magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Diósgyőri FC 2 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2021.12.08, 22:07 (szerk.: 2021.12.08, 22:09)
  Öt perc alatt eldőlt minden
  Békéscsabai Előre FC - Diósgyőri FC 2-1 (2-1)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5 ezer néző
  V.: Vágner (Varga L., Győr)
  Békéscsaba: Horváth 6 — Szenti 6, Ionut 5, Mracskó 6 — Árgyelán 4, Szarvas 7, Csató 5, Vancea 6, Kasik 6 — Fodor 6, Kulcsár 7—2=5. Edző: Pásztor József
  Diósgyőr: Dohot 6 — Bém 6, Csizi 6, Dancs 6, Budai 5 — Farkas 4, Leskó 6, Máriási 7, Kiser 4 — Szilágyi 5, Subin 5. Edző: Sándor István.
  Csere: Farkas helyett Szvisztun (5) a szünetben, Szilágyi h. Adzsojev (5) az 56., Fodor h. Gricajuk (-) a 73., Szarvas h. Dávid (-) a 86. percben.
  Gólszerző: Szilágyi a 38., Kulcsár a 40., Szarvas 11-esből a 43. percben.
  Sárga lap: Máriási (Mracskó felrúgásáért) a 10., Dancs (Szarvast helyben hagyta) a 16., Mracskó (Farkas lábát elhúzta) a 22., Adzsojev (Kasikot felvágta) a 82. percben.
  Kiállítva: Kulcsár a 78. percben.
  Szögletarány: 7:6 (4:3) a Békéscsaba javára.

  A vendégek mestere arról beszélt a mérkőzés előtt, hogy elégedetlen a támadókkal, akik a tavaszi szezonban gólképtelennek bizonyultak. Meg azt is hozzátette: a hét közben úgy látta, Pásztor edző Adzsojevre és Szvisztunra koncentrál, talán egy megváltoztatott csapattal zavart lehet kelteni a békéscsabaiaknál.

  Kulcsár melegítette be Dohotot, a túloldalon pedig Subin Horváth kapust.
  Szilágyi kétszer is fölé emelt, Csató pedig mellé a 30. percben.
  Az első valamire való helyzet a házigazdák előtt adódott, a 34. percben Szarvas kétszer is tűz alát vette Dohot kapuját, de a portás kétszer is kiütötte a labdát. Másodszor Kulcsár elé, aki ordító helyzetben fölé vágta a pettyest.
  A 38. percben váratlanul előnyhöz jutottak a diósgyőriek. Máriási a békéscsabai térfél közepéről hátra gurított Dancsnak, aki viszont a jobb oldalon megiramodó Bémet indította. A vendégek védője ügyesen Szilágyihoz továbbított, aki Szentit kicselezve, 14 méterről, ballal, laposan a jobb alsó sarokba lőtt a vetődő Horváth mellett, 0-1.
  Két perccel később Szenti javított, jobbról belőtt a kapu előterébe, Kulcsár az ötösön állva messzire lábbal előre nyúlva belepöckölt a labdába, amely a kapust is érintve lassan becsurgott a jobb alsó sarokba, 1-1.
  A 43. percben egy bal oldali békéscsabai kisszöglet után Szarvas becselezte magát a 16-oson belülre, ahol Szilágyi már nem tehetett mást, mint elkaszálta a megiramodó Szarvast, 11-es! A büntetőt a sértett a jobbra vetődő Dohot mellett félmagasan a kapu bal oldalába vágta, 2-1.

  Szünet után Máriási jobb felső sarkos lövését vetődve hárította Horváth.
  A túloldalon Dohotot tornáztatta meg a félpályán végigszáguldó Szarvas.
  A 74. percben Budai távolról kísérletezett, de Horváth magához ölelte a labdát.
  Kapustársa viszont kiöklözte a Dancsot is kicselező Szarvas óriási bombáját.
  A 78. percben Máriási és Kulcsár összecsapott a felezővonalnál, a kakaskodás végén Kulcsár törlesztett, amiért a játékvezető kiállította a békéscsabaiak gólszerzőjét.
  (Máriási Zsolt: — Úgy érzem, Kulcsár szándékosan rúgott belém.
  Kulcsár Sándor: — Becsúsztam, Máriási a labda elé lépett, s ugyan megrúgtam, de nem szándékosan. Eddig még csak sárga lapom sem volt...)
  A mérkőzés utolsó momentuma, amikor Vancea a jobbösszekötő helyéről ballal nagy erővel célzott, de Dohot szögletre tolta a labdát.kép
  Dohot kapus verve, Kulcsár egyenlít (a kapus könyöke fölött a gólszerző). A Békéscsaba most is felkelt vert helyzetből. (Fotó: Lehoczky Péter)

  Ahogy egy hazai csapathoz illik: már a kezdetben enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki a békéscsabaiak, igaz ez egy idő után elolvadt, s egyre inkább kiegyenlített lett a játék. Unalmasan peregtek a percek, sok volt a hiba, két-három átadás után mindig az ellenfélhez került a labda.
  Az utolsó negyedórában azonban megélénkült a játék, ám némi meglepetésre a vendégek szerezték az első gólt. Nem sokáig örülhettek neki, ugyanis megrázta magát a Békéscsaba, s ha nem is látványos, de egy nagyon hasznos és jókor esett góllal egyenlítettek. Így tűnt igazságosnak az első játékrész, ám öt percen belül harmadszor is megzörrent a háló, ezúttal Szilágyi óriásit hibázott, így büntetőből fordított a lila-fehér gárda.
  A fordulás után felfrissítette csapatát Sándor edző. Pontosabban azok kerültek pályára, akik eddig is a Diósgyőr savát-borsát adták. Ettől kezdve három csatárral játszott a DFC, de ez is kevés volt ahhoz, hogy fordítsanak.
  Élénk volt az iram és az izgalom is a tetőfokára hágott, amikor emberelőnybe kerültek a vendégek. A békéscsabaiak azonban nagyon okosan és szervezetten védekeztek, nem nagyon hagyták a kapu közelébe jutni a vendégeket.
  Végül is megérdemelt győzelmet arattak a lila-fehérek a nem túl magas színvonalú, de hajtós összecsapáson.

  Nyilatkozatok
  Pásztor József:
  — Nagyon jókor jött ez a győzelem, a mérkőzés előtt féltettem a csapatot, ami be is igazolódott.
  — Mitől féltette a gárdát?
  — Egy szervezetten és jól játszó Diósgyőrt győztünk le, amely foggal-körömmel harcolt az egyik pont reményében.
  — Mit érzett 0—1-nél, bízott-e a fordítás lehetőségében?
  — Szerencse, hogy két perc múlva jött az egyenlítés, mert ez felébresztette a csapatot. Addig
  bizony langyosan játszottunk. Aminek viszont örülök: ebben a bajnokságban nem az első mérkőzés, amikor vesztett állásból fordítottunk. Nagy dolog, hogy a csapat talpra tud állni.
  — A kiállítás után mit érzett?
  — Azt kértem a csapattól, védjék az eredményt. A gárda jól visszarendeződött.
  Sándor István:
  — Nagyon sajnálom, hogy három perc alatt elveszítettük a mérkőzést. Ezután egy edzőnek nem sok mondanivalója akad. Ugyanis ilyenkor nem sokat tehet a kispadról.

  6. Békéscsaba 22 8 9 5 30-24 25
  ...
  11. Diósgyőr 23 7 6 10 21-30 20

  Békés Megyei Hírlap, 1993. április 22.