magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
1970/1971 Pest megye, Gödöllői járás I. csoport 7 Csömör 0
1970 tavasz Pest megye, Gödöllői járás, B-csoport 7 Csömör 0
1969 Pest megye, Gödöllői járás, B csoport 7 Csömör 7 17

összes eredmény, részletek »

címer helye
alias
Csömöri MOVE
kapcsolódó csapatok
címkék
cím
 
alapítás
klub színei
bajnokság
- (megszűnt csapat)
stadion
-
névváltozások
 1. Csömöri MOVE Sport Egyesület
  ? -1944
 2. Csömöri MaDISz TE
  1945 - 1948
 3. Csömöri SE
  1948 - 1950
 4. Csömöri SK
  1950 - ?
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: fgymat
  2013.12.15, 14:36
  Az 1930-as években elsősorban a MOVE (Magyar Országos Véderő Egylet) Csömöri Sport Egyesületében, másodsorban a Csömöri Levente Egyesületben folyt sportélet és testedzés. A MOVE elnöke dr. Tőkés Gyula, ügyvezető igazgatója Margittay Dezső volt. A Levente Egyesület elnöke Staub Elemér, ügyvezető elnöke Bucsányi Sándor, jegyzője Szondy Emil és főoktatója Páljános László.

  Az első focicsapatot Gulyás Imre szervezte, ő hozta be az első foci labdát a községbe. Az első labdarúgó csapat: Albitz József, Keiner Gyula, Fóris István, Magyar János, Trinkli István (az utóbbi három kistarcsai), Bátovszki Mihály, Felvári József, Rolland Péter, Kling Lajos, Bátovszki István, Gulyás Imre.

  A másodiknak tekintett csapat tagjai: Erdéli Pál, Buriusz István, Radocsányi Ferenc, Pitlik Pál, Orsányi János, Málkin Péter, Pitlik György, Policer László, Radocsányi József, Radocsányi János, Krausz László.
  Az 1935. év körül a csapatot alkották: Balogh Mihály, Krizsán Ferenc, Németh Ferenc, Bátovszki Pál, Basa László, Hanzel József, Teczli Rudolf.

  Az 1940-es évek első felében Hideg Béla, Seres Ferenc, Balog Ferenc, Korda Károly, Nagy Lajos, Kósa István, Holbis Miklós, Lichi József, Spreitzer Ernő, Holbis Ferenc, Spreitzer Béla, Szabó Béla, Hanzel Mihály, Fabók István és Tóth Sándor rúgták a focit a csömöri csapatban. A névsor valószínűleg nem teljes.

  A sportkör színe kék-sárga volt és az manapság is.
  Csapatkapitányok, sportvezetők voltak Gulyás Imre, Kling Lajos, Kalmár Pál, Kertész Béla, id. Ganyecz Mihály, Spreitzer Ernő, Lichi Ferenc.

  A legelső pálya 1924-ben készült el a mostani Ady Endre utcában, a Kotyi, Fabók és Gubek telkeken terült el. Az 1930-as évek elején a Kistarcsai út mellett, a Strand fölött volt a második pálya. Természetesen mindkettőt a fogatos gazdák közreműködésével építette meg az ifjúság.
  Igen jellemző esetet őrzött meg a csömöri szájhagyomány. A csömöri csapat a Váci Reménység ellen játszott és a mérkőzés előtt a váci edző odajott Gulyás Imréhez megkérezni, hogy hol van a csömöri focicsapat. Gulyás körbemutatott a körülötte álló emberekre, hogy hát itt vannak. A váci vezető értetlenül állt és azt mondta: Ne vicceljen, ezek a csizmások? Ugyanis pantallót egyedül Gulyás Imre viselt, a játékosok pedig keményszárú csizmában vonultak fel mindnyájan. Végül a „csizmások” ezen a mérkőzésen nagy sikert arattak.

  A községi focicsapat mellett már kezdettől fogva volt ifjúsági csapat is. A csömöri tehetséges labdarúgókat sokszor csábították máshová, főleg Budapestre. A Budapesti Vágóhíd Sport Club (SC) 1935-ben megkereste Bátovszki Pált a Csömör legsikeresebb játékoság, aki egy évet sikeresen játszott is a Vágóhíd SC-ben, azután leállt. Fiatalon házasodott, akinek apósa azt mondta, hogy egy rokkant elég egy családban. Ő ugyanis hadirokkant volt az I. világháborúból.

  A Csömöri Levente Sportegyesület 1943-ban a Mogyoródon megrendezett területi versenyeken majdnem minden díjat megszerzett és elhozott.

  A környékben is jószínvonalú csömöri sportéletnek az 1938-tól elkezdődő honvédségi bevonulások, majd a háborúban való fokozódó részvétel vetett véget, ugyanúgy mint az egész országban.


  forrás:
  http://www.csomor.hu/?module=news&action=show&nid=35546