magyarfutball.hu

Volán SC - Siófoki Olajbányász 5 : 2 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.30, 21:05 (szerk.: 2017.10.01, 12:17)
    Volán SC—Siófoki Bányász 5:2 (4:2)
    Budapest, Czabán S. tér, 3000 néző. V.: Nagy B. (Kurmai, Roxin).
    Volán: Kovács — Kékesi, Dunai, Forintos, Márkus (Szabó S. 80.perc) —Bene, Kromer, Szeibert— Fekete, Nyúl, Magos Edző: dr. Lakat Károly .
    Siófok: Horváth II. — Brettner, Pardavi, Onhausz, Riczu—Olajos, Bódi, Szajcz (Belényesi 70.p perc) — Szabó (Havasi 51.perc), Horváth I., Tieber. Edző: Szőke Miklós.
    Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, s már az első percekben mindkét kapu veszélyben forgott. A 17. percben Bódi 30 méteres nagy erejű szabadrúgása a felső kapufát találta el, a visszapattanó labdára Szajcz rajtolt, de mielőtt elérhette volna, Márkus ellökte. 11-es! Szabó azonban gyengén helyezte a büntetőt, és Kovács lábbal hárított. A kihagyott
    11-es kissé visszavetette a Bányászt, s utána két perc alatt két gólt kapott. A 19. percben Nyúl húzott el a jobb szélen, beadásából Magos a labdát senkitől sem zavartatva 6 méterről a hálóba lőtte. 1:0. A 20. percben Nyúl átadásából Fekete 13 méterről, nagy erővel a kapu bal oldalába küldte. 2:0. Ezután ismét átvette a kezdeményezést a siófoki együttes, és a 25. percben már szépített is. Horváth 1. becselezte magát a kapu előterébe, s a kapuson is túljutott már, amikor az kétségbeesésében, elhúzta a lábat. Újabb 11-es! Ezt Bódi nagy erővel bombázta a kapuba. 2:1. A 27. percben Bódi 30 méteres, nagy erejű lövését Kovács csak szögletre tudta ütni. Tovább tartott a somogyiak lendülete, amikor a 34. percben váratlanul újabb gólt értek el a hazaiak. Szeibert lövésszerű beadását Magos a kapu torkából a hálóba helyezte. 3:1. A 35. percben ismét szépített a Siófok: Bódi bal oldalról küldte középre a labdát szabadrúgásból, s Olajos csúsztatott fejessel öt méterről helyezte a bal felső sarokba. 3:2. Nem sokáig örülhettek azonban a siófokiak, mert középkezdés után Nyúl jobb oldali szögletrúgását a szabadon álló Magos Horvath 11. mellett be fejelte. 4:2.
    A szünet után siófoki rohamokkal kezdődött a m érkőzés. A 48. percben a kitörő Szabót Dunai III. csúnyán fölrúgta, a szélső nem is tudta folytatni a játékot. A 60. percben a lesről induló Fekete elöl Horváth II. a kapujából messze kifutva — lábbal mentett. A 63. percben a második játékrész egyetlen hazai helyzetét is góllal fejezte be a Volán- Fekete 30 méterről küldött nagy lövését Horváth 11. a berobbanó Magos elé ütötte, s ő előrevetődve, 6 méterről a léc alá fejelte. 5:2. A 64. percben még szerzett egy gólt a Siófok, Tieber révén, ám a játékvezető a kapus akadályozása miatt nem adta meg.
    Az utolsó negyedórában sem adta föl a Siófok a már kilátástalannak látszó küzdelm et Bátran rohamozott, védekezésre késztette ellenfelét újabb gólt azonban nem tudott elérni.
    A mérkőzés mindvégig azt mutatta, hogy az első és a második helyezett játszik egymás ellen. Nagy iramú, élvezetes volt a játék. Lélektanilag azonban nagyon rosszkor jött a kihagyott büntető, ez szárnyakat adott a hazai csapatnak. Az eredmény egy pillanatig sem tükrözte a két csapat közti különbséget. A Siófok nemcsak egyenrangú ellenfele volt a Volánnak, hanem időnként fölébe is kerekedett. A két kapus és a két támadósor közötti különbség azonban kifejezésre jutott az eredmény alakulásában. Jók: Kovács a mezőny legjobbja, Magos, Bene, Szeibert, Fekete, illetve Pardavi, Onhausz, Bódi, Olajos.
    Dr. Lakat Károly: — A második félidei játékban akár döntetlen is lehetett volna a végeredmény.
    Szőke Miklós: — Ennyi helyzetet és egy 11-est büntetlenül nem lehet kihagyni

    Forrás: Somogyi Néplap, 1983-05-10