magyarfutball.hu

bajnoki szereplések

szezon bajnokság osztály klub neve hely pontok
2022/2023 Budapest IV. osztály, 3. csoport 7 Budapesti Egyetemi AC II 6 47
2021/2022 Budapest IV. osztály, 2. csoport 7 Budapesti Egyetemi AC II 6 45
2020/2021 Budapest IV. osztály, 4. csoport 7 Budapesti Egyetemi AC II 2 54

összes eredmény, részletek »

címer: Budapesti Egyetemi AC II

szezon értékelés

 1. 2009/2010
  A BEAC II. első blasz hármas évében a dicséretes 4. helyet szerezte meg, amellyel végül feljutott a BLSZ II.-be. Az őszi menetelés az első csapat sérült gólfelelőse, Flaskay Miklós irányításával 18 pontot és 6. helyet ért (5 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség; 26-27-es gólkülönbség); a néhány kiváló meccs mellé sajnos beférkőzött két váratlan vereség, de a csapatszellemet már akkor sem érhette kritika. A tavasz viszont Gyurgyák Jánossal egészen parádés lett: 9 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze 1 vereség; 31 rúgott, 18 kapott gól; és persze a 30 pont, no meg a tavaszi elsőség. Ezek a számok egy összekovácsolódott, a tétet is elbíró társaság képét tükrözik. A gólkirály Nagy Gábor Imre lett 10 találattal, a legjobb játékosnak járó díjat Somogyi Miklós vehette át (második: Nagy Dániel, harmadik: Sziráki András és Nagy Gábor Imre holtversenyben).
  Helmle Péter (csapatkapitány) – Kovács Gergely, 2010.11.15
 2. 2010/2011
  Tavalyi följutásunkat követően idén a BLSZ II. második csoportjának 11. helyén végeztünk. Meccseink kicsit több mint negyedét hoztuk, 7-et nyertünk meg, valamint 5 döntetlent értünk el; 14 meccsen pedig fölénk nőtt az éppen aktuális ellenfelünk. Így összesen 26 pontot szereztünk, ami a megnyerhető pontok épp harmadát tette ki. Ősszel – Gyurgyák János vezetésével – 15, tavasszal – több játékos az első csapatba történő átirányításával, Kovács Gergely keze alatt – 11 pontig jutottunk. Gólkülönbségünk 44-57 (-13) lett. A tavalyi kiegyensúlyozott szezon és a kiváltképp ragyogó tavasz után fiatal csapatunk teljesítményén bizony meglátszott, hogy ez egy erősebb osztály. A bentmaradás önmagáért beszélő sikere mellett így leginkább néhány bravúros győzelemnek (pl. a Vizafogó ellen ősszel vagy a Budakeszi Labdarúgó Akadémia ellen tavasszal) örülhettünk igazán.
  Gólkirályunk a hétgólos Bitai Zoltán; legjobb játékosunk – a csapattársak szavazatai alapján – (Gál Pétert és Bitai Zoltánt megelőzve) védőnk, Németh Ábel lett.
  Helmle Péter (csapatkapitány) – Kovács Gergely, 2011.07.01
 3. 2011/2012
  A csapat a BLSZ II/2. 13., utolsóelőtti helyén végzett a szezonban. Az őszi átlagos teljesítményt tavasszal visszaesés követte – és mindez még úgy is igaz, sajnos, hogy ha az utolsó meccsünket hoztuk volna, egészen a 9. helyig fölkúszhattunk volna a tabellán. Az őszt, csakúgy, mint tavaly, 15 ponttal hoztuk, tavasszal azonban a tavalyi 11-ről mindössze 8 pontra csökkent a teljesítményünk. 5 góllal kevesebbet rúgtunk és sajnos ugyanennyivel több gólt kaptunk (39-62), mint az ezt megelőző szezonban. Ahogyan tavaly vagy akár még idén ősszel is volt néhány bravúros győzelmünk vagy pontszerzésünk (ld. a Merkapt Maraton vagy az Erzsébet SK elleni meccsünket), tavasszal – úgy is, hogy a mezőny kétharmada, így több korábban erős gárda meglehetősen elszürkült – ez bizony nem sikerült.

  A második csapatok elkerülhetetlen sorsával persze idén is meg kellett küzdenünk: a tavalyi legjobb játékos-szavazás első három helyezettje fölkerült az első csapat keretébe, ugyanígy tavaszra az ősszel jól teljesítő Magyar László. Helyüket néhány lelkes új, alapvetően a harmadik csapatban játszó játékos igyekezett betölteni, illetve – talán első fecskeként a többi senior előtt – leigazolt hozzánk az „egyből” a BEAC egyik nagy öregje, Rumbold Ákos. Őszről még Kulcsár Gábor kapus, illetve a góllövő-cipőjét megtaláló – majd aztán sajnos távozó – Márkus Dani emelhető ki. Tavasszal a szép gólokat szállító Rumbold mellett a kiegyensúlyozott és lelkes Bányai Milán, a tavasz végére formájára találó Gyenes Dávid és Szczerbinski András gólkirály (6 gól), valamint a társak szavazata alapján a szezon legjobbjának bizonyuló, mindig elszánt Horváth Ádám (második Rumbold, harmadik Bányai) emelhető ki.

  Tavaly ugyanekkor azt írtam, hogy kevés lehet jövőre ehhez az osztályhoz, amit tavasszal mutattunk. Most azt mondhatom, hogy biztos, hogy kevés lesz (új nevén a BLASZ III.-hoz), ha eredményességben az idei tavasz szintjén maradunk. Biztos vagyok ugyanakkor abban, hogy előre fogunk tudni lépni. Hajrá BEAC (II)!
  Kovács Gergely játékos-edző, 2012-07-06
teljes név
Budapesti Egyetemi Atlétikai Club II
alias
BEAC II
kapcsolódó csapatok
cím
1117 Budapest
Bogdánfy Ödön utca 10.
Budapest
 
elérhetőség
e-mail hajra.beac@gmail.com
alapítás
klub színei
fekete - fehér
bajnokság (2023/2024)
stadion
 1. Varga Zoltán Sportpálya

  (2013 - )

régi stadionok
 1. Bogdánfy Ödön utcai Pálya

  (? - 2011)

 2. Siketek-pálya

  (2011 - 2012)

névváltozások
dicsőséglista
hivatalos honlap
kapcsolódó weboldalak
szurkolói csoportok
segítség
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!