magyarfutball.hu

MTK Budapest - Ferencvárosi TC 1 : 6 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4.5 (2 szavazat)

játékvezető: 4 (2 szavazat)

hangulat: 4 (2 szavazat)

1...5
OTP Bank Liga, NB I 2023/2024, 8. forduló
játékvezető : Berke Balázs
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. mtkbudapest.hu: 5.014
  3. nso.hu: 5.322
Telt ház!

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.10.22, 15:06 (szerk.: 2023.11.03, 13:20)
    Jelentem Sztankovics sikeresen megérkezett. Máté Csaba sikereit követően egy gyengébb kezdés kételyeket ébreszthetett volna játékosokban és szurkolókban, ehelyett 3 fronton jó eredményeket értünk el. A Fiorentina ellen jöhet a következő lépcsőfok, ahol megmutathatja az idei csapat, hogy erősebb ellenfél ellen is helyt tud állni. Hajrá Ferencváros!

    Szép volt fiúk! A tenisz eredmény ellenére jól zártunk hátul, a meccs eleji komoly egyéni hiba és bekapott gól után 4-1-nél következett az MTK második helyzete. A Klaskvík elleni párharc óta a legtöbb mérkőzésen azt érzem, hogy nem csak jobbak vagyunk az ellenfélnél, hanem sokkal jobban akarjuk is a sikert. Nem csak a fülünkön pörgetjük a labdát, hanem csúszunk mászunk a sikerért, többgólos előnyben is.

    Eddig úgy néz ki Wingo el lett pazarolva a szélén. Egy edzőmeccsen ragasztott talán a razgradnak egy ilyen nagy gólt. Abena is jól összeszedte magát.

    Húúú nagyon jó csapatunk van! Stanko megoldotta a sérült kh-ek pótlását is. Wingo megújjult. Nem sokan gondoltuk, hogy egy 6-ost vágunk az MTK-nak. Márki érzi a bizalmat mindent belead. Nagyszerű volt a mai győzelem. Firenzében is győzni kell! Szép volt fiúk!

    Remek meccs volt, szép volt filyúksmiley

    Deki kézlenyomata ott van a csapaton, letámadunk ezerrel, rengeteg a labdaszerzés.
    Lesz ez még ennél jobb is.

    Na...
    Az MTK is beállt védekezni, kontrából próbált a kapunkig eljutni. Párszor sikerült, de kapura nem voltak veszélyesek. Volt ugyan egy ajándék gólocska, de az nem osztott, nem szorzott!
    Egy ilyen módon védekező csapat ellen vágtunk 6 gólt úgy, hogy lehetett volna több is.
    Gratula Dejannak és a csapatnak. Kezdenek összeérni.

    Annyira nem álltak be mint a Várda, de több esélyük nem volt. Nagyon jól támadtuk le őket, sok labdát szereztünk, erre nagyon nagy szükség lesz a Fiorentina ellen is.

    Elfojtanám a bimbóba szökkenő,Márki vitát.A csóka,iszonyatos energiát tol bele minden meccsbe.A pályán ,mindenhol ott van,rohamtempóban közlekedik és természetesen hibázik is.Mint már a héten utaltam rá,ezt a küzdelmet,mentalitást a futball Istene,előbb-utóbb meghálálja.Ma meg is történt.Ugyanez lesz Zakival is.

    Olyan meccs volt mint egy Bud Spencer, Terence Hill film. A hülyegyerek ad egy pofont Bud-nak, majd könnyen lemészárolják a csókát. Jól jött Stefitől a pofon....

    Ez mestermunka volt, mester!
    Egy másodpercig nem volt kétség, ki nyeri a meccset még a hátrány ellenére sem.
    Ellentmondást nem tűrően befűztük az oktatófilmet.

    Wingo pedig a seattle-i kalandozó magyarok leszármazottjaként kalandozik tovább úgy , hogy az íja előrefelé sült el.

    Figyeltem az MTK jàtékát az elmúlt hetekben, viszonylag gyors sokpasszos kombinatív játékot játszanak. Na ebből ma semmit se tudtak megmutatni. Durván ledomináltuk ezt a meccset ma.

    A cseréknél, amikor bejöttek Civicék, volt pár perc amikor kicsit magunkra húztuk őket, azt éreztem elhitték, hogy van még valami keresnivalójuk, de gyorsan rá kellett jöjjenek, hogy nincs.

    Egyébiránt rohadtul örülök, hogy az a két játékos, aki sokszor "felidegesített" mostanában egy-egy suta döntésével most szépen rám cáfolt (Ben, és Marquinhos). Marqui második gólját olyan magabiztossággal lőtte be, ami eddig nagyon hiányzott.
    Abu Fani meg bármennyibe is került, óriási igazolás volt! Újból és újból bizonyítja!
    Stanković pedig így kell, hogy tovább csinálja: mindegy, hogy 1-0, vagy 6-1, de megy a csapata, nem áll le, magasan letámad, labdáttart, és győz. A tavalyi idény második fele után ez a csapat most valóban egy igazi domináns élcsapat képét mutatja. Nagyon reménykedem, hogy az olasz tapasztalatainak köszönhetően a Fiorentina ellen is sikerül megmutatni, hogy tud váltani stratégiát, ha épp az kell! Hajrá Fradi!

    Én azért nem csak Sigér számlájára írnám azt az egy gólt, hiszen ha visszanézed a jelenetet Abena konkrétan látja hogy Sigér sarkában mindkét oldalról van 1-1 támadó. Mi a bánatnak passzol oda, ha látja, hogy kb lehetetlen onnan kockázat nélkül továbbítani a labdát?
    Sigér szerintem maga sem gondolta, hogy ő akkor ott megkapja a labdát.
    Úgyhogy Abena pont annyira benne volt ebben (ha nem jobban) mint Sigi. De ettől eltekintve ez egy egyszeri egyéni hiba, az összkép szerintem is bíztató.

    Azért passzolt oda, mert az lett volna a játék hogy egyérintöből passzolja Sigér tovább, ezzel üresen maradt volna a bal oldalon 2 játékosunk is amivel létszámfölénybe kerültünk volna a középpályán. Nem mondom hogy Sigér rossz, de sokkal képzetlenebb mint a mostani játékosaink.

    Nemcsak a közvetlen védelem teljesít jól, bár Abena, mióta megérkezett végre, tanár, Wingo pedig kellemes meglepetés középső védőben, hanem a komplett csapatvédekezés javult fel, lett nagyon tudatos a magas letámadás következtében.
    Az is igaz azonban, hogy a Kecskemét nem rúgott szögletet, az Mtk pedig nem ívelgetett a kapu elé, így a korábbi nehézségekkel a berugdalt labdák kapcsán most nem kellett megküzdenünk.

    Akkor leszek igazán nyugodt a csapat védekezése tekintetében, ha ezeket a játékhelyzeteket is magabiztosan oldjuk meg.

    Ez mind azért van, mert Sztankovicsnál pont ez a játék lényege hogy az ellenfelet ne hagyjuk hogy szögletet rúgjon vagy beívelgesen. Folyamatosan letámadjuk őket, nem hagyunk nekik teret. Meg kockáztatom hogy ha nincs a Puskás elleni vereség akkor akár veretlenül is végig vihessük a bajnokságot.

    Abu Fani és Varga számai elképesztőek. Varga ma is technikás gólt szerzett, a szezon előtt nem láttam benne ezt a potenciált. Örülök, hogy Marquinhos dolgai ma bejöttek. Komoly szélsőink voltak az utóbbi 10 évben, de az talán ebből az időszakból is kiemelkedik, hogy (többek említése nélkül) egyszerre van Traoré - Lisztes - Zaki - Marquinhos a keretben. Makreckis nem először a csúcson lévő Somaliát idézi, meglepő helyzetekből képes gond nélkül lefutni az ellenfelét. Amit Wingo az utóbbi három mérkőzésen hoz, az extra. Nyáron magamban már "átadólistára" tettem, de jelenleg úgy néz ki, találtunk egy új középhávédet. Korai még az ítélet, várom a folytatást.

    Nagyszerű, amilyen feltoltan védekezünk, amilyen magasan és intenzíven letámadunk. Ez senkinek nem fog ízleni a honi élvonalban és meccsről meccsre jobban néz ki. Arra meg nagyon-nagyon kíváncsi leszek, nemzetközi porondon milyen futballal rukkolunk majd ki?

    Ahogy korábban mondtam ehhez a bajnoksághoz eszméletlen erős a keretünk, Stanković is mind karakterben, mind taktikailag telitalálat. Wingot és Marquinhost konkrétan új igazolásoknak is lehet tekinteni olyannyira kiemelkedő teljesítményt nyújtanak minden meccsen.

    Az NB1-es ellenfeleink számára is tanulságos lehet ez a meccs, ha nem tolják be ellenünk a buszt is a kapuba, és netalántán próbálnak ellenünk játszani is, akkor mészárlás lesz a meccs vége. 5-6 gól alatt idáig még a nagyon jó formában lévő MTK se tudta megúszni, akik a meccsünkig 7 forduló alatt 5 gólt kaptak, most pedig egy meccsen többet kaptak, mint idáig összesen.
    Innentől remélhetőleg az idáig "siránkozók" szeme is kinyílt, hogy Stanković irányításával is képesek vagyunk ilyen sok gólt rúgni, bár az előző 1:0-ra végződő mérkőzéseinken is simán születhetett volna hasonló eredmény, ha a helyzeteink legalább felét berúgjuk...

    Az MTK gólját az elején indokolatlanul sokszor ismétlik, de aztán... Mindegyik gólunk gyönyörű, és mindegyik másért. Jó volt látni, hogy a cserejátékosok is mennyi önfeledten ünnepelték a gólokat. A hatodik gól különösen szívderítő volt, hisz egy bosnyák nemzetiségű Fradi játékos passzából egy szerb Fradi játékos szerezte! Imádlak Ferencvárosom!

    Az volt a brutális, hogy a 80. perc után, 4-1-nél, 5-1-nél is brutál magasan letámadtunk. Varga méterekről csúszott be szerelni, az is 4-1-nél volt, ha jól emlékszem. És bosszankodott, hogy nem tudta megszerezni, csak bedobás lett.

    Apámnak a 91. percben mondtam, hogy szerintem lesz itt egy hatodik is. Egyszerűen szétgyilkoltuk őket. Ez a mentalitás... Ez maga a FERENCZVÁROS, uraim!

    Dejan-t meg nem lehet nem kedvelni. Hozza az eredményeket és nagyon jó karakter. Nem mellesleg az ő angolját teljesen értem, ugyanolyan leegyszerűsítve beszél angolul, mint én.
    Ettől még szimpatikusabb, mert ő beszél hozzám, nem a tolmács.

    Abu Fani megint nagyot ment. Nagyon kivancsi leszek ra egy igazan gyors, europai szinten is komoly csapat ellen, mert a mennyeit egyelore “megeszi”. Elso gol elotti golpassz, masodik es hatodik gol elott is fasza melysegi labda, otodik golnal a befejezes. Es meg rengeteg parharc, jo dontes, okos oldalvaltasok, ez a jatekintelligencia Gerzson ota nem volt meg a csapat kozepen. De Zolinak nem feltetlenul volt ilyen jo rugotechnikaja a hosszu passzoknal.

    A szombati találkozón 4-1-3-1-1-ben játszottunk, 57%-ban birtokoltuk a labdát, 85.5%-kal passzoltunk (első félidő: 63%), a hosszú passz arány 7.7%, a PPDA 11.2, a passztempó 17.8 volt, a párharcokat 96-84 arányban hoztuk. Mi 28, az MTK 19 labdát szerzett az ellenfél térfelén, a támadópárharcok 45%-át nyertük meg (69/31), a védekezőpárharcok 61%-át (56/34), míg a fejpárbajokat 22-13 arányban hoztuk (Abena 10/6, Wingo 7/6, Ramírez és Varga 3/3).

    48+1 támadásból 25 lövésig jutottunk, 11 talált kaput (+2 kapufa) – ugyanez az MTK-nál: 18 / 9 / 4 + az Abenán megpattant kísérlet. 16 beadásunk fele ment emberhez. Az xG-arány 3.88 – 1.04, az xcG-arány 4.31 – 1.43 volt.

    Dibusz 5 lövést kapott (1.43), 34 passzából 32 volt pontos.

    Makreckis 81 percet volt a pályán, 85 akciójának 80%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 9 párharcból 5-öt nyert meg, 6 labdát vesztett, nyert, 3 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.15).

    Wingo 88 akciójának 86%-a volt sikeres, 1 lövése (0.03) gól lett, 90%-kal passzolt, 13 párharcból 12-t (!) megnyert. 8 labdát vesztett, 10-t szerzett, 5 passzt lopott.

    Abena 89 akciójának 80%-a volt sikeres, 2 helyzete volt (0.3), 92%-kal passzolt, 21 párharcból 12-t nyert meg. 6 labdát vesztett, 15-t szerzett, 4 passzt lopott.

    Ramírez 72 percet volt a pályán, 77 akciójának 75%-a volt sikeres, 3 lövése (0.04) volt. 83%-kal passzolt, 11 párharcból 6-ot nyert meg. 10 labdát vesztett, 7-et szerzett. 1 lövést készített elő (0.12).

    Sigér 81 percet kapott, 68 akciójának 76%-a volt sikeres, 91%-kal passzolt, 8 párharcból 3-at nyert meg. 8 labdát vesztett, 5-t szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.01).

    Marquinhos 71 akciójának 65%-a volt sikeres, 4 helyzetéből (0.85) 2 gólt szerzett, 74%-kal passzolt, 16 párharcból 7-et nyert meg. 5 labdát szerzett, 4 lövést készített elő (0.22).

    Ben Romadan 72 percet játszott, 66 akciójának 65%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.09). 84%-kal passzolt, 14 párharcból 7-et nyert meg. 8 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 6 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.45).

    Zachariassen 44 akciójának 61%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.07). 79%-kal passzolt, 11 párharcból 3-at nyert meg. 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.25).

    Abu Fani 95 akciójának 59%-a volt sikeres, 6 lövése volt (1.44), ebből 1 gólt szerzett. 76%-kal passzolt, 24 párharcból 10-et nyert meg. 6 labdát szerzett, 4 passzt lopott. 3 lövést készített elő (0.55), ebből egy gólpassz lett.

    Varga 81 percet volt a pályán, 43 akciójának 49%-a volt sikeres, 4 helyzetből (0.68) 1 gólt ért el. 61%-kal passzuolt, 16 párharcból 9-et nyert meg. 4 labdát szerzett, 1 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.16).

    Besic 24 percet játszott, 13 akciójából 10 (77%) volt sikeres, 1 lövése volt (0.06), 10 passzából 9 volt pontos, 1 párharcát megnyerte, 1 labdát vesztett.

    Civic is 24 percet kapott, 23 akciójának 70%-a volt sikeres, 17 passzából 15 volt pontos (88%), 4 párharcból 1-et nyert. 3 labdát vesztett, 1-et szerzett, 1 passzt lopott. 1 gólpasszt adott (0.22).

    Pászka 16 percig volt a pályán, 16 akciójából 12 (75%) volt sikeres, mind a 10 passza pontos volt, 4 párharcból 1-et nyert. 1 labdát vesztett, 3-at szerzett, 1 passzt lopott.

    Baráth is 16 percet kapott, 15 akciójából 11 (73%) volt sikeres, 10 passzából 8, 4 párharcából 2. 1 labdát vesztett, 2-t szerzett.

    Pesity is 16 percig volt a pályánn, 10 akciójából 8 sikerült, 2 helyzetből (0.33) 1 gólt szerzett, 5 passza pontos volt, 3 párharcból 2-t nyert meg.

    Így értékeltétek az MTK elleni teljesítményt.

    Marquinhos 8.60
    Wingo 8.36
    Abu Fani 8.10
    Varga B. 7.74
    Abena 7.49
    Makreckis 7.49
    Ben Romadan 7.41
    Pesic 7.19
    Dibusz 7.00
    Ramírez 7.00
    Zachariassen 6.92
    Civic 6.91
    Besic 6.90
    Sigér 6.44

    https://ulloi129.hu/2023/10/02/igy-teljesitettunk-az-mtk-ellen-17/
    https://ulloi129.hu/2023/09/30/elo-az-orokrangadorol-12/
    https://ulloi129.hu/2023/10/06/marquinhos-wingo-abu-fani/
     
  2. avatar: Tommy Shelby
    2023.10.02, 09:46
    5.322 néző úgy, hogy a stadion befogadóképessége 5.014.

    Csak a szokásos MTK-s nézőszám hazudozás (+1.000 általában mindig valahogy odakerül).
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2023.09.25, 12:16
    MÁR CSAK NÉHÁNY BELÉPŐ MARADT AZ ÖRÖKRANGADÓRA

    Mint ismert, a zsinórban négy bajnoki meccset megnyert együttesünk legközelebb szeptember végén lép pályára hazai pályán: a 8. fordulóban, szeptember 30-án 17:00-kor fogadjuk a bajnoki címvédő Ferencvárost.

    A nagy érdeklődéssel várt, 222. Örökrangadóra már zajlik az online jegyértékesítés - 10%-os kedvezménnyel.

    Tájékoztatjuk drukkereinket, hogy a belépők már csak korlátozott számban elérhetők, éppen ezért mindenki számára az elővételes, online jegyvásárlást javasoljuk a helyszíni vásárlással szemben, hiszen utóbbira kizárólag abban az esetben lesz lehetőség a mérkőzés napján, amennyiben lesz még elérhető belépő.

    A szurkolói shop (és adott esetben a hazai pénztár) aznap 14:00-kor nyit majd ki, míg a kapunyitás 15:00-kor lesz.

    Kiemelten felhívjuk a ferencvárosi drukkerek figyelmét, hogy a vendégszektoros jegyeket kizárólag a Ferencváros értékesíti, annak részleteiről a zöld-fehér klubnál tudnak érdeklődni, így a vendégpénztár a helyszínen nem nyit majd ki. Ferencváros-szurkolókat hazai szektorokba érvényes jegy birtokában sem engedünk be!

    2023.09.25
    https://www.mtkbudapest.hu/hu/hirek/mar-csak-nehany-belepo-maradt-az-orokrangadora