magyarfutball.hu

Debreceni Vasutas SC - Kispest-Honvéd FC 2 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.18, 14:46
    Az MTI Hamar helyett Stefanovnak ad lapot.
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2018.10.18, 14:45
    1993. október 3. vasárnap (tud)

    Debreceni VSC - Kispest-Honvéd FC 2:1 (1:1)

    Debrecen, 8000 néző, V: Tóth V.
    gólszerzők: Sándor T. (17., 65. - 11-esből), illetve Vincze (30.)
    sárga lap: Pető (35. p.), Gojan (77.), illetve Csábi (38.), Plókai (53.), Bánfi (67.), Stefanov (70.), Halmai (80.)
    jók: Horváth B., Gojan, Dombi, Sándor T., Gracsov, Medvid,, illetve Csábi, Illés, Halmai, Sallói

    Debreceni VSC:
    Horváth B. - Balogh, Gojan, Sándor Cs., Pető - Dombi, Sándor T., Nagy Cs. - Madar, Gracsov (Tóth Gy. a szünetben), Medvid (Radu 88. p.)

    Kispest-Honvéd FC:
    Brockhauser - Bánfi - Csábi, Szabados (Duró 80. p.), Plókai - Illés, Halmai, Vincze - Stefanov, Sallói, Hamar (Orosz 72.)

    Nemcsak Debrecenben, de az egész tiszántúlon óriási érdeklődés nyilvánult meg a debreceni mérkőzés iránt, s a 6000 fős lelátót csak úgy tudták hatósági engedéllyel bővíteni, hogy a műjégpálya magasított lépcsősorát áthozták az állóhelyre. Kicsit szemerkélő esőben a DVSC bátrabban kezdett a vendégeknél, gyorsan adogattak, de igazi gólhelyzet nem adódott. Sőt, az ellentámadás során negyedóra elteltével Illés földre fejelte a labdát, ami felpattant a kapu fölé. Rendkívül szorosan fogták a debreceni gyors szélsőket, és Dombi egymás után négy kemény belépőt is kapott, de a bíró mindig továbbot intett. A játékot egyre inkább irányító DVSC a 17. percben vezetést szerzett. A középpályán lévő Gracsovtól Sándor Tamás kapta a labdát. Három védőn átkígyózott, elhúzta a 16-osig kifutó Brockhauser mellett is, és az üres kapuba lőtt (1:1). A debreceniek továbbra is támadásban maradtak, s Madar a kapussal szemben állva elügyetlenkedte a helyzetet. Az első félidő vége felé lendületesebben játszottak a Honvéd labdarugói. Ennek a 30. percben lett meg az eredménye. Szabados átvágta a labdát a bal összekötő helyére, és a nagy lendülettel érkező Vincze mintegy 14 m-ről a léc alá bombázott (1:1).

    A második félidő elején sokkal aktívabb volt a budapesti együttes, azonban a gólhelyzeteket Stefanov és Sallói elhibázta, a kapura menő labdákat pedig biztosan védte Horváth. A 65. percben Sándor Tamás indította Dombit, aki kicselezte a védőket, s a Honvéd kapuja előtt 5 m-rel Bánfi felvágta. A 11-est Sándor Tamás értékesítette (2:1). Ezután az egyre jobban szakadó esőben mindkét csapat játéka tervszerűtlenebb lett, a hazai együttes visszahúzódott saját térfelére, a Honvéd pedig vaktából emelgette a debreceni kapu felé a labdát, amit a védők hárítottak.

    Az eredmény a játék képe alapján a jobban győzni akaró csapat számára megérdemelt.

    MTI