magyarfutball.hu

Pécsi Munkás SC - Békéscsabai Előre FC 2 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.01.08, 22:04 (szerk.: 2022.01.08, 22:10)
    Csak egy félidőn át tartotta magát a csapat
    Pécsi MSC - Békéscsabai Előre FC 2-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Pécs, 5 ezer néző
    V.: Hartmann ( Márton, Kiss B.)
    Pécsi MSC: Horváth 7 — Bódog 6, Balog 6, Vókó 6 — Kónya 6, Dienes 6, Medgyes 7, Lengyel 6, Kocsis 6 — Másik 6, Magyar 6. Edző: Koller Nándor.
    Békéscsaba: Baji 6 — Mracskó 5, Usmajev 5, Ionut 5, Fabulya 5 — Szenti 6, Vancea 5, Szarvas 6, Kasik 5 — Fodor 4, Kulcsár 4. Edző. Pásztor József
    Csere: Lengyel helyett Ulveczki (6) a szünetben. Fodor h. Árgyelán (-) a 62., Usmajev h. Gricajuk (-) a 73., Magyar h. Dárdai (-) a 76. percben.
    Gólszerző: Medgyes a 47., Ulveczki a 66. percben.
    Sárga lap: Fabulya (kezezés miatt) a 3., Bódog (Fodor lerántásáért) a 49., Ulveczki (Szarvas fölrúgásáért) az 53., Vancea (Bódog megrúgásáért) a 62., Usmajev (kezezés miatt) a 63. percben.
    Szögletarány: 6:7 (4:2).

    Ismét új kapus mutatkozott be a Pécsi MSC-ben, Horváth Győző, akit kedden igazoltak a piros-feketék, két év kihagyás után lépett újra pályára az NB I-ben.

    Kulcsár ijesztett rá alig fél perccel a kezdőrúgás után a piros-feketékre, amikor egy gyors támadás végén a védők gyűrűjéből nyolc méterről lőtt a jobb kapufa mellé.
    A 29. percben Medgyes szöglete lepattant a védőkről, ő az ismétlésnél Balogh elé ívelt, aki a
    16-os előtt állva kapásból bombázott kapura. A labda Baji elől takarva a kapufa tövénél hagyta el a játékteret.
    Szünet után két perccel 30 méteres szabadrúgáshoz jutott a Pécs. A lövés a sorfalról a jól helyezkedő Medgyes elé pattant, aki 25 méterről hatalmas erővel lőtte ki a tehetetlen kapus mellett a jobb fölső sarkot, 1-0.
    Szarvas egyenlíthetett volna az 57. percben. A védők mellett elhúzva egyedül tört kapura, Horváth kapus az utolsó pillanatban magabiztosan kivetődve szedte le a lábáról a labdát.
    A 69. percben Usmajev egy méterrel a 16-os előtt utolsó emberként két kézzel húzta le a kapura tartó labdát, a megítélt szabadrúgás azonban magasan a békéscsabai kapu fölé szállt.
    Két perccel később Magyar játszotta tisztára magát a jobb szélen, ahonnan a kapu előtt keresztbe ívelt. Ulveczki szinte a kapufára fölugorva fejelt Baji kapus mellett a gólvonalról a rövid sarokba, 2-0.
    A 72. percben Kulcsár előtt nyílt ismét nagy lehetőség, ám 10 méteres kapáslövését jó reflexszel tenyerelte ki a pécsi hálóőr.
    A 84. percben Dárdai került ajtó-ablak helyzetbe, ám 12 méterről rosszul találta el a labdát, Baji könnyedén hárított.
    Egy perccel a mérkőzés végét jelző sípszó előtt Kulcsár hagyta ki a békéscsabaiak utolsó helyzetét, amiről nem is tehetett. 8 méterről jól fordult rá a kapura, Horváth kapus azonban bravúros mozdulattal tolta a labdát a vonalon kívülre.

    Azt, hogy a Pécsi MSC jelentősen meggyengült az új szezonban, ha nehezen is, de már elkönyvelte a helyi publikum. Ám az idegenlégiósokkal megerősített és az első osztályba ismét visszakerült Békéscsabától mindenki többet várt, mint amit az első félidőben nyújtottak. Mivel a támadásokat a vendéglátók sem szorgalmazták túlzottan, ők pedig jobbára a labda tartásával és az idő múlásának figyelésével voltak elfoglalva, eléggé unalmas első 45 percnek lehettünk szemtanúi.
    Fordulás után javult az iram, mindkét csatársor egyre többször merészkedett az ellenfél kapujának közelébe. A gyors gól kissé megzavarta a vendégeket, az elalvó védelem pedig további két találattal bosszulta meg magát.
    2-0 után - talán már minden mindegy alapon - jobban kitámadott a viharsarki legénység, néhányszor csak a szerencse mentette meg a piros-feketéket góljaiktól. Azonban a Pécs sem ült rá az eredményre, továbbra is veszélyes támadások sorát szőtte.
    Ezúttal hiába volt magassági fölényben a békéscsabai védelem, a pécsiek két alkalommal is megtalálták azt az éket, amelyen keresztül az út végül a kétgólos győzelemhez vezetett.

    Nyilatkozatok
    Koller Nándor:
    — Egy jól játszó Békéscsabát győztünk le megérdemelten és ebben az esetben a gólkülönbség sem volt túlzott.
    Pásztor József:
    — A Pécs megérdemelten nyert, s bár 2-0 után mi irányítottuk a játékot, helyzeteinket nem tudtuk kihasználni.
    (Szűcs Zsolt)

    9. Pécs 4 2 - 2 5-6 4
    ...
    12. Békéscsaba 4 1 1 2 5-6 3

    Békés Megyei Hírlap, 1992. szeptember 3.
    kép
    Ulveczki fejesgólja eldöntötte a mérkőzést. kép
    Magyar (jobboldalt) esik a békéscsabai védő áldozatáulkép
    Ulveczki (jobbról) elől ment a békéscsabai kapus (Fotók: Szundi György)

    Új Dunántúli Napló, 1992. szeptember 3. és 4.