magyarfutball.hu

Szeged SC - Tatabányai Bányász SC 4 : 2 18:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.26, 20:20 (szerk.: 2022.05.08, 09:50)
    Meglepő vereség Szegeden

    SZEGED— TATABÁNYA 4-2 (1-1)
    Szeged, 3500 néző, vezette: Fazekas.

    Szeged: Leboriczky — Hurguly, Bogdán, Michalache, Takács J.,- Puskás I., Kun, Cigan, Szalai Cs. (Kovács J. 37. p.), Takács Z. (Kemenes 85.p.), Apró.
    Edző: Szalai István.
    TBSC: Tőkés — Udvardi, Váczi, Szalma, Lázár, Járfás, Simon, Kiszi, Kiausz, Süveges, Szekeres J.
    Edző: Tornyi Barnabás.

    A szegediek élethalálharcot vívnak az NB I-ben maradásért. így várható volt, hogy ez a mérkőzés a legnehezebbek közé tartozik. A találkozó elején viszont a Bányászt túlságosan is tisztelő Szeged jobbára a védekezésre ügyelt. A Bányász mezőnyfölénye a 22. percben góllá érett. Simon szöglete után, Kiszi fejjel Süvegeshez adta a labdát, aki azzal együtt a hálóban kötött ki. 0-1.
    A 37. percben egyenlített a hazai csapat. Cigan 14 méterről védhetetlenül bombázott a jobb alsó sarokba. 1-1.

    Fordulás után a Szeged kezdett frissebben, a Tatabánya játékosai nehezen aktivizálódtak. Ennek következtében a 48. percben Takács Z. 8 m éterről fejelt a rosszul helyezkedő vendég védők között a kapu bal oldalába. 2-1.
    Felébredt a Tatabánya. és sorra vezette veszélyes támadásait. A nagyszerűen játszó Süvegest Kun szabálytalanul szerelte az 58. percben. A kaputól 20 m éterre letett labdát Simon a sorfal m ögött a jobb sarokba csavarta. 2-2.

    Ezután paprikás lett a hangulat, több sárga lapot is kiosztott a játékvezető. A hazai közönség már az egy pontot is sikernek könyvelte el. amikor a 83. percben változott a helyzet. Apró ütközött Váczival a 16-oson belül, a játékvezető 11-est ítéli. A büntetőt Kovács J. nagy erővel a bal felső léc alsó lapjára lőtte, szerencséjére a labda a hálóban landolt. 3-2. A vendégek az egyenlítésért harcoltak, miközben a fellazult védelem mellett Cigan a kifutó Tőkés fölött a hálóba emelt. 4-2.
    Nagyszerű mérkőzést játszottak a csapattok, színvonalas. változatos küzdelmet láthatott a közönség. Am i külön dicséretes, mindkét együttes a mérkőzés végéig támadó szellemben futballozott.

    Jók: Bogdán, Takács J., Cigan, Apró, illetve Váczi, Szalma. Simon, Süveges.
    Szalai István: — Csapatunk mindent megtesz az NB I-es tagságért.
    Tornyi Barnabás: — Ami ma történt velünk, az sajnos benne van a labdarúgásban.

    Forrás: 24 óra, 1991-04-15