magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Volán FC 0 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2015.10.14, 11:46
  Egy téves bírói ítélet után...

  3500 néző
  Vezette: Huták Antal (Lázin János, Szabó János)
  Békéscsaba: Gulyás István - Zahorán Zoltán, Csató Sándor, Babis Tibor - dr. Kovács Gábor, Kurucz Ádám, Szenti Zoltán, Csanáosi Miklós, Belvon Attila (Horváth László 57. p.) - Nagy István (Major Sándor 46. p.), Miklya Zoltán Edző: Vígh Tibor
  Volán: Gróf Attila - Kalmár Ferenc, Urbán Flórián, Kajdy György - Jenei Sándor (Varga László 77. p.), Bérczy Balázs, Farkas József, Balogh István, Kecskés Zoltán - Coco-Aires Washington, Fabry Dusan (Bücs Zsolt 86. p.) Edző: Bálint László
  Gól: Coco-Aires 8. p. 11-es
  Sárga lap: Kecskés 11. p. ; Balogh 21. p. ; Gulyás 36. p. ; Fabry 36. p. ; Jenei 39. p. ; Kajdy 52. p. ; Babis 55. p.
  Kiállítva: Gulyás, a mérkőzés után
  Szögletarány: 5:2 (1:1)

  A Békéscsabából Mracskó és Major sérülése nem javult, így nem léphettek pályára, Zahorán viszont rendbe jött, helyet kapott a hazaiak kezdő csapatában. A Volán FC-ben Varga L. és Szöllősi helyett Kajdy és Urbán kapott bizonyítási lehetőséget.
  A kezdőrúgást Pásztor József, a békéscsabaiak egykori válogatott karmestere, a Belgiumból hazatért 37 éves szervező-középpályása végezte el.

  6. p. : Miklya hét méterről, háttal Gróf kapujának, ollózva lőtt, de a labda fölé szállt.
  8. p. : Kurucz a bal oldali szögletzászló közelében Kecskést fellökte, így szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Fabry lőtte be a labdát, amelybe a hazafelé vetődő dr. Kovács bele akart fejelni. Közben a mögötte lendülettel érkező Bérczy nem tudott megállni és átesett a már fekvő békéscsabai középpályáson. Óriási meglepetésre a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Coco-Aires a jobbra vetődő Gulyás fölött a jobb felső sarokba vágta, 0-1.
  (Ekkor még nem volt tudott, hogy a játékvezető hatalmas tévedése a két pont sorsát is eldöntötte. Márpedig óriásit hibázott Huták, ugyanis a földön fekvő dr. Kovács aligha rángathatta a hátulról érkező Bérczy mezét.
  Huták Antal: A békéscsabaiak 5-ös számú játékosa a fejelni készülő volános 7-esnek a mezét kézzel húzta vissza.)
  A 11. percben került elő első ízben a sárga lap, ami a szabálytalankodó Kecskésnek dukált. Tíz perccel később Balogh jutott hasonló sorsra Zahorán fölvágásáért.
  33. p. : Miklya jól ugratta ki Kuruczot, ám a 18 méterre kifutó Gróf lábbal tisztázott előle.
  34. p. : Szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, miután Miklyával szemben szabálytalankodtak. A 17 méteres szabadrúgást dr. Kovács csavarta kapura, ám Gróf a léc alól tolta szögletre a labdát.
  36. p. : Fabry ugrott ki a védők közül, ám lesről indult. A játékvezető sípjába fújt, ennek ellenére Gulyás mellett elpöckölte a labdát, amiért a hazaiak kapuvédője meghúzta Fabry haját, aki a földre rogyott. Gulyás sárga lapot kapott, de néhány másodperccel később reklamálás miatt Fabry is hasonló sorsra jutott.
  39. p. : Csató nagy lövésekor Urbán rátartott a csabai játékos lábára. A játékvezető szabadrúgást ítélt 17 méterre a vendégek kapujától. a lövés előtt Jenei kiugrott a sorfalból, így ő is begyűjtött egy sárga lapot. Aztán Csató nagy lövése a kapufán csattant, majd Kurucz elé pattant a labda, ő szorongatott helyzetből lőtt, de a védők közbeléptek, így szöglet lett a vége.
  A félidő lefújása előtt Csató és Zahorán közös erővel akadályozta a kitörő Fabryt, szabadrúgás. Coco-Aires18 méteres nagy erejű lövését Gulyás a léc alól szögletre öklözte.
  52. p. : Majort Kajdy alaposan helybenhagyta a jobb oldalvonal mentén, újra villant a sárga. Alig telt el néhány perc, amikor a játékvezető hetedik(!) alkalommal is elővette a színes kártyát. Ezúttal Babisnak dukált Balogh felvágásáért.
  Az 57. percben a kiugró Kuruczot Kajdy felvágta, a sípszó azonban elmaradt. A nyilvánvaló szándékosság fölött szemet hunyt Huták, talán azért, mert Kajdy öt perccel korábban már kapott egy sárga lapot.
  60. p. : A vendégek bal oldali szabadrúgása átszállt mindenki feje fölött, a túloldalon Jenei kapásból, laposan a kapura lőtt, ám a gólvonalon álló Horváth kivágta a labdát.
  61. p. . Horváth a 16-osról nagy erejű bombát küldött a kapura, ami a felső lécen csattant.
  62. p. : Bérczy nagy erejű, alsó sarkos lövését vetődve fogta Gulyás.
  82. p. : Hasonló szituáció zajlott le, mint a 8. percben: Miklya átesett Kalmáron a 16-oson belül, de csak szópárbajra került sor a játékvezető és a csabai csatár között...
  A mérkőzés a hármas sípszó után az egyesület székházában folytatódott. Huták az öltöző felé jövet Gulyás István kapust kiállította. A békéscsabaiak portása csak fél órával később tudta meg a tényt, amit így kommentált: -Nem értem, miért lettem kiállítva. Ahogy mesélik, állítólag szidtam a bírókat, lecsalóztam őket. de ez nem igaz.
  A jegyzőkönyvben mindenesetre ez szerepel: A mérkőzés lefújása után Gulyás István (Békéscsaba) hozzám fordulva mondta: Te szemét csaló, b... meg a k... anyádat. Ezért kiállítottam.
  Szerettük volna meghallgatni a játékvezetőt az esetről, ám őt a mérkőzés lefújása után egy órával rendőrautóval menekítették ki a székház előtt várakozó felbőszült szurkolók elől, addig viszont megközelíthetetlen volt. a saját Renault 19-es autóját a tartalékmérkőzés játékvezetője vitte utána.

  A szombati 90 perc mindkét csapatnak létfontosságú volt. A Volán az utolsó szalmaszálba kapaszkodott, a gödörben lévő Békéscsaba pedig abban bízott, hogy kievickélnek a nyeretlenségi sorozatból és elkerülik az osztályozós hely közelségét. Az első percekben úgy tűnt, a Volánnak az egy pont is elég, ugyanis döntően a védekezésre összpontosítottak, átadva a terepet a pálya közepén a hazaiaknak. A váratlanul jött 11-es felborított mindent, ugyanis ezután végképp csak a védekezéssel foglalkoztak a közlekedésiek. A békéscsabaiak támadásait ezúttal sem kísérte szerencse, a csatárok tehetetlennek bizonyultak vagy Gróf kapus fogta magabiztosan a lövéseket. A fordulás után a fővárosiak néhány tetszetős kontrát is vezettek, ami érthető, hiszen a lila-fehérek szinte tíz emberrel támadtak.
  A játékvezetőről: Huták a kis szabálytalanságokat éles szemmel észrevette, a nagyobbakat azonban nem, vagy ha mégis, akkor sokszor fordítva ítélt. Máskor pedig nagyokat tévedett, miként történt ez a 8. percben is. Ténykedése mindenesetre teljes mértékben befolyásolta a mérkőzés kimenetelét és a két pont sorsát...

  Jó: Csató, Babis, dr. Kovács illetve Gróf, Kajdy, Bérczy

  Vígh Tibor: -A mérkőzésről nem engem kellene megkérdezni... Mélységesen csalódott vagyok, noha a fiúk mindent megtettek a siker érdekében.
  Bálint László: -Végtelenül értéke két pontot szereztünk. A játékosaim akarásával, hozzáállásával és helyenkénti jó játékával elégedett vagyok. Lehet, hogy szerencsés győzelmet arattunk, eddig viszont szerencsétlen vereségeket szenvedtünk.

  12. Békéscsaba 26 7 6 13 23-33 20
  ...
  15. Volán FC 26 7 4 15 24-44 18

  Békés Megyei hírlap 1991. május 20. ; futball 1989-1992