magyarfutball.hu

Újpesti TE-Novabau - Parmalat FC 3 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.06, 19:41 (szerk.: 2021.02.20, 18:09)
    A bajnoki forduló párharcai közül mindenképpen említést érdemel az éllovas ÚTE-Novabau és a 14. helyet elfoglaló Parmalat FC hétfő esti, a televízió által is közvetítendő összecsapása. A nyeretlen fehérváriak nem sok jóra számíthatnak, ugyanis a házigazda újpestiek eddig pontot sem veszítettek, s ráadásul mérkőzésenkénti átlaguk meghaladja az öt gólt. A vendégvédőknek különösen Egressyre és Wukovicsra kell figyelniük, miután ők ketten együtt hat plusz négy megoszlásban tíz találatot szereztek.

    1994. szeptember 12. Újpesti TE-Novabau- Parmalat 3-1 (1-1)
    Megyeri út, 4.000 néző V:Vad

    UTE: Praj-Jenei (Belvon,55p.),Füzesi,Molnár,Szlezák-Bérczy,Kozma,Véber,Túri-Wukovics (Szanyó,87p.),Egressy. Edző: Garami József
    Parmalat: Mitring - Disztl L. - Dubecz, Lőrincz, Tresó - Zimmermann, Bekő (Varga 68p.), Keresztúri (Varsányi 78p.), Tóth N. - Horváth F., Pálfi. Edző: Szabó Károly

    Gólszerző: 1-0 Bérczy (29p.), 1-1 Zimmermann (34p.), 2-1 Zimmermann (73p.-öngól), 3-1 Wukovics (85p.).

    sárga lap: Keresztúri (33.), Zimmermann (35.), Dubecz (90.)

    Kedvező helyzetben várhatta a repülőrajtot vett Újpest az 5. forduló zárómérkőzését, hiszen amennyiben vereséget szenvednek a Parmalattól, akkor is megőrzik első helyüket a tabellán. A székesfehérváriaknak viszont ugyancsak kellett a pont, ők ugyanis nyeretlenül álltak az összecsapás előtt.

    Az első perctől a hazaiak irányították a játékot, a vendégek csak pillanatokig tudták birtokolni a labdát. Az első helyzet mégis a jórészt védekező Parmalat előtt adódott: a 15. percben Horváth 17 méteres lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott, majd Praj megkaparintotta a labdát. A második negyedórában sem sokat változott a játék képe, szinte nyomasztóvá vált az ÚTE fölénye. A Parmalat akcióit már a félpályánál megakasztották a lila-fehérek, de a székesfehérvári védőfalban is mindig akadt egy játékos, aki az utolsó pillanatban közbeavatkozott. Aztán a 29. percben megtört a jég. Egy jobb oldali beadást Szlezák lefejelt Bérczyhez, aki fordulásból 14 méterről szép mozdulattal lőtt Mitring kapujába (1-0). Meglepetésre a 34. percben egyenlített a Parmalat. Szabadrúgás után Horváth az alapvonalról középre ,,gyötörte,, a labdát, ahol Zimmermann Prajt megelőzve egy lépésről a hálóba lőtt (1-1). Az újpestiek nagyobb ,,sebességi,, fokozatba kapcsoltak, ám ismét csak Horváth került gólhelyzetbe. A székesfehérvári csatár már elhúzta a labdát Praj mellett, de tétovázott a lövéssel, így a védők beérték és szerelték.

    Lendületesen kezdték a második félidőt a csapatok, azonnal megiramodtak a kapu felé a megszerzett labdákkal. Az 53. percben Jenei 20 méteres lövését öklözte szögletre Mitring. A folytatásban két újpesti fejes okozott izgalmat. Az elsőnél Mitring bravúrral hárított, Szlezák eseténél viszont már verve volt, de a labda centiméterekkel elkerülte a jobb kapufát. Az ÚTE állandó nyomás alatt tartotta a vendégek kapuját, akiknél az elöl árválkodó Horváth kivételével mindenki védekezett. A sorozatos hazai helyzetek a 73. percben vezettek eredményre. Kozma bal oldali élesen belőtt szöglete a menteni akaró Zimmermann lábáról vágódott a hálóba (2-1). Az öngól után Vad játékvezető néhány további érthetetlen ítélete okozott izgalmat, a bíró pártatlanságához azonban nem férhetett kétség, hiszen egyformán sokat tévedett mindkét csapat kárára. Az amúgy is jó iramú, színvonalas találkozóra Wukovics alakítása tette fel a koronát a 85. percben. A csatár - aki eléggé eltűnt a
    mezőnyben - Belvontól kapott nagyszerű átadást a 16-os vonalánál, mellre vette a labdát, majd a rátámadó védő lábán átemelte, és mielőtt leesett volna, a kapujából kimozduló Mitringen is (3-1).

    Az edzőjét nélkülöző - Jenei Imre autóbalesete miatt nem ülhetett a kispadon - székesfehérvári együttes csak egy félidőn keresztül tudta állni az újpesti rohamokat. A második játékrészben aztán rákapcsolt az Újpest, amely végigtámadva a találkozót, teljesen megérdemelten szerezte meg sorozatban ötödik győzelmét, így egyetlen százszázalékosként vezeti a bajnokságot.