magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Vác FC-Samsung 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2021.11.05, 10:40 (szerk.: 2021.11.05, 10:47)
    A lelkesedésben most nem volt hiány
    Békéscsabai Előre FC - Vác FC-Samsung 1-1 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 7000 néző
    V.: Vágner (Juhos, Tompos)
    Békéscsaba: Udvarácz 6 — Mracskó 6, Usmajev 6, Szenti 4 — Fodor 4, Árgyelán 4, Dávid 5, Vancea 6, Kasik 6—2=4 — Váczi 5, Kulcsár 6. Edző: Pásztor József
    Vác: Koszta 6 — Puglits 6, Nagy T. 6, Szalai 5 — Nyilas 5, Sallai 5, Kriska 4, Víg 5, Aranyos 5 — Répási 6, Szedlacsek 5. Edző: Csank János
    Csere: Árgyelán helyett Szarvas (-) a 70., Szalai h. Romanek (-) a 82., Váczi h. Csató (-) a 84., Víg h. Hahn (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Kulcsára 13.,Szenti (öngól) a 16. percben.
    Sárga lap: Usmajev (elhúzta Répási lábát) a 30., Nagy T. (Fodort akasztotta) az 52., Dávid (Víg felvágásáért) az 54., Szaiai (elgázolta Kulcsárt) az 57. percben.
    Kiállítva: Kasik a 87. percben.
    Szögletarány: 9:5 (3:3) a Vác javára.

    Látható izgalommal készülődött Udvarácz Milán, a békéscsabaiak Kaposvárról igazolt 26 esztendős kapusa, aki élete első NB I-es mérkőzésén lépett a pályára: — Nagy nap ez a mai, és egyértelműen győzelmet várok új csapatomtól.

    A 12. percben Vancea ragyogóan sarkallt a 16-os vonaláról Árgyelán elé, aki kibújt a védők közül, de ugyanabban a pillanatban Vágner játékvezető sípjába fújt, lest ítélt.
    A 13. percben Kasik a bal szögletzászlótól 5 méterre partdobást hajtott végre, Vancea elé hullott a labda, aki még közelebb az alapvonalhoz egy jó csellel befordult, még jobban emelt középre, ahol Kulcsár emelkedett magasra, és három lépésről a tehetetlen Koszta mellett a bal felső sarokba fejelt, 1-0.
    Alig telt el három perc, amikor Nyilas a jobb oldali szögletzászlótól adta be a labdát, Répási és Szenti robbant be a kapu előterébe, a szoros őrizetben lévő váci játékos nem ért a labdába, Szenti viszont előrevetődve menteni akart, ám szerencsétlenségére a labda öt méterről nem a kapu fölé emelkedett, hanem a megdermedt Udvarácz mellett a bal felső sarokban kötött ki. Öngól! 1-1.

    (Szenti Zoltán: — Menteni próbáltam és az alkaromról vágódott a labda a kapuba.)
    A 19. percben Nagy T. 27 méteres lapos, bal alsó sarkos lövését vetődve hárította Udvarácz. Aztán egy szabadrúgást gurított le Kasik Váczi elé, a békéscsabai csatár balról jól adott be, Dávid ugrott a legmagasabbra, és mintegy hat méterről fejelt, ám a labda a felső kapufáról visszapattant a mezőnybe, majd a védők tisztáztak.
    A 28. percben Váczi a 16-os jobb sarkáról váratlanul lövésre szánta el magát, de Koszta nagy bravúrral vetődve kitolta a labdát a jobb alsó sarok elől.
    Ismét Váczi jeleskedett, de ezúttal a 16-osról a bal kapufa mellé küldte a labdát.
    A 35. percben pedig egy bal oldali szabadrúgása laposan suhant Szentihez, aki a rövid saroknál célzott, de Koszta ezúttal is remekül védett.
    Nem sokkal ezután a megiramodó Kulcsár lábát Puglits alaposan összeakasztotta, amiért sárga lap járt volna.
    A 42. percben Váczi a 16-osról lágyan emelt kapura, a visszahátráló Koszta röplabdaérintéssel megtolta a pettyest, majd másodszorra hárított.
    Szünet után a 47. percben egy bal oldali beadást Szenti életveszélyesen fejelt a saját kapuja mellé.
    Az 53. percben Váczi jobb oldali szabadrúgása mindenki fölött átszállt, Kulcsár az 5-ös túlsó sarkáról fejelt kapura, de Koszta, mint oly sokszor, most is óriási bravúrral vetődve hárított.
    Tíz perccel később Nagy T. nagy erejű szabadrúgása valósággal kiütötte Fodort, aki rövid ápolásra szorult.
    A 64. percben Kulcsár bal oldali beadásáról nagy helyzetben Dávid alig maradt le.
    A 76. percben Váczi balról, éles szögből lapos lövést küldött a kapura - szabadrúgásból -,
    ám a rövid saroknál álló Kosztának nem okozott különösebb gondot a hárítás.
    Újabb tíz perc múlva, egy bal oldali szabadrúgást követően Fodor emelt estében mellé.
    A 87. percben Kasik hátulról fölrúgta Víget, majd az odarohanó játékvezető körül kisebb dulakodás támadt, aminek végén Vágner Kasiknak fölmutatta a piros lapot.
    (Ezután néhány sörösüveg is átrepült a több mint kétméteres kerítés fölött, egyik-másik a futópályán landolt. A rendezők kétségbeesetten figyelmeztették a renitens szurkolókat, akik nehezen tudtak megbékélni Vágner döntésével.)kép
    Váczi kitűnő beadásából Dávid (sötét 4-es) remekül fejelt, Koszta rugaszkodna, de „elakadt” a földön, a labda a következő pillanatban azonban a felső kapufán csattant, majd a védők felszabadítottak. Ha gól, minden bizonnyal másképpen alakulhatott volna a további küzdelem. (Fotó: Lehoczky Péter)

    Az első tíz percben enyhe mezőnyfölényt harcolt ki a Vác, jobbára a Békéscsaba térfelén pattogott a labda, de egyik kapusnak sem akadt izgulnivalója. Szürke volt az ég, s hasonlóképpen szürkén
    játszottak a csapatok. Aztán egy szemvillanásra kisütött a nap, egy látványos góllal szerzett vezetést a Békéscsaba, amire a hazaiak balszerencséjére Szenti „válaszolt”. E gyors két villanás után visszaállt az eredeti rend: vagyis a Vác mezőnyfölényben támadgatott, a Békéscsaba pedig jobbára kontrázgatott.
    Fél óra után valamelyest élénkült a játék, egyre több feladatot adtak a támadók a kapusoknak, akik viszont jól állták a sarat. Változatos volt a mérkőzés, csak éppen a lényeg hiányzott a folytatásban, gólt már nem láthatott a nagyérdemű.
    A fordulás után sem változott semmi, a színvonal továbbra sem érte el a közepes mértéket. Sőt, ahogy fogytak a felhők a békéscsabai pálya fölött, úgy fogyott a lendület és a szufla a két csapat játékosaiból. Néha ugyan fölpaprikázódott a hangulat egy-egy kakaskodás, belemenés után, de aztán - akárcsak az első félidőben - visszaállt a „rend”. Ám úgy tűnik, ez évben nem múlik el kiállítás nélkül Békéscsaba—Vác mérkőzés, most is tíz emberrel fejezte be a küzdelmet a hazai együttes. De annyi a különbség a két utóbbi találkozó között, hogy tavasszal a mérkőzés első felében, most az utolsó pillanatban jutott viharsarki játékos a kiállítás sorsára.
    A színvonalról még annyit: a múlt heti debreceniek elleni 90 perc nívóját nem érte el a mostani összecsapás sem, noha a békéscsabaiak annál lelkesebben játszottak.

    Edzői nyilatkozatok
    Pásztor József, a békéscsabaiak edzője:
    — Ha egy héttel korábban így játszottunk volna, most két ponttal lennénk gazdagabbak.
    — Most sem beszélhettünk eget rengető színvonalról...
    — Tény, hogy most is voltak gyengébb teljesítmények, de ezúttal a játékosok akaratával már nem volt baj.
    — Elmondható ez az összjátékról is?
    — Nem annyira a játék, hanem a hozzáállás volt pozitív. A Vác bármelyik csapat ellen idegenben is képes győzni, ezért mindenképpen elégedettek lehetünk az egy ponttal.
    Csank János, a Vác edzője:
    — Sejtettem, hogy jó mérkőzést vívunk a Békéscsaba ellen, hiszen a hazaiak tavasszal bizonyították, hogy jó csapat.
    — Ezek szerint elégedett?
    — Öröm volt nézni mindkét együttes játékát, s reálisnak tartom a döntetlent.
    — Nem talált gyenge pontot a játékukban?
    — Középpályásaink gólveszélyesebbek is lehettek volna. Továbbá hiányoltam az átlövéseket, de ezentúl nem sok rosszat tudok elmondani a 90 percről.

    4. Vác 3 2 1 - 4-2 5
    ...
    7-8. Békéscsaba 3 1 1 1 4-4 3

    Békés Megyei Hírlap, 1993. augusztus 30.