magyarfutball.hu

BVSC-Dreher - Békéscsabai Előre FC 0 : 4 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: bbsz
  2021.11.04, 09:35 (szerk.: 2021.11.05, 11:26)
  Kulcsár kimagaslott
  BVSC-Dreher - Békéscsabai Előre FC 0-4 (0-1)


  NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Szőnyi út, 500 néző
  V.: Puhl (Szilágyi, Kaibás)
  BVSC: Vezér 4 — B. Szabó 4, Zentai 4, Cseh 4 — Pecha 3, Urbányi 5, Bognár 4, Árki 5, Bába 4 — Filipovics 4, Negrau 3. Edző: Garaba Imre
  Békéscsaba: Udvarácz 6 — Szenti 6, Usmajev 6, Fabulya 6 — Mracskó 6, Árgyelán 7, Vancea 6, Csató 6, Dávid 5 — Váczi 7, Kulcsár 8. Edző: Pásztor József
  Csere: Dávid helyett Zahorán (6), Pecha h. Farkasházy (5), Filipovics h. Boda (5) valamennyi az 59., Fabulya h. Gricajuk (-) a 73. percben.
  Gólszerző: Kulcsár a 24., Váczi az 57., Árgyelán a 67., Kulcsár a 89. percben.
  Sárga lap: Cseh (reklamálásért) az 58. percben.
  Szögletarány: 9:3 (5:2) a BVSC javára.

  Egy újonc jelentkezett játékra, a román Danut Bába, a 28 esztendős labdarúgó korábban a nagyváradi csapat erőssége volt, most a BVSC középpályás sorának bal oldalán debütált az NB I-ben.

  Bevezetésként Bognár a 8. percben balról 16 méterről csavart a bal sarokra, de Udvarácz magabiztosan védett.
  A 24. percben Kulcsár - nem azért, mintha bárki is támadta volna - tett egy kitérőt, majd 22 méterre a kaputól lövésre szánta el magát. Vezér meglehetősen kint állt, így a labda a bal felső sarokba vágódott, 0-1.
  A 31. percben Csató 17 méterről nagy erővel a bal sarok mellé lőtt.
  A túloldalon Urbányi jobb oldali beadását Negrau közelről előrevetődve fejelte a bal felső sarok felé, ám Udvarácz ismét bravúrral tornázta ki a labdát.
  Már mindenki azt várta, hogy lefújja az első játékrészt Puhl, amikor Fabulya Filipovicsot elkaszálta a kaputól 20 méterre. Urbányi nagy lövés helyett Negrauhoz passzolt, aki viszont a kiugró Bábához továbbított, de az újonc elügyetlenkedte a lehetőséget és a kapu mellé lőtt.
  Szünet után az 52. percben Udvarácz kimozdult egy jobbról beívelődő labdára, a vasutas támadók feltartották, így Negrau előtt adódott lehetőség, ám 11 méteres lövése elakadt a csabai védőkön.
  Az 57. percben Kulcsár futott el a bal oldalon, a kapu felé kanyarodott, majd amikor már mindkét védő csak rá koncentrált, jó ütemben lőtt át a jobbösszekötő helyén felfutó Váczi elé, aki 13 méterről a jobb sarokba bombázott, 0-2.
  Tíz perccel később Zahorán bal oldali beadására Vezér kilépett, már majdnem a kezében volt a labda, amikor saját védőjével, Csehhel öszeütközött, így az ott termő Vancea egyből a kapura továbbította a labdát, amely viszont a kapufáról visszapattant az éppen a jól érkező Árgyelán elé. A békéscsabai középpályás senkitől sem zavartatva, közelről laposan a hálóba helyezett, 0-3.

  A 75. percben Bába jobb oldali szögletét Boda 12 méterről fejelte a kapura, a jobb sarok felé tartó labdát Udvarácz ezúttal is megfogta.
  Egy perc volt már csak hátra a találkozóból, amikor Vancea balról kitűnően indította Kulcsárt, aki mindössze annyit várt, hogy egyet pattanjon a labda, majd felnézett és a kapujából kiinduló Vezér fölött 18 méterről elegánsan a kapu bal sarkába emelt, 0-4.

  Görög tragédiának elviselhetetlen lett volna, s hogy futballmeccsként nem a tragikus minősítést érdemelte ki a csaknem üres lelátók előtt lezajlott 90 perc, az nem a házigazdákat, hanem a vendégeket dicséri.
  Ugyanis a Pásztor-legénység nem sokat törődött azzal, hogy hitehagyott, kedvetlen, szervezetlen ellenféllel áll szemben, nemcsak a győzelemhez szükséges minimumot nyújtotta. Mert ha épp csak meg akarja verni a sétafutballal kirukkoló vasutasokat, akkor talán már a szünetben távozik a szép számúnak amúgy sem minősíthető hazai publikum.
  A BVSC nemhogy szárnyalt, de egyenesen totyogtak a játékosai a pályán, s a gyorsan mozgó labda láthatóan sehogy sem illett elképzeléseikbe. A régmúltban sem korszerű labdarúgás elemeit vonultatták fel, ráadásul dolgukat így is rengeteg hibával tették.
  Ezzel szemben a Békéscsaba a stratégiailag fontos pontokat uralta a pályán, s két gyors és kapura rendkívül veszélyes csatára révén állandó izgalomban tartotta a megszeppent hazai védőket.
  Aki látta a mérkőzést, minden bizonnyal elismeri, hogy a 4—0-ás eredmény hűen tükrözi a két együttes közötti különbséget. A Békéscsaba középszintű iskolafutballal igazolta, hogy az NB I második harmadához tartozó csapat, míg a hazaiak arról árulkodtak, hogy nem ármánykodás eredményeként botladoznak az első osztályú mezőny végén.

  Edzői nyilatkozatok
  Garaba Imre, a BVSC edzője:
  — Nehéz beszélni hazai vereség után, főleg, ha ez sorrendben a harmadik. Gratulálok Pásztor József kollégámnak, mert tudtuk ugyan, hogy mit fog csinálni, elvben fel is készültünk a kontrajátékukra, de a gyakorlatban nem volt ellenszerünk ellene. Mindenképpen el kell marasztalnom a csapatomat, főleg a hozzáállással nem vagyok elégedett.
  — Úgy vettük észre, hogy a BVSC középpályája átjáróház volt. Különösen Bognár gyengélkedése okozott meglepetést.
  — Nem akarom az ő nyakába varrni a vereséget, az egész csapatból hiányzott a tűz, amely nagyon kellett volna a pontszerzéshez.
  — Látott-e esélyt a mérkőzés során arra, hogy csapata pontot szerezzen?
  — Minden meccsnek úgy vágunk neki, hogy a győzelem a cél, az első kapott gól után azonban lényegesen könnyebb lett a Békéscsaba helyzete. Úgy érzem, amikor megkaptuk a másodikat, a fiúk lélekben feladták a meccset.
  Pásztor József, a békéscsabaiak edzője:
  — A mérkőzés előtt kiegyeztem volna egy pontban is, de a fiúk engem is megleptek jó játékukkal.
  — A legutóbbi mérkőzéshez képest egy kissé átalakította csapatát...
  — Muszáj volt, ugyanis Kasik megsérült, így egyetlen ballábas játékosunkat is elveszítettük. A többiek viszont átérezték a helyzetet, mindenki becsülettel küzdött, aminek meg is lett az eredménye.
  — Számított arra, hogy ennyire gyenge ellenféllel lesz dolguk?
  — Rejtély számomra is, hogy miért nyújtottak ilyen szánalmas teljesítményt a vasutasok. Úgy érzem, mi viszont végig jól játszottunk, de végül is minden csapat úgy játszik, ahogy az ellenfél engedi.
  — Mikor érezte, hogy megvan a két pont?
  — A harmadik gól után már tudtam, hogy nyerünk és azt is láttam, hogy a BVSC feladta, ami egyébként 3-0 után természetes is.
  (Borókai Gábor)

  6. Békéscsaba 4 2 1 1 8-4 5
  ...
  16. BVSC 4 - 1 3 3-12 1

  Békés Megyei Hírlap, 1993. szeptember 6.
  képNégyszer gyűlt össze gólünneplés címén a békéscsabai legénység a Szőnyi úton.képMint képünk is mutatja, a Szőnyi úton a Békéscsaba támadott, a BVSC pedig(eredménytelenül) védekezett...képRitka pillanat a Szőnyi úti mérkőzésen, védekezik a Békéscsaba. Aztán mindent elsöpört a viharsarki tájfun.

  Nemzeti Sport, 1993. szeptember 5. és 7. (Arcanum DT)
  képÁdi Negrau hátraol­lózva küldi harcba társait. BVSC-Dreher - Békéscsabai EFC 0-4 (0-1)

  Labdarúgás, 1993. október (Arcanum DT)