magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Vasas-Casino Vígadó 3 : 3 11:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.12.07, 16:55 (szerk.: 2021.07.27, 00:21)
    A sok gól is csak egy pontot ér
    Békéscsabai Előre FC - Vasas 3-3 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3500 néző
    V.: Márton (Bede, Lettrich)
    Békéscsaba: Derdák 5 — Raducu 5 — Medgyesi 5, Csehi 5 — Belvon 6, Major 6, Sándor 5, Kovács 5, Kasik 4 — Szabados 7, Kulcsár 5. Edző: Silviu Iorgulescu
    Vasas: Sáfár 5 — Mónos 6, Geress 5, Juhár 6, Gricajuk 3 — Máriássy 6, Szilveszter 6, Galaschek 5, Simon 6 — Pál 4, Jován 5. Edző: Gellei Imre
    Csere: Gricajuk helyett Maczó (5), Pál h. Váczi (6), Kasik h. Schultz (5), mindhárman a szünetben, Major h. Illés (4) a 60., Belvon h. Ulici (-) a 71., Simon h. Herczeg (-) a 74. percben.
    Gólszerző: Szabados a 4., Jován a 13., Szabados az 56., Major az 58., Szilveszter az 59., Máriássy (11-esból) a 66. percben.
    Sárga lap: Medgyesi (Simont visszahúzta) a 12., Gricajuk (Szabados felvágásáért) a 20., Máriássy (Raducu lábára rátartott) a 31., Geress (reklamálásért) a 41., Szilveszter (Medgyesi felvágásáért) a 68. percben.
    Szögletarány: 9:5 (7:0)

    4. pert: Kulcsárt alaposan helybenhagyták a Vasas 16-osának jobb sarkánál, amiért szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba. Belvon élesen benyeste a labdát, Szabados remekül emelkedett ki a mezőnyből és 8 méterről a kapu közepébe fejelt, 1-0.
    13. perc: ezúttal Simont vágták föl, a szabadrúgást a sértett végezte el balról. Remekül lőtte be a labdát, Jován az ötösön magasra emelkedve a léc alá bólintott az elalvó védők között, 1-1.
    41. perc: Kulcsár már a 16-oson belül járt, nagy lendületben volt, nekikészülődött egy ollózó mozdulatnak, amikor Juhár egy nagyot taszított a csabai támadón. Kulcsár a földre esett, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Major állt a büntető mögé, ám a jobb alsó sarok felé tartó lövését Sáfár remek vetődéssel szögletre pöckölte.
    56. perc: Szilveszter Belvont szabálytalanul akadályozta a 16-os előterében. A csabaiak középpályása azonnal elvégezte a szabadrúgást, hosszan előreívelt, a kifutó Sáfár lábbal próbált menteni, ám a labda leperdült a bal térdéről az éppen berobbanó Szabados elé, aki hét méterről az üres kapuba gurított, 2-1.
    58. perc: Schultz bal oldali szöglete átszállt az egész Vasas védelmen, a túlsó ötös sarkán Major magasra felugorva a léc alábólintott, 3-1.
    59. perc: Mónos iramodott meg a jobb oldalon, remekül látta meg, hogy Szilveszter remekül fut föl a balösszekötő helyén. Mónos átívelt, Szilveszter pedig azt sem várta meg, hogy földet érjen a labda, kapásból, 8 méterről a vetődő Derdák hóna alatt lőtt laposan a kapu közepébe, 3-2.
    66. perc: Simon előreívelésére Juhár ugrott ki, már a 16-oson belül járt, amikor a keresztezni akaró Illés elütötte a Vasas játékosát - 11-es. A büntetőt Máriássy nagy erővel a jó irányba vetődő Derdák fölött lőtte a kapu bal oldalába, 3-3.kép
    A sötét mezes Szabados jóljátszott, két gólt szerzett a fővárosiak ellen. A volt csabai Gricajuk rendre csak a hátát látta a lilafehérek csatárának. (Fotó: Such Tamás)

    Silviu Iorgulescu, a csabaiak edzője két nappal a mérkőzés előtt még úgy fogalmazott: „Nem tudom védekező vagy támadó stílusú csapatot küldjék a pályára”.
    Nos, hamar kiderült, az utóbbi mellett döntött a csabaiak mestere, hiszen a házigazdák már a mérkőzés elején szerették volna eldönteni a pontok sorsát. Nem is kezdhettek volna jobban, hiszen a 4. percben már megszerezték a vezetést. Ezután viszont átmenetileg visszaálltak, a középpályát átengedve a fővárosiaknak, akik okosan gurigázva szőtték a támadásaikat, s ezt jól váltogatták a kontrákkal. Mégsem így esett a gól, hanem a Vasas lemásolta a csabaiak találatát: egy szabadrúgás végén fejesből egyenlítettek.
    Ezután ismét támadó szellemben lépett fel a Békéscsaba, „visszavette” a középpályát a Vasastól, ahol Major és Belvon jól tartotta meg a labdát, és remekül hozta helyzetbe a nagy kedvvel futballozó Szabadost. A csabaiak első és második gólszerzőjét nem is tudta tartani Gricajuk, akit Gellei edző a szünetben le is cserélt.
    Ám még az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a lefújás előtti percekben újabb előnyre tehettek volna szert a lila-fehérek, ám Major 11-esét Sáfár remek vetődéssel hárította.
    A szünetben mindkét edző cserét hajtott végre, s mindkettő támadó szellemű játékosokat küldött a pályára. Ennek meg is lett hamar az eredménye, hiszen a második félidő első felében röpke tíz perc alatt négy gól esett - egyenlő leosztásban. Látványosak voltak ezek a találatok, élvezte is a közönség.
    Azt viszont már kevésbé, hogy a hatodik gól után mindkét csapat visszavett az iramból. Mintha csak elégedettek lettek volna az első hetven perc teljesítményével. Jószerivel a két 16-os között folyt a játék, ha valamelyik oldalon mégis lövésre szánták el magukat, az messze a kapu fölött hagyta el a játékteret, máskor pedig a szögletzászlók kerültek veszélybe. Azaz az utolsó húsz percben jócskán esett az iram és a látványosság. Mindkét csapat feltűnően vigyázott az eredményre - ami sikerült is.
    Az iramos, a védelmek jóvoltából gólokban gazdag, közönségszórakoztató találkozón a békéscsabaiak nagy lehetőséget szalasztottak el. A fővárosiakat pedig dicséri, hogy kétgólos hátrányt dolgoztak le, így reális eredmény született.

    Edzői nyilatkozatok
    Silviu Iorgulescu, a Békéscsaba edzője:
    — Sajnálom a csapatot, hogy ilyen mérkőzés után meg kell elégednünk az egy ponttal. Megfizettük a tanulópénzt azzal, hogy nem tudtuk megvédeni 3—1-es előnyünket a rutintalanság miatt. Megint egyéni hibák miatt kaptunk olyan gólokat, amilyeneket még edzéseket sem szabadna.
    — Major kihagyott 11-esénél a szurkolók nagyon fölhördültek.
    — Csapatunkban hárman gyakorolták a tizenegyes-rúgásokat, Major, Belvon és Csehi. Én ilyenkor nem szólok, hogy melyikük rúgja, hiszen azt nekik kell érezniük, ki vállalja. Sajnálom, hogy Major kihagyta, de aztán összeszedte magát, gólt is szerzett. Egyébként nem értem, miért bántja a közönség, hiszen ő fontos embere a csapatnak. Többen akadtak most is olyanok, akik kevesebbet tettek az eredményességért.
    — Három-egynél nem érezted, hogy győzhet a csapat?
    — Azt hittem, megnyerjük a meccset, de a védelem megint csak nem rendeződött a gólok után. Ez is a rutintalanságnak tudható be.
    — Mennyire vagy elégedett a játékkal?
    — Annak örülök, hogy háromszor is betaláltunk a kapuba. Ezért inkább úgy vélem, hogy veszítettünk két pontot, mintsem nyertünk egyet. Három-három után nem tudtunk újítani, igaz a Vasas sem mert kockáztatni, ugyanis a biztonságra törekedtek. Váczit remekül megfogta Kovács, így a kulcsemberük nem tudott kibontakozni. Láttam biztató jeleket is, ami a jövőre nézve előnyünk lehet.
    Gellei Imre, a Vasas edzője:
    — Küzdelmes, izgalmas és gólokban gazdag mérkőzésen örülök az egy pontnak. Különösen elégedett vagyok azért, mert kétgólos hátrányunkat dolgoztuk le.
    — Számított ilyen harcos Békéscsabára?
    — Nem. Azt viszont gondoltam, hogy a hazaiak felszívják magukat erre a napra. A mi csapatunkban viszont nem volt folyamatos az az összefogottság, ami a Békéscsabánál tapasztalható volt. Nagyon hiányzott nálunk Fischer.
    — Sáfár 611 percen át nem kapott gólt. Most rögtön hármat.
    — Szép dolog egy rekord, de hát eddig tartott. Ettől függetlenül nagyon büszkék vagyunk Sáfárra. Most is voltak nagyszerű védései.
    — A mérkőzésen voltak üresjáratok. A Vasas torpant meg vagy az ellenfél volt jobb a vártnál?
    — Nagy lélektani előnyhöz jutott a Békéscsaba azzal, hogy mindig előbb szerezte a gólokat. Mi mindig futottunk az eredmény után. Ez meghatározta a lehetőségeinket is. Ettől függetlenül egy pillanatra sem gondoltam, hogy kikapunk vasárnap. Sőt, volt olyan periódus, amikor látható volt, hogy csak a túlélésre játszik a Békéscsaba. Három-háromnál azonban mindkét csapat megelégedett a döntetlennel.

    4. Vasas 9 6 2 1 14-6 20
    ...
    12. Békéscsaba 9 2 3 4 12-13 9

    Békés Megyei Hírlap, 1996. szeptember 30.