magyarfutball.hu

fénykép helye
nemzetiség
Magyarország
életkor
28 éves
poszt
hátvéd
kapcsolódó weboldalak

játékos

pályafutás
Videoton FC
2012 - 2013
Puskás Akadémia FC
2013 - 2023. június 14
Aqvital FC Csákvár (kölcsönben)
2016. január 1 - 2016. június 30
Fehérvár FC
2023. június 14 -
eredmények / elismerések
?
Spandler Csaba 2015
2015-ben a Puskás Akadémia játékosaként
Úgy emlékszem, különösen hiperaktivak voltunk testvéremmel, Matyival gyerekként, ezért olyan 5-6 éves korunkban a szüleink beírattak minket egy a Vidi által szervezett sporttáborba, ahol a tehetséges gyerekek kiválasztása zajlott. Maga a toborzó a fehérvári Bregyó központban volt három kis focipályán, ahol Kiss Imre bácsi, Szabó Józsi bácsi és Csongrádi Feri bácsi keresték a legtehetségesebb gyerekeket. Gyakorlatilag itt indult el a sportolói karrierünk, ha fogalmazhatok így, hiszen a "C" pályán kezdtük a napot, de délután már az "A" pályán rúgtuk a bőrt, ahol a legügyesebbnek vélt gyerekek voltak.

Sokan biztosan kinevetnek, a mai fiataloknak pedig nem is biztos, hogy Lúcio neve mond valamit, de nekem az ő játéka mindig is nagyon tetszett. Aztán ott volt Ricardo Carvalho, aki nagyon elegánsan futballozott, őket mindenképp nevezhetjük példaképeimnek. Amikor a Vidi meccsein labdaszedő voltam 10-12 éves koromban, akkor Horváth Gábor "Kispera" játékát néztem mindig közelről, hiszen hozzám hasonlóan ő is ballábas belső védő volt és a magyar labdarúgók közül ő volt a kedvencem.

Ha jól emlékszem, 2011-ig játszottunk együtt, utána kerültem a Puskás Akadémiára, ami akkoriban ugye a Vidi alá tartozott, a nevünk is Puskás Akadémia-Videoton volt, mindkét címer ott volt a mezünkön. Ez egy nagyon érdekes korszak volt számunkra és szerintem a szüleink számára is, hiszen nem mindennapi dolog az, hogy az ember a saját tesója ellen játszik bajnoki meccset. A szüleink egyik szeme sírt, a másik pedig nevetett, hiszen volt, hogy én voltam a győztes csapatban, volt, hogy Matyi, de ugye valaki mindig veszített. Emlékszem olyan U17-es bajnokira, amikor a 85. percig 1-0-ás hátrányban voltunk tesómék ellen, aztán a 86. percben egyenlítettünk, a 89. percben pedig én szereztem meg a győztes gólt. 1


Videoton FC, 2012-2013

Gyerekként nagyon szerettem itt Székesfehérváron focizni, délelőtt suliban voltunk, délután jöttünk edzeni Sóstóra és a régi stadionban is nagyon sok időt töltöttünk el edzések előtt és után. Tulajdonképpen Kovács Feri bácsi győzött meg arról, hogy menjek át Felcsútra az akadémiára, ahol tovább tudok fejlődni. Végül 2012 őszén aláírhattam az első profi szerződésemet, amire nagyon büszke vagyok. Ekkoriban Paulo Sousa volt a Vidi vezetőedzője és jól emlékszem arra, hogy a Vidi akkoriban rendszeresen Felcsúton edzett. Később aztán, José Gomes idejében többször előfordult olyan, hogy sérülés vagy betegség miatt kevesebb játékos jelent meg az edzésen, mint ahány fővel az edzői stáb arra az edzésre tervezett, ilyenkor pedig, mivel a mi sulink ott volt néhány percre az edzőpályától, vagy Zsótér Donátot, vagy engem "riasztottak", hogy menni kell a Vidi edzésére, hogy meglegyen a létszám. 17 éves fejjel ez számomra - de szerintem Doni számára is - óriási élmény volt és nagyon sok plusz motivációt jelentett. 1

...

Puskás Akadémia FC, 2013-2023

Nagyon sok szép emlékem van, onnan kerültem be az utánpótlás-válogatottba, ami egy fiatal labdarúgó számára mindig jó visszajelzés. Szerettem volna minél hamarabb debütálni az élvonalban, ez 2014-ben, 18 éves koromban sikerült is egy PMFC elleni 2-2-es bajnokin küldött be csereként a pályára Benczés Miklós.
A következő élvonalbeli idényben már alapembere tudtam lenni az akkor NB II-es Puskás Akadémiának, amellyel megnyertük az NB II-t és így azonnal sikerült visszajutnunk az élvonalba. Az utóbbi években jó eredményeket értünk el, többször végeztünk a dobogón és pályára léphettem az összes nemzetközi kupameccsen is.
Mentálisan nagyon erősnek tartom magam és ugyan komolynak hangzik az a szárkapocscsont-törés, de szerencsére sikerült belőle gyorsan felépülnöm. Tudom, hogy sok játékost fejben egy súlyos sérülés nagyon megvisel, de én úgy érzem, erősebben tértem vissza a pályára. Minden nap nagyon keményen dolgoztam a rehabilitáció alatt, szóval szerencsére nem jelentett törést a karrieremben az a lábtörés.1


Aqvital FC Csákvár, 2016

A 2015/16-os szezonban - amikor kiesett a PAFC az NB I-ből - nem igazán kaptam ősszel lehetőséget, ezért akkor jobbnak láttam, ha a tavaszi szezont kölcsönben Csákváron töltöm. Ott a Bognár György vezette csákvári csapatban 14 bajnokit végigjátszottam, az a fél év nagy segítség volt számomra abban, hogy visszakapaszkodjak a felnőtt futballba.1


Fehérvár FC, 2023-

...
forrás
 
 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.06.14, 20:47
    Fehárvárra való igazolása kapcsán:
    Fejben és futásban lassú. Ilyen igazolások nem igazán garantálják a felfelé való elmozdulást.

    Van olyan jó, mint a többi vidis kh, viszont egyikük sincs olyan szinten, mint Juhász, akinek a visszavonulása óta szétesett a csapat játéka. Pedig Roli 1 évvel előre bejelentette, hogy befejezi, és akkor még volt zsé is bőven, mégsem találtak a helyére egy épkézláb kh-t.

    Nagyon nem banom, h Rossi a Kecsos Szalait eloterbe helyezte Spandlerrel szemben. Nagyon visszataszito amit Spandler muvel, egesz tavasszal csak hentelt, jobb, h nincs a keretben.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2962339
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.06, 17:44
    A Válogatott keretbe kerülése kapcsán:
    Spandler az egyetlen meglepő név, ezen majd el fognak pörögni egy darabig, de a szűkítésnél szerintem kimarad

    Végülis abszolút alapember volt az ezüstérmes Puskásban, mondhatni hogy kb. ugyanaz az eset mint Hahn csak az ő játékát nehezebb ránézésre értékelni mert nem állnak ott a neve mellett a gólok. De a korábban lebegtetett Tamás Márknak jobban örültem volna

    Spandler Csabát sokszor láttam Felcsúton. Véleményem szerint futásban és gondolkodásban is lassú, nem válogatott szintű játékos. Régen azt mondták volna rá darabos mint a dorogi szén.A többiek helye nem nagyon vitatható.

    Egyetlen ok amiért a keretben van az az hogy ballábas. Valószínűleg Dárdai Mártonnak szánták a helyét, csak mint mondta Rossi, még nem biztos hogy játszana a magyar válogatottban.

    Tamás Márk Diósgyőrben nagyon nem győzött meg, fizikálisan rendben van, de technikailag nem válogatott szint. Kell egy ballábas csere, így Spandler lett az.

    Spandler? Jó, mondjuk az ezüstérmesből illik behívni vkit, gesztusnak jó, de ha komolyan számolnak vele, akkor vicc.

    https://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2824707