magyarfutball.hu

III. Kerületi TVE - Békéscsabai Előre FC 1 : 0 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.12.12, 11:51 (szerk.: 2021.07.29, 23:48)
    Megint a finisben kapott góllal
    III. ker. TVE - Békéscsabai Előre FC 1-0 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Hévízi út, 7000 néző
    V.: Puhl (Hamar, dr. Bozóky)
    III. ker. TVE: Lippai 6 — Földvári 6, Krecska 5, Varga L. 7 — Lendvai 5, Perger 5, Szabó A. 6, Király 6, Szamosi 6 — Kiss I. 5, Novák 6. Edző: Gergely Károly
    Békéscsaba: Derdák 7 — Raducu 6—2=4 — Medgyesi 5, Kovács 5 — Belvon 5, Sándor 6, Varga M. 4, Major 5, Kasik 5 — Szabados 5, Kulcsár 5. Edző: Silviu Iorgulescu
    Csere: Belvon helyett Ulici (6) a 32., Lendvai h. Gyura (5) az 55., Király h. Szeitl (6) az 55., Major h. Csehi (-) a 70., Kiss I. h. Aubel (-) a 73., Kasik h. Csepregi (-) a 81. percben.
    Gólszerző: Aubel a 81. percben.
    Sárga lap: Derdák (nem engedte elvégezni a bedobást) az 52., Raducu (az ellenfél felvágásáért) a 65., Varga L. (reklamálásért) a 67., Kulcsár (reklamálásért) a 85. percben.
    Piros lap: Raducu (feltartásért második sárga lap) a 85. percben.
    Szögletarány: 8:3 (4:2)

    Belvon Attila a BVSC ellen a legutóbbi mérkőzésen sérülést szenvedett, s úgy volt, hogy nem léphet pályára. Az utolsó pillanatban azonban az orvosok igent mondtak, s bekerült a kezdő csapatba.

    4. perc: Belvon 23 méterről próbálkozott lövéssel, egy méterrel kerülte el a kaput.
    5. perc: Varga L. lőtt 20 méterről: a kemény, pattogós lövésre Derdák azonban mint a vércse rácsapott, s szép vetődéssel fogta meg.
    9. perc: Novák beadására Szamosi érkezett tisztán, de tolt egyet a labdán, és ez elég volt Sándornak ahhoz, hogy az utolsó pillanatban mentsen.
    10. perc: Perger 22 méterről irtózatos bombát eresztett meg, a labda Derdák legnagyobb megdöbbenésére, utána pedig nyugalmára a keresztlécen csattant.
    13. perc: Belvon 19 méteres nagy lövését Lippai csak középre tudta öklözni, pontosan az egyedülálló Szabados elé, a csatár magányában azonban a kapu helyett a kapust találta telibe 6 méterről
    18. perc: egy kisszöglet-variációt követően a beadás Novákot találta meg a kaputól 6 méterre százszázalékos ziccerben, de ő is Szabados fejével gondolkodott.
    21. perc: Major indította Szabadost, aki 17 méterről a jobb összekötő helyéről lőtt, Lippai azonban hamarabb elérte a labdát, mint az a bal felső sarkot. Mindkét részről szép jelenet volt...
    25. perc: Novák 18 méteres szabadrúgása riogatta Derdákot, de végül, ha hajszállal is, elkerülte a bal felső sarkot.
    28. perc: Kulcsár remek labdát tálalt balra Kasikhoz, aki talán a meccs során először tűnt föl elől, lefutott az alapvonalig, beadása átszállt a rosszul kimozduló Lippai felett, de a kapus szerencséjére Szabados csak a feje búbjával érte el a labdát. Mindenesetre korszerű támadás volt.
    35. perc: Szabó Attila egy kipattanót küldött vissza a vendégkapura, alig-alig a kapu mellé 16 méterről.
    38. perc: veszélyes hazai szögletek sora, ennél a pontrúgásnál például Varga L. csúsztatott hat méterről a kapu mellé.
    41. perc: szinte lemásolva az előző szöglet, csak itt Krecska a végrehajtó. Óriási helyzetek voltak.
    43. perc: majdhogynem a végére maradt a csattanó: Major remek, hosszú labdáját Kulcsár fejelte vissza a felfutó Sándor elé, ő 12 méterről egyből célzott - milliméterekkel a bal alsó sarok mellé.
    51. perc: Szabó Attila 20 méterről hatalmasat lőtt, Derdák pedig hatalmasat vetődött. Ezután pedig mindkét szurkolótábor tapsolt.
    53. perc: Derdák az egyik felszabadító rúgásánál lyukat rúgott, ennek következménye, hogy Pergerrel volt kénytelen versenyt futni a labdáért, ami nagyon veszélyes volt, hiszen a kapu üresen tátongott. Végül is a kapus megnyerte a csatát.
    55. perc: Szamosi sokadik bal oldali elfutása után pontosan adott középre, a berobbanó Kiss öt méterről alig pergetett a kapu mellé.
    58. perc: Szeitl három ember között szlalomozott el a jobb oldalon, a beadása is pontos volt, ismételten Kiss érkezett, és ha hajszállal is, de megint csak mellé fejelt.
    64. perc: a volt csabai Gyura tűzijátékot okozott a vendégkapu előtt. Beadása után hihetetlen jelenet játszódott le ebben a részben. Legalább 15 másodpercig a vendégötösön, illetve annak környékén tartózkodott a labda úgy, hogy közben legalább hat hazai játékos gólt rúghatott volna, és legalább négy védő felszabadíthatott volna, mindezek közben pedig Derdák is védett két-három hatalmasat. Jó kis jelenet volt!
    70. perc: egy nagy bedobás után Szeitl tíz méterről hajszállal vágta a kapu fölé a labdát.
    74. perc: Varga Mihály hagy hibáját köszönte meg a frissen beállt Aubel, de öt méterről kihagyta a kihagyhatatlant, mindenesetre Derdák is nagy bravúrt mutatott be. Ugyanabban a percben még Ulici végigszáguldott a jobb oldalon, beadott, és Kulcsár elől az utolsó utáni pillanatban rúgták ki a labdát. Szép kontra volt.
    81. perc: Szamosi beívelésére Aubel két védő kíséretében ugrott fel, a labda rápottyant a fejére, de így lett jó, mert onnan magas ívben behullott a kapu jobb alsó sarkába Derdák fölött. Szerencsés gól, 1-0.
    83. perc: Szeitl 18 méterről próbálkozott, nem is rosszul: hajszállal ment a kapu fölé a lövés. (Varga Mihály második óriási hibája után.)
    85. perc: Varga L. 19 méteres szabadrúgása ment a kapu fölé.

    A meccs előtt a hazai öltözőben magabiztos hangulat uralkodott. Szinte kivétel nélkül a ’96—97-es szezon első óbudai győzelmét várták a bentlévők, de még a szurkolók többsége is.
    A másik oldal pedig abban bízott, hogy sikerült a rendelkezésre álló másfél hét alatt kipihenni a BVSC elleni fiaskót, s ugyanazt a harcos, lendületes játékot nyújtják majd, mint az első két fordulóban. Mindezt nem segítették elő persze az utóbbi napok már-már menetrendszerűnek mondható hercehurcái. (Most éppen a Magyar Kupából való kizárás.)
    Az első öt perc az ismerkedés jegyében telt el. Mindkét csapat tartott a másiktól, ami abban nyilvánult meg, hogy a mezőnyben oldalra tologatták a labdát. A 6. perctől azonban valami beindult, és kifejezetten élvezhetővé vált a mérkőzés, egészen 20—25 percen keresztül. Ebben az időszakban helyzet itt és ott, szép támadások, jó iram jellemezte a találkozót, vagyis jól szórakozott a szépszámú közönség.
    Hogy a félidő utolsó negyedórájában mi történt, nehéz lenne megválaszolni, mindenesetre a négyes osztályzatból pillanatok alatt kettes minősítésűre zuhant vissza a meccs. Mindennek ellenére a kiegyenlített első játékrészt a Békéscsaba zárhatta volna vezetéssel, ha Sándor picit jobban összpontosít annál a bizonyos helyzetnél. A csattanó azonban elmaradt..
    Nem maradt el viszont a második félidőre, ugyanis a fejmosás a hazaiaknak jelentett többet, szinte felbillent a pálya, úgy rohamoztak a fővárosiak. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de nagyon sokáig tartotta magát a csabai védelem, no meg Derdák, akin semmi sem múlott. A vendégkontrák jelentettek ugyan némi veszélyt, de a gólt nem hordozták magukban. A cserék még egyet lendítettek a hazaiakon, s végül is sikerült bevenniük a vendégkaput. A sors iróniája, hogy nem egy szép támadás végén, vagy nem nagy helyzet után, hanem egy úgynevezett „fejbúbos”, lehulló, véletlen fejessel.
    Ezzel rövid időn belül a viharsarkiak második vereségüket szenvedték el úgy, hogy nem bírták az utolsó perceket, s ez mindenképpen elgondolkodtató.
    A III. kerület pedig igazolta jó hírét, valóban ügyes, kombinatív játékot játszik, jól tartja meg a labdát a mezőnyben, s ezzel partiban lehet a bennmaradás végelszámolásánál. Az egygólos győzelmük a helyzetek számának tükrében mindenképpen megérdemelt.

    Edzői nyilatkozatok
    Gergely Károly, a III. ker. TVE edzője:
    — A mérkőzés második részében nagy fölénybe kerültünk, de gólhelyzeteinket egy kivétellel nem tudtuk berúgni: Megérdemelten nyertünk ezen a mérkőzésen, benne volt már ez a fiúkban, nagyon örülök. Sok sikert kívánok a Békéscsabának a továbbiakra, nagyon szimpatikus csapat benyomását keltették.
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — Mindkét félidő más-más volt, az első játékrészben simán kellett volna vezetnünk, a második félidőben egyszerűen nem értem mi történt. Nem ezt kértem a csapattól a mérkőzés előtt. Sajnálom, hogy a második negyvenöt percben egyáltalán nem tudtuk megtartani a labdát. Nem volt semmi játék, csak egynéhány kontratámadásra futotta erőnkből, és ez nagyon kevés.
    — Mivel indítottad útra a játékosokat?
    — Meccs előtt azt mondtam a csapatnak, hogy ha nem rúgunk gólt, nem tudunk pontot szerezni. Ez be is jött. Ez a második meccsünk, amelyen 1—0-ra kaptunk ki, és visszaköszönt az, hogy nem rúgtunk gólt. Sajnálom, hogy nem látott teljes egészében napvilágot, de a meccs előtt sok volt a probléma a csapaton és klubon belül egyaránt. Ez megzavarta a játékosokat és engem is ugyanúgy.
    — Előttünk áll egy nagyon fontos hazai mérkőzés, mi várható?
    — A Haladás elleni mérkőzés nagyon nehéz lesz, gyorsan kell ezután a vereség után regenerálódni. Fizikailag és szellemileg egyaránt. A csapatnak és nekem is együtt kell keresni a hibát, hogy miért nem tudunk már két mérkőzés óta gólt vagy gólokat rúgni. Úgy tűnt nekem, hogy hiányzik az akarat, az agresszivitás, no meg a szerencse.
    (Szegedi Zsolt)

    10. Békéscsaba 4 2 - 2 6-3 6
    ...
    12. III. Ker. TVE 4 1 1 2 3-7 4

    Békés Megyei Hírlap, 1996. szeptember 5.
    képKulcsár (9) ezúttal nem találta azt a "kulcsot", amely kinyitotta volna a TVE-védelem zárját. (Záhonyi Tamás felvétele)

    Nemzeti Sport, 1996. szeptember 5. (Arcanum DT)