magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Vác FC-Samsung 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.12.04, 22:25 (szerk.: 2021.12.04, 22:30)
    Májusi pontok aranyat érnek
    Békéscsabai Előre FC - Vác FC-Samsung 1-1 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 7 ezer néző
    V.: Kurmai (Szilágyi, Szekeres)
    Békéscsaba: Horváth 1 — Mracskó 7, Ionut 7, Szenti 6 — Árgyelán 7, Váczi 6, Csató 7, Vancea 5, Kasik 6 — Kulcsár 6, Szarvas 0. Edző: Pásztor József
    Vác: Koszta 5 — Bánfi 5, Nagy T. 6, Puglits 6 — Nyilas 7, Hahn 5, Sallai 7, Horváth L. 5, Aranyos 6—2=4 — Szedlacsek 6, Répási 7. Edző: Csank János
    Csere: Szarvas helyett Baji (6) a 15., Hahn h. Romanek (6) a 30., Horváth L. h. Simon (-) az 54., Váczi h. Usmajev (-) a 82. percben.
    Gólszerző: Répási a 15., Csató a 20. percben.
    Sárga lap: Romanek (Szenti elütéséért) a 40., Váczi (Bánfi felvágásáért) az 51., Kasik (szándékos kezezésért) a 67., Csató (Sallai gáncsolásáért) a 73., Aranyos (Árgyelán lábát hátulról összeakasztotta) a 79. percben.
    Kiállítva: Horváth B. a 14., Aranyos a 85. percben.
    Szögletarány: 5:3 (1:2) a Vác javára.

    Egy újabb sérülttel gyarapodott szombaton a Békéscsaba: Pásztor edző öregfiúk meccsen játszott, a bokája megsérült, ezért bicegve közelítette meg a kispadot.

    A 3. percben Váczi bal oldali szögletét Árgyelán csúsztatta közelről a kapura, de a labda mellé szállt.
    A 9. percben Szarvas gyenge lövése suhant el a bal kapufa tövénél.
    A folytatásban Váczi jobb oldali szöglete a kapura csavarodott, Koszta kezéből kiperdült a labda, de nem volt ott senki, így a kapus másodszorra megkaparintotta azt.
    A 14. percben Puglits ugratta ki lesen Répásit. Szilágyi partjelző elaludt, Kurmai nem avatkozott közbe, Horváth B. pedig kifutott a váci csatár elé, elévetődött és elhúzta a lábát - 11-es. Ráadásként a játékvezető a kapusnak a piros lapot is elővarázsolta. Rövid intermezzo után Szarvas is lejött a pályáról, helyére Baji kapus állt. A büntetőnek Répási futott neki és középerős, de jól helyezett lapos lövése a bal alsó sarokban kötött ki - Baji jó irányba vetődött, de már nem érte el a labdát, 0-1.
    Horváth Béla az esemény után: - Utoljára 1984-ben voltam kiállítva, nem tartozom az ideges emberek közé. Most sem nyúltam egy ujjal sem Répásihoz, egyszerűen átesett rajtam.
    Öt perccel később Váczi bal oldali előreívelését Csató 11 méterről fejelte kapura, Koszta kezéből ismét kiperdült a labda, Bánfi csak nézte az eseményeket, a kapusra várt, miközben Csató ott termett és a két váci játékos között 5 méterről laposan a kapu közepébe lőtt, 1-1.
    A 27. percben Sallai távoli lövése csapódott a jobb sarok felé, de végül a labda a léc fölött suhant el.
    Öt perccel később Csató cselezgetett a 16-os előtt, majd látva hogy a jobb összekötő helyén Mracskó robog fel, elétálalt, de a békéscsabai védő lapos, bal alsó sarkos lövését Koszta vetődve hárította.
    A következő támadásnál Kulcsár két csel után 15 méterről remekül célzott, de Koszta kiöklözte a labdát, majd utánaeredt és másodszorra megkaparintotta.
    Egy perc múlva Kasiktól Nyilas elvette a labdát, majd közelről beadásszerűen lőtt, de Baji kivetődve hárított.
    A félidő lefújása előtt Romanek bal oldali beívelését Nyilas visszafejelte az üresen álló Nagy T. elé, aki a jobb összekötő helyéről 15 méterről óriási helyzetben a bal kapufa mellé lőtt.
    Szünet után Romanek 9 méterről célzott, ám a labda a bal kapufa töve mellett hagyta el a játékteret.
    Két perccel később Szedlacsek emelt lágyan 14 méterről fölé.
    Az 54. percben Árgyelán jobb oldali beadását először Mracskó lőtte kapura, a labda egy védőről Váczi elé pattant, akinek 15 méteres, nagy erejű lövését Koszta kiöklözte.
    Tíz perccel később Romanek már a 16-oson belül emelt Répási fejére, aki 8 méterről bólintott, a léc alá tartó labdát Baji óriási bravúrral szögletre tolta.
    A túloldalon Kulcsár átadásával Árgyelán iramodott meg, Bánfi szorításában 15 méterről lőtt, de végül a védő sarkáról szögletre vágódott a labda.
    A 83. percben egy jobb oldali szöglet után a kipattanó labdát Nagy T. 20 méterről fölé vágta. Az utolsó esemény: Aranyos rövid időn belül másodszor is összeakasztotta Árgyelán lábát, amiért Kurmai játékvezető először a sárgát, majd - mivel ilyen színű lapja volt már a váci középpályásnak - a pirosat is fölmutatta.kép
    Csató, a mérkőzés főszereplője (balra) nagy csatája Romanekkel. A békéscsabaiak őrzik tizenegy mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatukat bajnoki mérkőzésen. (Fotó: Fazekas Ferenc)

    A hazaiak mestere, Pásztor József annak ellenére, hogy sok gyors embere van, azt a harcmodort választotta, hogy játékosai területet védenek. Tette ezt azért, mert májusban minden szerdán és szombaton tétmérkőzést játszott a csapat, alaposan kifáradtak, no meg Vancea és Kasik kisebb sérüléssel vállalta a bajnokesélyes elleni megmérettetést. Ez a hadrend negyed órán át kitűnően működött, a váciak csak keresgették a labdát, a békéscsabaiak pedig néhány szép akciót mutattak be.
    A játékvezető tévedése - lesről elengedte Répásit - és az ebből származó 11-es, valamint kiállítás megbolygatta a hazaiak harcrendjét. Tíz emberrel játszva beszorultak, a váciak pedig állandó életveszélyt jelentettek a frissiben beállt Baji kapujára, aki egyszer-egyszer nagy bravúrral hárított.
    A helyi szurkolók azért drukkoltak, hogy Csató egyenlítő gólja után a hátralévő 70 percet gól nélkül megússza a csapat. Ez sikerült, mert olykor baj volt a váci lövő irányzékával, máskor pedig a védők vetődtek bele a labda útjába.
    Egy tény, a Békéscsaba határtalan lelkesedésének és óriási szívének köszönheti, hogy továbbra is veretlen bajnoki mérkőzésen. Persze ehhez szükség volt arra is, hogy a korábbi meccseken halványabb Árgyelán és Csató is magára találjon, valamint az, hogy a belőtt labdákat a hosszú Ionut rendre visszafejelje a mezőnybe.

    Nyilatkozatok
    Pásztor József:
    — Hatalmas fegyvertényt hajtott végre a csapat. Hátrányban játszva szereztünk pontot. Lehetett látni, hogy van tartása a gárdának, pedig a 15. percben történtek akár a padlóra is küldhették volna csapatomat.
    — Mikor hitte el, hogy tartható legalább a döntetlen?
    — Amikor vége lett a mérkőzésnek. Nagy nyomás nehezedett ugyanis a kapunkra. Igaz, nekünk is voltak gólszerzési lehetőségeink, de a Vác játszott végig mezőnyfölényben.
    — Gricajuk beállítása nem jelenthetett volna nagyobb esélyt a gólszerzésre?
    — Nekünk tartani kellett az eredményt. Nem beszélve arról, hogy akkor Kulcsárt kellett volna lehoznom, ő viszont nagyon jól tartotta a labdát.
    Csank János:
    — A szezon leggyengébb produkcióját mutattuk be Békéscsabán, alulmúltuk önmagunkat. Pedig 70 percen keresztül emberelőnyben játszottunk, ráadásul még „kiegyenlítettünk” egy durva védelmi hibából. Ez megzavarta az egész csapatot, többen körülményesen játszottak, így valósággal eltűnt az emberelőny.
    — Romanek beállításával látszódott, hogy a támadásokat kívánják jobban erőltetni.
    — Sajnos nem lett mozgékonyabb ettől a csapat, de Simon beállítása sem jött be.
    — Elégedett az 1—1-gyel?
    — Elvileg jó az egy pont Békéscsabán, de az, hogy az emberelőnyt nem használtuk ki, nagy hiba volt.
    (Jávor Péter)

    1. Vác 27 16 7 4 43-23 39
    ...
    4. Békéscsaba 27 11 11 5 40-29 33

    Békés Megyei Hírlap, 1993. május 24.