magyarfutball.hu

Vác FC-Samsung - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2017.03.09, 13:25 (szerk.: 2021.03.16, 23:20)
    Most már pontelőnnyel az élen
    Vác FC-Samsung - Békéscsabai Előre FC 1-2 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Vác, 3000 néző
    V.: Molnár (Bay, Hamar)
    Vác: Koszta 3 — Nagy 4 — Sallai 4, Puglits 5, Kasza 3 — Miovecz 5, Hahn 5, Kriska 4, Romanek 5 — Dzurják 4, Füle 4. Edző: Csank János
    Békéscsaba: Baji 6 — Szenti 6, Usmajev 6, Mracskó 6 — Fodor 7, Csató 6, Vancea 6, Zahorán 5 — Váczi 6, Kulcsár S. 5, Szarvas 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Sallai helyett Simon (4) a 46., Kriska h. Szedlacsek (-) a 71., Kulcsár S. h. Fabulya (-) a 82., Szarvas h. Kulcsár Sz. (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Vancea az 58., Fodor a 75., Miovecz a 92. percben.
    Sárga lap: Szarvas (Romanek buktatásáért) az 51. percben.
    Szögletarány: 6:6 (4:4)

    Sződligettől már végeláthatatlan sorban és igencsak lelassulva araszoltak előre az autók Vác felé a mérkőzést megelőzően egy órával. Azt gondoltuk, telt ház lesz, ám amikor a pályához lekanyarodó úthoz értünk, kiderült, a többség továbbhalad a Dunakanyarban kialakított kiskertekhez ásókkal, kapákkal felszerelkezve, így meglehetősen gyér számú publikum előtt adta meg a jelet a játék megkezdésére Molnár játékvezető.
    Először Dzurják kísérletezett, ám lövése a bal felső sarok mellett suhant el.
    Negyed óra játék után egy előreívelt labdát Usmajev röviden fejelt ki, Sallai elé került a pettyes, ám ő is a kapu fölé lőtt.
    A 17. percben veszélyeztettek először a vendégek, Vancea büntetőn kívüli pattogós lövését tenyerelte ki Koszta.
    Két perccel később Kriska piszkálta a labdát a bal kapufa mellé.
    A túloldalon Fodor járt hasonlóan, amikor fejjel küldte a labdát a kapu felé.
    Újabb két perc telt el, amikor Füle ugyancsak fejjel próbálkozott, ám ezúttal is mellé szállt a labda.
    Az első játékrész utolsó eseménye: Puglits ívelt be jobbról, két váci is magasra felugrott, végül Füle fejelhetett, de a labda ezúttal is elkerülte a kaput.

    Szünet után Füle előreívelésére Puglits és a békéscsabai kapus egyszerre indult, a váci játékos előbb ért oda, ám hiába emelt át Bajin, a labdát a védők kirúgták.
    Tíz perccel később Romanek távoli lövését hárította Baji.
    Nem volt váratlan a békéscsabaiak gólja az 58. percben. Fodor suhant el a jobb szélen, majd az alapvonal közeléből belőtte a labdát, Kulcsár átlépte, nem úgy Vancea, aki 11 méterről az előrevetődő Koszta hasa alatt lőtt a bal sarokba, 0-1.
    A 65. percben Szarvas már-már lőtt volna, ám az utolsó pillanatban Simon utolérte és elvette tőle a labdát.
    A folytatásban egy jobb oldali támadás végén az átlőtt labda a teljesen egyedülálló Vancea elé került, aki senkitől sem zavartatva, kapásból — óriási ziccerben — mellédurrantott.
    A 75. percben látszott, hogy Mracskó nagyon nekikészülődik, majd egy hatalmas kapuskirúgást hajtott végre, a labda átsuhant, majd átpattogott a teljes váci védelmen, a lendületesen vágtató Fodor elé került, aki néhány lépés után a kimozduló Koszta fölött elegánsan átemelt, s a labda a kapu közepébe hullott, 0-2.
    Már mindenki az óráját nézte, amikor a 92. percben Miovecz lopakodott föl, a békéscsabai védők kissé elaludtak, ő pedig a 16-os jobb sarkáról óriási erővel kilőtte a bal felső sarkot, Baji hiába tornázott, 1-2.


    Négypontos mérkőzésnek ígérkezett a két éllovas szombati váci összecsapása. A döntetlen esetén a sorrend nem változott volna, ám amelyik csapat győz, az helyzeti előnybe kerül a másikkal szemben.
    Ennek tudatában meglehetős nagy óvatossággal kezdett mindkét gárda. A békéscsabaiak megszállták kapujuk előterét és hamar kirajzolódtak a párok: Szenti Dzurjákot igyekezett semlegesíteni, Mracskó pedig Fülét. Úgy tűnt, ez a taktika be is vált, annál is inkább, mert a váci középpályás sor kevésbé tudta támogatni a gólra éhes csatárokat. Nem is alakult ki jó játék, mindkét csapat döntően arra törekedett, hogy megmentse kapuját a góltól. A lilák magabiztosan védekeztek, a váciak körülményesen támadgattak és sok hibával játszottak.
    A szünet után iramosabb lett a találkozó, sok békéscsabai szurkoló pedig úgy vélte, állóképességgel legyőzhető a Vác. Nos a Duna-partiak bebizonyították, ők is bírják a 90 percet, ám a szerkezetileg megbomlott csapatuk ellen a második játékrészben már hamar megtalálták a lila-fehérek a rést és Koszta nagy hibája, de fogalmazhatunk úgy, Vancea szemfülessége révén megszerezték a vezetést.
    Ki is nyílt ezután a váci védelem, s már akár hamarabb is betalálhattak volna újra a viharsarkiak. Addig ritkán láttunk a csapatoktól kontrákat, ezután viszont a Békéscsaba régi fegyverével operált — sikerrel. A Vác egyre görcsösebbé vált, megpróbálták improvizálva utolérni a mind jobban megnyugodó Békéscsabát — sikertelenül.
    Nem láthattunk nemzetközi mércéhez mérve igazi magasröptű játékot, annál inkább a kezdetben taktikai, „idegi” csatát, a későbbiekben felgyorsuló játékot.
    A szó szerinti rangadó szintjét sem érte el az összecsapás, ám a nagy küzdelem, a nagyobb békéscsabai akarás láttán a lilafehérek rászolgáltak a két pontra.

    Edzői nyilatkozatok
    Csank János, a Vác edzője:
    — Nagyon megérződött csapatunkon, hogy Aranyos és Nyilas nem játszhatott, ezért a variálási lehetőségeim is leszűkültek. De a kulcsemberek, Nagy és Kriska sem tudta megoldani feladatát. A Békéscsaba labdabiztosabb volt, ezért tudtak fölénk kerekedni.
    — Az elsőjátékrészben is úgy tűnt, mintha egy ponttal is elégedett lett volna a Vác.
    — Nem, a győzelemre törekedtünk.
    — Vancea gólja után bízott még abban, hogy fordíthatnak?
    — Addig is nagyon nehéz volt számunkra, de a gól után látszott, hogy még nehezebb lesz a folytatás.
    Pásztor József, a békéscsabaiak edzője:
    — Mindkét csapat nagyon tartott egymástól, ezért nem alakulhatott ki szép játék. A biztonságra fektettük a hangsúlyt, s szerencsénk volt, hogy az első lehetőséget kihasználtuk. Persze most nem is a szépségre törekedtünk, hanem a hasznosságra.
    — Mintha kimondottan a döntetlenre „utaztak” volna.
    — Tény, hogy a mérkőzés előtt kiegyeztem volna az egyik ponttal, ám tudtuk, hogy a Vác bármikor gólképes lehet, ezért nekünk is arra kellett törekednünk, hogy bevegyük Koszta kapuját.
    — Számított arra, hogy a Vác hazai környezetben a védekezésre fekteti a fő hangsúlyt?
    — Az összeállításukból ez hamar kitűnt.

    1. Békéscsaba 18 12 3 3 42-14 27
    ...
    3. Vác 18 10 5 3 38-20 25

    Békés Megyei Hírlap, 1994. március 21.
    kép
    A sok gyenge váci teljesítmény között Dzurjáké még elfogadható volt...(Koppány György felvétele)

    Nemzeti Sport, 1994. március 20. (Arcanum DT)