magyarfutball.hu

Győri Rába ETO SC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.01.08, 20:52 (szerk.: 2022.01.08, 20:54)
    Emberhátrányban jobban megy
    Győri Rába ETO - Békéscsabai Előre FC 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Győr, 4000 néző
    V.: Marosvári (Vad, Győr)
    Győr: Végh 0 — Lakos 6 — Sipos 4, Keszeg 6, Virágh 5 — Tóth 4, Miriuta 6, Szántó 4, Klausz 4 — Rugovics 5, Pena 5. Edző: Tornyi Barnabás
    Békéscsaba: Horváth 7 — Usmajev 1 — Szenti 6, Fabulya 6 — Mracskó 5, Csató 5, Vancea 5, Kasik 4 — Fodor 6, Kulcsár 6, Gricajuk 3. Edző: Pásztor József
    Csere: Sipos helyett Máriási (6), Gricajuk h. Ionut (6) mindkettő a szünetben, Klausz h. Kiszi (-) a 70., Kasik h. Dávid (-) a 75. percben.
    Sárga lap: Szenti a 6., Csató a 24., Sípos a 45., Klausz a 68., Horváth a 88. percben.
    Kiállítva: Usmajev a 15. percben.
    Szögletarány: 8:2 (3:1) a Rába ETO javára.

    A békéscsabai sérültek közül Fabulya és Kasik felgyógyult, vállalták a játékot, a lila-fehérek négy idegenlégiósa közül ezúttal Ionut ült a kispadra, s Gricajuk került a háromtagú támadósorba.

    A 6. percben Szenti csúnyán rátartott Szántó lábára, ezért sárga lapot kapott.
    Egy perccel később egy partdobás után Kulcsár fejese alig kerülte el a hazai kaput.
    A 14. percben ismét a román idegenlégiós veszélyeztetett, de a hosszú sarokra küldött lövését Végh hárítani tudta.
    A 15. percben Usmajev feltartotta a középen nagy lendülettel kapu felé tartó Rugovicsot, amiért a játékvezető kiállította a védőt.
    (Pásztor József: — Nevetségesnek érzem a kiállítást, mert szerintem Usmajev maximum sárga lapot érdemelt volna ezért a szabálytalanságért. Még három védőnk volt mögötte, amikor feltartotta Rugovicsot.)
    Az emberhátrányban játszó Békéscsaba érthetően beszorult a saját kapuja elé. Fabulya vette át a vendégeknél a söprögető posztot. A hazai fölény meddő volt, ritkán került veszélybe a lila-fehérek kapuja.
    A félidő közepén Keszeg labdájánál, ami lepattant a csabai védőkről, nagy helyzet alakult ki a kapu előtt, ám Rugovics közelről mellé lőtt.
    A 20. percben Miriuta lövését Horváth kiütötte, majd Rugovics ismétlését is megfogta a békéscsabai portás.
    Egy perccel később Csató csúnyán felrúgta Sípost, jogos volt a sárga kártya.
    Fél óra elteltével Vancea szabadrúgásából Gricajuk 8 méterről fejelt mellé.
    A másik oldalon Szántó átadásával Rugovics húzott kapura, a válogatott játékos 16 méteres lövését Horváth szépen védte.
    A 45. percben Sipos buktatta a vendégek idegenlégiósát, Gricajukot, ezért sárga lapot kapott Marosvári játékvezetőtől.
    A szünetben cserélt a Békéscsaba. A gyenge teljesítményt nyújtó Gricajukot a védő Ionut váltotta fel. Mint később kiderült Pásztor József jól döntött, a román játékos ugyanis remekül rombolt a védelemben.
    A győriek hiába játszottak továbbra is mezőnyfölényben, gólhelyzetre alig-alig futotta erejükből. Többnyire Miriuta távoli lövései adtak munkát Horváth kapusnak és az unatkozó labdaszedő gyerekeknek.
    A vendégek egyetlen, valamire való akcióját a félidő közepén Virág alakította gólhelyzetté. A győri kapu előtt rálőtte a labdát Fodor lábára, ahonnan alig ment a jobb oldali kapufa mellé. A 68. percben Klausz teljesen feleslegesen, sípszó után elrúgta a labdát, sárga lap lett a jutalma.
    A 70. percben gyönyörű Máriási szólót láthatott a közönség, amelynek végén a 16-oson belül Fabulya becsúszva szerelt. A hazaiak büntetőt reklamáltak, a játékvezető viszont szögletet ítélt.
    A 75. percben újoncot avatott a Békéscsaba, Kasikot a fiatal Dávid váltotta fel.
    A 84. percben Pena eldönthette volna a mérkőzés sorsát. Máriási labdájával húzott kapura a jobbösszekötő helyén, a kifutó Horváth mellett elhamarkodottan az oldalhálóba lőtt.
    Két perccel a mérkőzés vége előtt Horváth kapus időhúzásért kapott sárga lapot.

    Jól kezdett a Békéscsaba. Kulcsár két alkalommal is gólszagú megmozdulással jelezte, hogy nem feltartott kezekkel érkezett Győrbe a vendégegyüttes.
    Usmajev korai és sokat vitatott kiállítása tulajdonképpen meghatározta a játék további menetét. Az emberelőnyben játszó Rába rohamozott, a lila-fehérek pedig lelkesen és szívósan védekeztek. Némileg megkönnyítette a Békéscsaba dolgát, hogy a hazaiak támadásaiban kevés volt az elgondolás, a tervszerűség.
    Fordulás után - ha lehet - még nagyobb nyomás nehezedett az egyébként kitűnően védő Horváth kapujára. A tíz emberrel játszó csabaiak egyre inkább fáradtak, nehezen tudták tartani a labdát, teljesen beszorultak. Az ETO ennek ellenére kevés veszélyt jelentett a kapura, meddő mezőnyfölényben játszott, alig-alig tudott gólhelyzetet kialakítani.
    A Békéscsaba dicséretet érdemel, mert szinte végig emberhátrányban játszott - az idén már harmadszor - mégis pontot tudott szerezni a nagy elszántsággal, de gyengén futballozó Rábától.

    Nyilatkozatok
    Tornyi Barnabás:
    — Aki ezt a kiszolgáltatottságot vállalja, az nem teljesen normális. Ez én vagyok és folytatom. Gratuláltam a játékosoknak, mert mindent megtettek, amit lehetett, a befejezések egyszerűen nem sikerültek.
    Pásztor József:
    — A lelkes és helyenként jó játékért gratulálok a csapatnak. Sajnos tíz emberrel csak ennyire tellett. Örülünk az egy pontnak. 75 perc sok volt emberhátrányban, a vége felé már voltak gondjaink.
    (Papp Győző)

    12. Békéscsaba 6 1 2 3 6-8 4
    ...
    15. Győri Rába ETO 6 - 3 3 3-8 3

    Békés Megyei Hírlap, 1992. szeptember 21.
    képJellemző jelenet a mérkőzésről: támad az ETO. Az is jellemző azonban, hogy Rugovics lövése mellé megy. (Fotó: Bertleff András)

    Kisalföld, 1992. szeptember 21. (Arcanum DT)