magyarfutball.hu

portré: Kádár Tamás
© mlsz.hu
alias
A magyar Jesse Pinkman
Kádi
Kadarstrofa
nemzetiség
Magyarország
életkor
26 éves
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Zalaegerszegi TE FC
2006 - 2008
Newcastle United FC
2008 - 2012
Huddersfield Town FC (kölcsönben)
2011
Roda JC
2012 - 2013. június
Diósgyőri VTK (kölcsönben)
2013. január - 2013. június
Diósgyőri VTK
2013. június - 2015. január 30
Lech Poznań
2015. január 30 -
eredmények / elismerések
Magyar Ligakupa-győztes
2014 (Diósgyőri VTK)
Lengyel bajnok
2014/2015 (Lech Poznan)
Lengyel Szuperkupa győztes
2015
portré: Kádár Tamás
2013-ban a DVTK játékosaként© magyarfutball.hu 2013

Zalaegerszegi TE FC, 2006-2008


szezonmérkőzésgól
összesen 14 1
Az NB I-es időszakomra szívesen gondolok vissza: fiatalon be tudtam mutatkozni a magyar élvonalban, 14 bajnokin szerepeltem.


Newcastle United FC, 2008-2012


szezonmérkőzésgól
összesen 13 0
Nem bántam meg, hogy a Newcastle Unitedhez szerződtem, pedig a jelenleg is a Premier League-ben szereplő Bolton is hívott, de az itteni körülmények jobban tetszettek. Az itt töltött évek alatt egy térdoperációm és egy lábtörésem is volt, de még így is fejlődni tudtam Angliában. Jó ideig nem edzhettem a pályán, csak a konditermeket jártam, ahol fölpakoltak rám egy csomó izmot, amit én nagy fejlődésnek tartok, hiszen aki Angliában védőként meg akarja állni a helyét, annak roppant jó fizikummal kell rendelkeznie. A tartalékbajnokságban a fiatalokba beleverik az angol mentalitást, ami annyit tesz, hogy "hajtani hajtani, hajtani", s ha már lépni sem bírsz, akkor lecserélnek.

Newcastle-ben öt évet töltöttem, ott lettem felnőtt labdarúgó. Megkaptam minden alapot egy külföldi profi karrierhez, kivéve az elegendő játéklehetőséget, hiszen összesen kb. tizenötször játszhattam a felnőttben. Ez nem volt persze olyan kevés, ha azt vesszük, hogy a reserve-ben végig játszottam, csapatkapitány voltam, de nyilván nem is sok a tizenöt felnőtt meccs.


Huddersfield Town FC, 2011, kölcsönben


szezonmérkőzésgól
összesen 2 0
...

Roda JC, 2012-2013


szezonmérkőzésgól
összesen 11 0
Amikor eljöttem Angliából, elhatároztam, hogy én már egy percet sem akarok várni a kispadon. Játszani akarok mindenáron. Akkor megfogadtam, hogy nem töltök feleslegesen egy hetet sem úgy, hogy nincs lehetőségem játszani. Gyűlölöm a kispadot, és semmi keresnivalóm ott.

Amikor nyáron Hollandiába igazoltam, két edzéssel a hátam mögött már pályára is léptem a nyitófordulóban. Még a társaim nevét sem tudtam, de már kezdőként játszottam. Utána folyamatosan kaptam a bizalmat, jól is ment a klubban is, a válogatottban is.

Év végén, az utolsó meccseken csak a kispadon ültem, úgy, hogy előtte 11-szer játéklehetőséghez jutottam, tízszer kezdőként. Egy eltiltás és egy kisebb sérülés miatt kerültem ki a csapatból, aki pedig beállt a helyemre, az jól teljesített, és a csapatnak sem ment rosszul. Ez persze érthető, de nekem, mint olyannak, aki játszani szeretne nem volt túl jó helyzet. Karácsonykor, amikor hazajöttem a szünetre sokat gondolkodtam ezen, és úgy mentem vissza, hogy ha ezen nem fogok tudni rövid időn belül változtatni, akkor lehet, hogy jobb nekem, ha eljövök onnan. Aztán az első bajnokin, nem voltam a csapatban. Annak ellenére sem, hogy az egyik belső védő el volt tiltva, és szerintem nem is ment nekem rosszul a játék a felkészülési meccseken. Ekkor érlelődött meg véglegesen bennem, ami már karácsonykor is motoszkált a fejemben, hogy váltanom kell, ahhoz, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak. Ezt jeleztem a menedzserirodámnak, és kértem a segítségüket.

Utána villámgyorsan döntöttem. Ismerem az edzőnket, tudom, hogy nehezen változtat, így biztos voltam benne, hogy most nem az én időm jön. Illetve az jön, de a kispadon. Az meg azt jelenti, hogy megint csak várnom kell, elúszik a válogatottság.


Diósgyőri VTK, 2013, kölcsönben


szezonmérkőzésgól
összesen 13 1
Már nyáron is felmerült, hogy ideigazolok, de akkor a Newcastle-tól való elválásban sok olyan pont volt, ami miatt nem jöhetett össze a hazatérés, pedig a Diósgyőr már akkor nagyon hívott. Ez mellettük szólt, meg az, hogy most is ők akartak legjobban.

Amikor ide jöttem az EL-szereplést érő hely megszerzését komolyan gondoltam, és ehhez szerettem volna egy jó egyéni teljesítménnyel hozzájárulni. 13 meccset játszottam tavasszal, vagyis egyszer sem hiányoztam, szerintem nem is ment rosszul a játék, és bár nem vagyok elégedett, de úgy vélem, hogy jó döntést hoztam, amikor Hollandiából hazaigazoltam.


Diósgyőri VTK, 2013-2015

Mikor Diósgyőrbe szerződtem semmi kötődésem nem volt a klubhoz, a városhoz. Tudtam, hogy sok szurkolója van a csapatnak, stabil az anyagi háttér, és azért őket választottam, mert ők bíztak leginkább bennem, ők akartak igazán. Elköteleztem magam a Diósgyőrhöz, de akkor fogalmam sem volt róla, hogy ez mit is jelent. Eltelt két év, és rengeteget tanultam.

Megtanultam mit jelent a futball egy olyan városban, mint Miskolc, megtanultam mit jelent rajongani egy csapatért, mit jelent az, ha a szurkolók igazán szeretnek, és igazán mögötted állnak. Akárhol leszek, akárhol játszom, mindig emlékezni fogok arra, amit Diósgyőrben kaptam. Nem csak a szépre emlékezem, nem voltak könnyű évek, sok nehézségem volt, összetűzések, viták, vélt és valós problémák, de valahogy mindig, mindent megoldottunk. Azt gondolom sikerült visszaadnom a klubnak a belém vetett hitet a pályán.5


Lech Poznań, 2015-

...
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: magyarfutball.hu
  2013.01.31, 20:10
  Elek Ákos és Rudolf Gergely után újabb válogatott labdarúgóval bővült a DVTK játékoskerete. A 22 éves Kádár Tamás fél évre kölcsönbe érkezik, azonban a Diósgyőr opciós joggal rendelkezik a hosszabbításra.
  A középső és bal oldali védő posztján bevethető ballábas Kádár Tamás Zalaegerszegen lett NB I.-es labdarúgó, de 18 évesen lecsapott rá a Premier League-ben szereplő Newcastle United. Az első évben három, a másodikban 13 alkalommal viselte az észak-angliai csapat fekete-fehér mezét. Egy rövid Huddersfield FC-ben tett kitérő után tavaly ősszel elhagyta Angliát és Hollandiába, a Roda JC együttesébe igazolt, ahol 11 mérkőzésen kapott bizalmat.

  Közben 2010-ben bemutatkozott az A válogatottban is, ahol tavaly már 5 mérkőzést játszott. Elek Ákoshoz és Rudolf Gergelyhez hasonlóan ő is meghívót kapott Egervári Sándortól a magyar labdarúgó válogatott keretébe, amely február 6-án Fehéroroszország ellen lép pályára a törökországi Belekben.

  A DVTK vezetésének többször kifejezett célja a téli átigazolási szezonban, hogy megerősítse a csapat hátsó alakzatát. Ennek érdekében mindent megmozgattak a klub vezetői és végül siker koronázta az erőfeszítésüket.

  - Kádár Tamást nem kell senkinek sem bemutatni, biztosak lehetünk benne, vele jelentősen erősödik a DVTK védelme - nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. - Egyelőre féléves szerződést kötöttünk a védővel, aminek lejártakor opciós joggal rendelkezünk a játékjog végleges megvásárlására is. Egy éven belül már a harmadik válogatott labdarúgót hoztuk haza külföldről, amihez kellett Leisztinger Tamás ismételt hozzájárulása is.

  Kádár Tamás hamarosan átesik az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatotokon és csatlakozik a DVTK tavaszi szezonra készülő keretéhez.

  forrás:
  http://dvtk.eu/hirek/ujabb-valogatott-diosgyorben/5713/