magyarfutball.hu

Pécsi MSC-Fordan - Budapesti VSC-Dreher 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 11:27
    Azoitei, a kis pazarló
    PMSC-Fordan - BVSC-Dreher 1-0 (0-0)
    Újmecsekalja, 4 ezer néző. V.: Hamar
    PMSC-Fordan: Csaban - Braun, Bódog, Dienes - Ulveczki, Medgyes, Rózsa, Lengyel, Vókó - Magyar (Dárdai, a 72. percben), Azoitei. Edző: Koller Nándor.
    BVSC-Dreher: Vezér - Győri, Kósa, Cseh - Mundi (Gracsov, az 54. percben), Iscsak, Csepregi (Szekula, a 66. percben), Urbányi, Bognár, Farkas - Borgulya. Edző: Garaba Imre.
    Az első félidőről vagy jót, vagy semmit. Inkább az utóbbit, illetve azt, hogy egy-egy, gólt érdemlő Ulveczki-, illetve Borgulya-szóló azért a dicsérendő megmozdulások közé sorolandó.
    A könnyen felejthető első játékrészt hamar elfeledtette velünk Medgyes 52. percben lőtt gólja. 20 m-ről akkora gólt rúgott a jobb felső sarokba, amilyent még az olasz bajnokságban is megmagáznának. Az addig csak egy csatárral játszó BVSC-nek ki kellett támadnia az egyenlítésért. Több se kellett a pécsieknek, pont erre vártak. Villámgyorsan lekontrázták az ellenfelet, és sorozatban gyártották a gólhelyzeteket. Igaz, azokat mind ki is hagyták. A sort Magyar kezdte, aztán jött Azoitei három, Ulveczki és Lengyel egy-egy elszalasztott lehetőséggel. Feltűnő volt, hogy Azoitei ezer százalékos helyzeteket puskázott el, még az üres kapuba sem tudott betalálni. Bár nem lett góllövő Ulveczki, egyik megmozdulása nagy tapsot kapott: a felezővonaltól indulva mindenkit kicselezett-lerázott, aztán 20-ról centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé.
    A végére a BVSC áttért a három csatáros játékra, de talán az egész 20-as keretében nincs annyi épkézláb góllövője, így ez az újítás nem kecsegtetett sok sikerrel. Ráadásul Kosa megsérült, a vendégek középhátvédje sántikálva csak azért maradt a pályán, mert már mindkét cserelehetőségüket kimerítették.
    Körülbelül 6-1 lett volna a reális eredmény a gólhelyzetek alapján a pécsiek javára. A szünet - és főleg a gólja - után jól játszó PMSC-Fordan gólkülönbséget javíthatott volna. A BVSC-Dreher a végére elfáradt. A középpályásai nem értek vissza, ezért a Medgyes és Ulveczki által kitűnően irányított pécsiek a támadásaik során mindig létszámfölényt teremtettek, csakhogy ez is kevés volt az újabb piros-fekete gólhoz.
    A pesti vasutasok-sörösök csak egy helyzetet tudtak összehozni, Borgulya révén, még a 4L percben. Azt követően nem volt közük a mérkőzéshez.
    A hazaiaknál Csaban ilyen meccsekre vágyott világéletében: szinte semmi dolga sem akadt. Dienes „lekapta” a pályáról a BVSC-Dreher válogatott karmesterét, Bognárt, ezzel nagy szolgálatot tett a csapatának. Medgyes volt a mezőny legjobbja. Bejátszotta az egész pályát és ritkán látható nagy gólt lőtt. Ulveczki is jól futballozott, két szép szólót mutatott be, de a lövésekkel nem volt szerencséje. Rózsa is jobban játszott, mint szokott. Legalább három gólt rúghatott volna Azoitei, de az óriási helyzeteit elpazarolta, különben is önző volt.
    A BVSC-Dreher legjobbjai: Vezér kapus, Kósa, Cseh és Urbányi voltak.
    Koller Nándor:- Örülök, hogy győzelemmel vagyunk túl egy nagyon nehéz és nagyon fontos mérkőzésen. A találkozó képe azt mutatta, amire számítottam: a BVSC behúzódva saját kapuja elé próbált gyors ellentámadásokkal eljutni a hálónkig. Négy-öt olyan helyzetünk akadt, amit művészet volt kihagyni.
    Garaba Imre:- Gratulálok a Pécsnek. Egy jól eltalált lövésből elért góllal nyertek. Jóllehet több lehetőségük is volt, azok kihagyása nem a védőinket dicséri. Megérdemelten győztek a hazaiak.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1993-05-23