magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2020/2021 Pest megye, II. osztály, Északi csoport 5 Csömör KSK 4 56
2019/2020 Pest megye, II. osztály, Északi csoport 5 Csömör KSK 14 6
2018/2019 Pest megyei II. osztály, Északi csoport 5 Csömör KSK 3 51

összes eredmény, részletek »

címer: Csömör KSK
cím
2141 Csömör
Major u. 7-9.
Pest megye
 
elérhetőség
telefonszám +36 (30) 922 1422, +36 (70) 378 9065
e-mail ugyvezeto@csomorsport.hu
alapítás
1924
klub színei
sárga - kék
bajnokság (2021/2022)
névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2020.09.12, 19:06
  A közel száz éves múltra visszatekintő Csömör Községi Sport Kör a XXI. század kihívásainak megfelelően megújította címerét. A klub jelképének számító logóban a hagyományos kék-sárga színek mellett Csömör Nagyközség címere jelenik meg.
  kép
  A kör formába rendezett címer alakja a körforgást, a teljességet és a megbonthatatlan egységet szimbolizálja. Ebben az aranysárga motívumban kapott helyet a település jelképe, amely a rendszerváltás után öltött testet, hagyományos, negyedelt pajzsalakban. A jobb felső mezőben látható az ősláp stilizált képe: kék alapon zöld nádszárak, három sárga (arany) buzogánnyal. Bal felső mezőben sárga (arany) alapon zöld színű hármashalom, tetején emelkedik a fehér kettőskereszt. A jobb alsó mező alapszíne is sárga (arany), középen zöld levélen egy aranyszínű szőlőfürt (ez a klub címerében fehérre változott). A bal alsó mező kék, benne oldalára döntött, hasított pajzs látható. Ennek jobb oldali rácsozott fele ezüst, bal oldali aranyszínezésű. A pajzs bal csúcsán ezüstszínű csuporsisak, arany-ezüst tolldíszítéssel. A Csömör KSK logójában természetesen a hagyományos kék-sárga színek dominálnak, de a zöld és a fehér is megjelenik. A címer körívének alsó harmadában, középen látható az 1924-es évszám, mely a klub alapítását és az első, bizonyíthatóan hivatalos mérkőzését jelöli. Csapataink az új szezonban már ezzel a címerrel a szívük felett harcolnak a pályán. A címert Szántóné Hermányos Mária tervezőgrafikus készítette.

  Kis címertörténet
  A Csömör KSK első címere a klub kézilabdázóinál jelent meg: az 1964-ben NB I-be jutott férfi együttes kiemelkedő siker okán készült tablóján a Csömör TSZ SK (ekkoriban ezen a néven szerepelt a gárda) felirat egy kék, állított téglalap alakú, aranyzsinórral körbefuttatott formában öltött testet. A hangos sikerek a folytatásban sem kerülték el a települést és a csapatot, többek között a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjéig meneteltek a mieink, akik 1977-től a rendszerváltásig már Szilasmenti TSZ SK néven szerepeltek. A korabeli képeken jól látszik, hogy a Gorkij fasor utcai kispályán készült csapatképen már egy jelentősen egyszerűsített, kék-sárga pajzs jelképezte a klubot. Az 1990-es években ismét a hagyományos Csömör KSK néven szerepeltünk, így megújult a címer is, egy sarkára állított, sárga keretbe foglalt kék rombusz ábrázolta a klub logóját, amely egészen mostanáig látta el küldetését. A közel száz éves egyesület nagy utat tett meg, hiszen az 1920-as években a labdarúgók kezdetleges, főleg saját felszerelésein még egyáltalán nem jelent meg helyi jelkép, míg mostantól a XXI. század kihívásainak megfelelően egy profi grafikus által megálmodott címer teljesít szolgálatot a szakosztályaink mezein, melegítőin, felszerelésein, a szövetségi felületeken és a különböző merchandising termékeken.

  http://www.csomorsport.hu/altalanos/2020-aug-12-0055/megujult-cimer-sziv-felett
   
 2. avatar: magyarfutball.hu
  2019.12.27, 15:01
  Zászló alapján megegyezik ezzel a csapattal?
  https://www.magyarfutball.hu/hu/csapat/5407
   
 3. avatar: magyarfutball.hu
  2019.12.27, 14:59
  kép
  forrás:
  Dominek József