magyarfutball.hu

Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 3 : 5 17:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 0 : 2 (1)
OTP Bank Liga, NB I 2023/2024, 2. forduló
játékvezető : Bognár Tamás
nézőszámok:
  1. fradi.hu: -
  2. fehervarfc.hu: 7.048
  3. nso.hu: 7.051

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.08.16, 16:14 (szerk.: 2023.08.25, 16:52)
    Máté Csaba taktikailag is lenullázta Bartoszt.

    Hiába szervezte át csapatát a fehérvári mágus (egy darabig működött is a letámadásuk), de a középpálya átszervezésével Csapatunk ismét visszavette a kezdeményezést, és meg is lett a fordítás, magabiztosan, ellentmondást nem tűrően. Le a kalappal Csaba előtt.
    3-2 -nél direkt figyeltem a kispadot, ahogy Csaba feszülten, de cseppet sem pánikozva járkált, nézte az ellenfél játékát, majd döntött. Minden cserénél részletesen, és magabiztosan magyarázott a beálló játékosnak.
    Persze, jó játékosok is álltak be, de akkor is.
    A végén pedig, ahogy átszervezte 5 védősre a Csapatot smiley hát az zseniális volt. Mint edzőmeccsen, "ezt még nem próbáltuk ki srácok, e rendszerben még nem játszottatok élesben, nézzük meg, hogy működik?". Bartosz itt adta föl végleg.

    Hajrá Ferencváros! Köszönjük, szép este lett, volt.

    12 perc alatt kaptunk ma 3 gólt. Jó, hogy győzelemmel kezdtünk, de azért az öröm nem lehet felhőtlen. És ez még mindig ugyanaz a mol aki tavaly majdnem kiesett, múlthéten pedig emberlőnyben kikaptak a dózsától. És mégis, 12 perc alatt gurítottak hármat. Van ott még munka bőven.

    Pedig hogy nyalogatták a mézesmadzagot.

    Jól néz ki a 3/3, de ha mondjuk Rebrov a szint, akkor meglepne ha Csaba a közelében lenne. Azért 0-2-től 3-2 ig megint visszaestünk a feröeri állapotba, egy értelmes csapat ellen aligha jövünk így vissza, nemzetköziben meg pláne. Nagyon nincsenek még megoldva a gondjaink, de eddig szépen hozza amit kell, és ha ezt télig tudja tartani akkor nagyon nagy hálával tartozunk majd neki.

    Ez végre olyan foci, amilyet márt évek óta látni szeretnék. Offenzív, domináló foci. Vannak még vakfoltok, de majd rendben lesz az is.
    A meccs előtt beszélgettem egy barátommal. 5-2-es Fradi győzelmet tippeltem Ramirez öngóllal. Annyira nagyot nem tévedtem. smiley
    Hajrá Fradi!

    Ez szerintem egy őrült jó meccs volt, a reális eredmény inkább egy 3-1-es győzelem.
    3 év után végre jól igazoltunk. Abu és Makre telitalálat, Varga és Rami azt hozza, amiért igazoltuk. Cissé is komoly védő, de a labda megjátszásakor túl kényelmes és túl rizikós a játéka. Ezen változtatnia kell.

    Őrült volt, de nem őrült jó. Ez egy hibacunami volt, melyből jól jöttünk ki, s szórakoztunk is rajta, de helyenként aggasztó volt bizony.

    Máté Csabára a sok edző közül úgy tűnik Ricardo Moniz volt a legnagyobb hatással.

    Azért Rebrov is. Eléggé megszervezte a csapat játékát. Az már nem rajta múlt, hogy a középpálya (0-2 után) lazábbra vette. De rendezte a sorokat gyorsan, és ez a lényeg.

    Hála Istennek úgy néz ki Abu Fani, Makreckis focista. Azt Tudtuk, hogy Traoré és Rami is az, meg is mutatták. Varga is jól szállt be jelzem. Egyszer Traoré, Toki meg Makreckis talán, mit cicáztak a tizenhatosukon, öröm volt nézni. smiley

    A Katona srác viszont három ziccertől fosztott meg bennünket az irtó rossz passzokkal, de lehet csak a fiatalok iránti rosszindulat mondatja velem.

    Sokan nem értik, hogy egy csapat nem bírja azt el ha két támadó felfogású szélső hátvédje van egyszerre a pályán. A védekezés stabilitásához kellenek a jól védekező szélsőhátvédek. Mert ha mindig a középhátvédnek kell kisegíteni a szélre akkor középen üresen marad a helye vagy 1 vs 1 lesz a másik belső védőnek. És általában ezeket a jó támadók megoldják.

    Ahogy látom, Máté (nagyon helyesen) a rebrovi taktikát próbálgatja (4-2-3-1) a tükörszélsőkkel, illetve a három belsővédős rendszert, ami stabilabb védekezést jelent, ha Makreckis és Ramirez a két szélsőhátvéd. Nem lesz ez rossz, de idő kell hozzá és néhány ember nem fog beférni. Baráth sajnos súlytalan középen, Wingo teljesen eltűnt, Gojak is kapufa, Civic pedig lehet, hogy Ramirez áldozata lesz.

    Ja, és még egy. Le a kalappal Sigi előtt. Ha csak fele ennyi tűz és akarat lenne mindenkiben, mint benne. Egy ilyen sérülés után ismét példaértékű, ahogyan küzd.

    Végülis Csaba elmondta, taktikai okai voltak ennek a kezdőnek.
    Tudta, hogy cserélni fog, csak későbbre gondolt, a koton fordítás átírta a tervet. Fani a sérülése után nem kapott egész meccset.
    A riporter meccs előtt megkérdezte, rangadó e ez még.
    Csaba válasza: Minden ellenfelet tisztelni kell, bár a videoton átalakult.....
    Lehet nem vettük komolyan 0-2 után, hogy a ló akkor rúg a legnagyobbat, mikor az utolsókat rúgja.
    Szerencsére jött a győztes mentalitás.
    Cserék ültek.

    Krisztián jó lesz, de a földön maradásához kellett ez a kezdés, fáradtabb védelem ellen fickándozik, a bruszt nem megy neki.
    A kapott három gól szerintem sok, de az akarás ismét látszott, sikerült váltani.

    Ha a 2 szélsőhátvéd fel-alá rohangál ( nagyon helyesen), akkor kell egy védekező középpályás, aki besegít a védelemnek. Na ez Baráth személyében nem volt meg. Így a belső védőkre extra feladat hárul. A másik probléma: ha tudod, hogy van egy alapvonalkapusod, akkor a védelemnek kutya kötelessége mindent kifejelni. Ha tudod, hogy erre alkalmatlanok, akkor tanítsd meg a kapusodat kijönni beadásnál, szögletnél. De az nem járja, hogy mi szurkolók minden egyes szögletnél szívinfarktust kapjunk, mert tudjuk mi fog következni. Előrefelé nem vagyunk rosszak, de egy erős ellenféllel szemben nem rúgunk 5-öt , viszont simán kapunk hármat, vagy többet. Ezt kellene tudatosítani a játkosokban és akkor nem lesz baj.

    Kaptunk három gólt,naná hogy hibázott valaki, amikor kellett a csapat és az egyének is jól reagáltak.
    Komoly mentális előrelépés történt a csapatban.
    Csaba is elismerte,hogy még sok munka van.
    Biztosan lesznek gyengébb meccsek, vereségek és egyéni hibák,de nekün az a dolgunk,hogy szurkoljunk a Ferencvárosnak.

    Hajrá Fradi!

    Szerintem arra gondol Csaba, hogy a mentális gödörben lévő csapatot, onnan kihozni,hogy újra csapatként gondolkodjanak a játékosok.
    Ne legyen klikk. Kb. Amúgy az igaz,hogy egy csapatban mindig van mit tenni.

    Látom, Sigitől kezdve Baráthon át Dénesig, mindenkibe sikerült beleszállni. Szerintem az esetükben ez nem indokolt. Viszont Sammy Mmaee már sokadszorra marad le az emberéről egy szögletnél. Én úgy látom, hogy jó lenne, ha körvonalazódna, mit is szeretne (menni, vagy maradni), mert nekem eddig a nyáron nem túl meggyőző a teljesítménye.

    Azért fura, hogy a kommentek nagy részéből csak az érzelmi kötődések jönnek át, nulla objektivitással. Megkockáztatom pl. Baráth talán tegnap játszott a legjobban mióta itt van: több fontos szerelés, második labda felszedés, több progresszívabb passz, mint eddig. Nyilván a 3. góljuknál hibázott, de azt sem mondanám példa nélküli nagy hibának.
    A másik oldal meg Rami, akit amúgy méltán imádunk (az a szabi gól...), de védekezésben kicsit hasonlított a 7 évvel ezelőttire, nem egyszer szarul helyezkedve ragadt elől, emiatt az okkal nem aranylabdás Kastrati is többször mögé került, és pörgette is rendesen.
    Szóval: picit objektívabban kéne. Szerintem...

    Baráth hibáját rengetegen kiemelik, miközben Makreckist dicsérik, pedig az első gólnál csúnyán forgolódott csak Kodro mellett.

    Ami már látható és előrelépést jelent: sokkal több a tudatosság, a direkt játék előre az alibi oldalpasszok helyett. Azok a felgyorsítások, ritmusváltások, amiket ma is bemutatott Makreckis, eddig teljesen hiányoztak, Laidouni, Besic és még a régi Tocmac hozta ezt. Most már a lett-német mellett ugyanerre képes Abu Fani és a tunéziai Ben is. Mellettük Ramirez is minőségi ugrás, és elől ma Lisztes centerben is kiválóan mozgott labda nélkül is, a pressing kezd működni, csak még nem mindig sikerül összehangolni. Varga Barnabás is úgy mozog, mint egy csatár, gólokat is képes lőni, ebben is jobban néz ki a mostani csapat, mint az elmúlt fél évben látott Fradi, ami borzalmasan statikus, egysíkú volt. Tény, hogy a védekezést, főleg a 16-oson belül és a pontrúgásoknál, fel kell keményíteni és sokkal kompaktabbnak kell lenni.

    Siginek vannak hiányosságai, de szerintem a focisták között kifejezetten az intelligensebbek közé tartozik. A pályán is jól gondolkodik, csak kicsit lassan teszi, ez a legnagyobb hiányossága szerintem. Viszont jelen helyzetünkben szükségünk van rá. De mellé kell egy spíler mint amilyen Lajos volt, vagy mint amilyen reméljük, Abu Fani lesz.

    Az írek kétszeri legyőzése volt az első skalp. Ezzel a depressziós csapaton lelki fordulatot ért el, ill. az elért lelki fordulattal érte el a kettős győzelmet. Szóval ez igazából két skalp. Ma született meg a harmadik skalp, amit nem a győzelem miatt mondok, hanem a 2:3-as állás megfordítása miatt. Bíznak benne a játékosok, tud jól hatni a játékosokra.
    Ne emlegessünk új edzőt, mert itt van.

    A Vidi ellen is nagyon sok volt a hiba, Sigért és Baráthot együtt még a Vidi ellen sem bírja el a csapat, nemhogy egy szervezettebb ellenfél ellen. A középpálya lenne a kulcs, mindenhol amúgy alakul, látszik a potenciál.

    Bartosz taktikája ezért volt sikeres egy darabig, mert ő is ezt szúrta ki.
    De Csaba változtatott gyorsan, és jó játékosain vannak, jó lesz a csapatunk is.

    2:0 után beleszürkültünk, párharcból is kevesebbet nyertünk, megfutották a középpályásokat. Sokkal nagyobb magabiztosság kellett volna, az előny megtartásához. Összességében jó volt, de sok a gyenge pont a játék minden elemében.

    Az a Traoré - Töki oda-vissza-megintoda-aztisvissza- namégegyszer-lövés, a meccs sok szép jelenete közül a top volt nekem.

    Máté Csaba eldöntötte: egyelőre a tragikus kezdés után emelkedő pályán a csapat. Türelmi idő nélkül máris eredményes. Nem a győzelmek, hanem a mutatott játék és a küzdőszellem az igazi eredmény. Egy edző, aki Leandróval együtt rendelkezik a csapathoz illő kémiával.

    Ne legyünk buzik, ne akarjuk a külföldi edzőt, mint egy meglepetésigazolást, aminek örülni akarunk. Örüljünk a Máté Csaba azonnali jó indulásának. A csodát nem várni kell, hanem felismerni.

    Nem szeretem az edző kérdést, és eddig nem is foglaltam állást a Máté, nem Máté kérdésben. De pár dolgot feltétlenul a Csaba javára kell írni.
    Az egyik, hogy meg tudta állítani a szakadék szélén állo szekeret, és úgy néz ki kifelé tartunk a gödörből.
    A másik talán még fontosabb, hogy néhány jáékosunkon kimondottan formajavulás érzékelhető. Ma már elmondhato, hogy Traoré egyértelműen kezd magára találni. Zachi is jofelé tart, az állando zakatolás során egyre többször találkozik a labdával. Ahogy én Barnira is azt mondom, hogy a kezdeti bizonytalansága kezd alábbhagyni, és egyre magabiztosabb játékot nyújt.
    A harmadik szerintem Mackrekis "megtalálása". Én abban voltam, hogy ő védekező középpályára jött, erre kitűnően játszik szélső védőt.
    A mai meccs jo volt, ahogy az öreg székely mondja, egy jo meccs sosem rossz (ha nyerunk akkor meg persze hogy jo)

    Kaptunk egy golt szunet előtt. Félidőben átbeszélték a dolgot, aztán az elején gyorsan kaptunk még kettőt.
    Nem volt neki ideje gyorsabban reagálni

    Az egyenlítő gól után 5 perccel álltak be a cserék. Ennél gyorsabban hogy reagált volna? arról már nem ő tehet, hogy amíg levették a melegítőfelsőt, addig kaptunk egy 3. gólt.

    A találkozón nagyrészt 4-2-3-1-ben (majd 5-4-1-ben) játszottunk, 46.5%-ban birtokoltuk a labdát, 82%-kal passzoltunk, a PPDA 9.7 volt, a meccstempónk a legjobb a szezonban (17.5), a hosszú labdák aránya magas, 11.5%. A párharcokat 95-86 arányban hoztuk, az ellenfél térfelén azonban csak 19 labdát szereztünk (Sigér 8, Baráth 4, Makreckis 2 – a hazaiak 30-at). 38 labdát adtunk el a saját térfelünkön (Ramírez, Zachariassen és Makreckis 5-5, Cissé és Traoré 4-4, Sigér, Abu Fani és Baráth 3-3). A 18 hazai lövés fele a mi labdaeladásunkból született (Ramírez, Zachariassen, Baráth 2-2, Cissé, Traoré, Makreckis 1-1), mi 8-szor kerültünk így helyzetbe. A támadópárharcaink mindössze 37%-át (63/23) nyertük (Traoré 11/5, Makreckis 4/3, Baráth 3/2, Tokmac és Abu Fani 4/2, Katona 2/2), a védekezőpárharcok 64%-át hoztuk (70/45, Sigér és Baráth 9/7, Cissé 6/4, Zachariassen 4/4, Abu Fani 5/3, Ramírez 4/3, Makreckis 9/3), a fejpárbajok 15-11 arányban voltak a mieink (Cissé 7/5, Sigér 3/2, Owusu 2/2).

    24+2 támadásból 17 lövésig jutottunk, 8 talált kaput (VTGY: 33+1 / 18 / 6), az xG-arány 2.25 – 2.11, az xcG-arány 2 – 1.92 volt ide. A hazaiak az xG-jük nagy részét, 1.51-et a KÍ elleni első félidőt idéző 15-20 perces zárlat alatt gyűjtötték össze (43-60. perc). A mieink 7 beadásából 4, a hazaiak 13 beadásából 6 volt pontos. Mi Bognár szerint 12-szer, a hazaiak 15-ször szabálytalankodtak, mi 10-szer (Sigér, Zachariassen, Cissé 2-2), ők 8-szor szabadítottak fel.

    Dibusz 6 lövésből (1.92) 3 gólt kapott, 21 passzából 17 volt pontos.

    Makreckis 73 akciójának 68%-a volt pontos, 1 lövése volt (0.02). 81%-kal passzolt, 15 párharcból 7-et nyert meg. 11 labdát vesztett, 7-et szerzett, 6 passzt lopott.

    Cissé 80 akciójának 74%-a volt sikeres, 90%-kal passzolt, 18 párharcból 11-et nyert meg, 5 labdát vesztett, 17-et szerzett, 10 passzt lopott.

    Mmaee 57 akciójának 82%-a volt sikeres, 92%-kal passzolt, 5 párharcból 1-et nyert. 3 labdát vesztett, 13-at szerzett, 7 passzt lopott.

    Ramírez 61 akciójának 66%-a volt sikeres, 2 lövésből (0.08) 1 gólt szerzett, 80%-kal passzolt, 11 párharcból 6-ot nyert. 11 labdát vesztett, 6-ot szerzett, 6 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.08).

    Sigér 80 akciójának 64%-a volt sikeres, 1 lövése volt, 80%-kal passzolt, 19 párharcból 12-t nyert meg. 10 labdát vesztett, 17-et szerzett, 9 passzt lopott.

    Baráth 60 percet kapott, 53 akciójának 72%-a volt sikeres, 85%-kal passzolt, 14 párharcból 9-et nyert meg. 6 labdát vesztett, 7-et szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.02)

    Traoré 82 percet kapott, 52 akciójának 54%-a volt sikeres, 2 helyzetéből (0.13) 1 gólt fejelt. 72%-kal passzolt, 20 párharcból 9-et nyert, 1 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.14).

    Zachariassen is 82 percet kapott, 41 akciójának 54%-a volt sikeres, 1 helyzetből (0.3) 1 gólt szerzett, 82%-kal passzolt, 12 párharcból 7-et nyert. 3 labdát szerzett, 3 passzt lopott. 2 lövést készített elő (0.65).

    Owusu 60 percet volt a pályán, 39 akciójának 56%-a volt sikeres, 1 helyzete volt (0.13). 82%-kal passzolt, 10 párharcból 4-et nyert meg, 1 labdát szerzett, 2 passzt lopott, 1 gólpasszát a labdaszerzése után adta (0.19).

    Lisztes 75 percet játszott, 56 akciójának 25%-a volt sikeres, 3 lövésből (0.48) 1 gólt szerzett, 10 passzából 7 volt pontos, 21 párharcból 6-ot nyert. 3 labdát szerzett, 4 passzt lopott. 1 lövést készített elő (0.44).

    Abu Fani 37 percet brillírozott. 46 akciójának 61%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 22 passzából 18 (82%) volt sikeres, 12 párharcból 8-at nyert meg. 5 labdát vesztett, 3-at szerzett, 1 passzt lopott. 3 gólpasszt adott (0.53).

    Varga B. is 37 percet kapott, 32 akciójának 41%-a volt sikeres, 4 lövésből (1.09) 1 gólt szerzett. 10 passzából 7 volt pontos, 13 párharcból 3-at nyert. 3 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Tokmac 22 percet vállalt, 17 akciójának 65%-a volt sikeres, 1 lövése volt (0.01). 9 passzából 8 pontos volt, 5 párharcból 2-t nyert meg. 1 labdát szerzett, 1 passzt lopott.

    Katona 15 percet volt a pályán, 15 akciójából 9 (60%) volt sikeres, 8 passzából 5 (63%). 5 párharcból 4-et nyert. 1 labdát szerzett, 1 passzt szerzett.

    Knoester is 15 percet volt a pályán, 8 akciójából 5 volt sikeres, 7 passzából 4, 1 párharcát megnyerte. 2 labdát vesztett, szerzett, 1 passzt lopott.

    Abu Fani 8.43
    Ramírez 7.62
    Makreckis 7.48
    Varga B. 7.20
    Traoré 7.02
    Zachariassen 6.99
    Lisztes 6.72
    Cissé 6.28
    Sigér 6.25
    Owusu 6.21
    S. Mmaee 6.17
    Tokmac 6.13
    Dibusz 5.86
    Baráth 5.10

    https://ulloi129.hu/2023/08/06/elo-a-videoton-elleni-bajnokirol-22/
    https://ulloi129.hu/2023/08/07/igy-teljesitettunk-a-videoton-ellen-14/
    https://ulloi129.hu/2023/08/09/makreckis-dibusz-mmaee-es-abu-fani-ramirez-makreckis/