magyarfutball.hu

Volán SC - Budapesti Honvéd SE 0 : 0* 18:00 * 6:6 eredmény törölve

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2022.01.01, 17:23 (szerk.: 2022.01.01, 17:23)
    A törölt mérkőzésről készült tudósítás:
    Bp. Honvéd-Volán 6-6 (3-2)
    Czabán Samu tér, 6000 néző. Vezette: Bay (*****) (Maczkó, Büki).
    Bp. Honvéd: Andrusch 3 — Sallai 3, Varga 3, Garaba 4, Tóth 3 — Sikesdi 6, Nagy 4, Gyimesi 5 — Bodonyi 5, Dajka 5,Esterházy 6. Edző: Komora Imre.
    Volán SC: Varga 3 — Kékesi 3, Hegedűs 3, Forintos 4,Hámori 4 — Krómer 5, Seres 4, Szeibert 6, Hatvanger 5 —Nyúl 5, Vincze 5. Edző: Kiss Imre.
    Csere: Sikesdi helyett Kozma (5) a szünetben, Tóth he­lyett Pál (—), Seres helyett Zombori (—), mindketten a 73.percben.
    Gólszerző: Szeibert a 6., Dajka a 7., Esterházy a 19., Es­terházy a 26., Vincze a 47., Krómer az 54., Szeibert a 63.,Esterházy a 65., Bodonyi a 71., Forintos a 76., Dajka a 78.,Szeibert a 79. percben.
    Szögletarány: 13:3 (8:3) a Bp. Honvéd javára.
    (Piros-fehér zászlóerdő, autogramosztás és virág­csokor . .. Ünnepi hangulat vezette be a találkozót. A Honvéd öltözőjében kétjá­tékos is különös gonddal készülődött: Pál József
    290., Kozma Mihály pedig 358., és egyben utolsó NB I-es találkozójára. Mind­ketten — rövid megszakí­tással — tizenöt évet töl­töttek a kispesti klubban és nem is akárhogyan. Kozma például 236 alka­lommal vette be az ellen­felek kapuját. Most kide­rült, hogy mindkét búcsú­zó csereként kap játékle­hetőséget.)
    Jól kezdett a Volán: a 3.percben Szeibert kiugratta középen Nyúlt, aki elől And­rusch a 11-es ponton szépvetődéssel ütötte el a lab­dát. A 6. percben Vincze a bal szélen átküzdötte magát a Honvéd védelmén, kicse­lezte Sallait, majd laposan középre lőtt és az érkező Szeibert három lépésről , a kapu közepébe továbbított.
    0-1
    A válaszra alig egy percetkellett várni. Bodonyi bal oldalról beívelt szögletét a hazai védők elvétették. Var­ga kapus is a labda alá sza­ladt, így a felugró Dajkának nem okozott gondot az ötös­ről a hálóba fejelni.
    1-1
    Heves volt a küzdelem, lüktetett a játék. A 10. perc­ben Bodonyi fejelte középre a labdát, de a gólhelyzetben levő Dajka és Esterházy za­varta egymást, így odalett a lehetőség.
    (Érdekes volt a két csa­pat hadrendje, mert a ha­zaiak — főleg a közép­pályán — követő emberfogással kisérték a honvédosokat. Ebből a béklyóból a vendégcsapat úgy pró­bált kitörni, hogy Varga és Nagy egymást váltva ját­szott söprögetőt, illetve se­gítette a csatártársakat.)
    A 19. percben Dajka kitű­nő átadásával Esterházy ló­dult meg a jobbösszekötő he­lyén a lesre játszó, de rosszütemben kilépő Volán-védők között. A gólkirály-jelölt né­hány lépésen át vezette a labdát, majd éles szögből, 10 méterről úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a jobb kapufa tövéről vágódott a gólvona­lon túlra.
    2-1
    Alábbhagyott az iram, bár továbbra is produkáltak né­hány szép dolgot a két csa­pat játékosai. A 26. percben Sikesdi csatázott a jobbszélső helyén, majd benyeste a lab­dát, s az ötösön magasra ug­ró Esterházy védhetetlenül csúsztatott a kapuba.
    3-1
    Az újabb találat után könnyedén, felszabadultan játszott, időnként iskolázott a bajnokcsapat. Mint például a 30. percben, amikor Garaba hozta helyzetbe parádésátadással Dajkát. A közép-csatár lövését a Volán kapu­sa Esterházy elé öklözte, aki ismételt, ám labdája egy vé­dőről az alapvonalon túlra perdült. Hat perc elteltével újabb Honvéd-lehetőség ma­radt ki, amikor Sikesdi begurításáról a páros lábbal előre csúszó Garaba a Volán­kapu torkában éppen hogy csak lekésett.
    SZÜNET UTÁN
    ismét fergetegesen kezdett a Volán. A 47. percben Vin­cze bal oldali beadását Seres egy védőbe vágta, Szeibert az ötösről, egy csel után ismé­telt, ekkor Andrusch tenyerelte ki a labdát pontosan Vincze elé, aki közelről la­posan lőtte a hálóba.
    3-2
    Ácsorgott a bajnok, táma­dóit a hazai csapat. Seres 21 méterről küldött szabadrúgá­sa nyomán a labda elsietett a bal alsó sarok mellett.
    Az 54. percben egyenlítés­nek örülhettek a volánosok.
    Hatvanger robogott el a balszélen, belőtt labdája a körülményeskedő Nyúltól Kró­mer elé pattant, aki az ötös­ről egyből bevágta azt a jobbfelső sarokba.
    3-3
    Az egyenlítés olyan elége­dettséggel töltötte el a hazaicsapatot, hogy játékosai úgy döntöttek: egyetlen térfélen is lehet futballozni és saját kapujuk élé vonultak. Ekkor háromszor gyors egymásután­ban a búcsúzó Kozma veszé­lyeztetett: előbb középre tar­tó nagy lövését bokszolta ki Varga, majd az egykoron ti­zenhétszeres válogatott csa­tár elvétette az ötösön Es­terházy átadását, aztán egy perc elteltével 18 méteres bombája csattant a felső lé­cen. Később a Volán meg­gondolta magát, s egy gól erejéig előjött fedezékéből.
    A 63. percben Hatvanger lab­dájával Vincze nyargalt el a bal oldalon labdája egyedül találta Szeibertet. aki átvé­tel után három lépésről, rö­vid várakozási követően he­lyezhetett a kapuba.
    3- 4
    Ismét a kispestiek követ­keztek. A 65. percben Bodonyi hozta helyzetbe a kapu torkában tanyázó Esterházyt, aki Varga kapus mellett ta­pos lövéssel szerezte meg az egyenlítést jelentő gólt.
    4- 4
    A 71. percben a Volán 16-osin villámgyors Esterházy—Dajka—Bodonyi adogatás után a válogatott szélső egyet tolt a labdán, és 13 méterről élesen a kapu közepébe lőtt.
    5- 4
    A 76. percben Krómer lőttélesen a 16-os sarkáról kö­zépre egy szabadrúgást, és
    Forintos hat méterről előre vetődve fejelt, a szintén ve­tődő Andrusch fölött a léc alá.
    5- 5
    Újból a vendégeken volt a sor, és a 78. percben Pál 50méteres előre ívelése után Dajka csúsztatta a hálóba a labdát.
    6- 5
    Egy perc múlva menet­rendszerűen érkezett a vá­lasz: Vincze bal szélről kül­dött labdáját Szeibert továb­bította közelről a hálóba.
    6-6

    A kettős búcsú, no meg a bajnok köszöntése túlságo­san is fesztivál jellegűvé tette a találkozót. A mér­kőzésnek csupán egyetlen tétje volt: a hazaiak meg­kísérelték elkerülni a sok­gólos vereséget. Nos, ez si­került, mégpedig nem is akárhogyan. Olyannyira potyogtak a gólok, hogy még a leggyanútlanabb né­zőben is felmerült: mit is lát valójában? Különösen a második 45 percben muta­tott játék hasonlított amo­lyan farsangi összejövetelre, ahol félig-meddig mindegy az eredmény, csak az a lé­nyeg, hogy jól érezzük ma­gunkat. Mindenesetre fel­tűnt, hogy az a Honvéd­ védelem, amely az eddigi 29 mérkőzésen összesen 24 gólt kapott, most egyetlen találkozón hatot „hozott össze”. Erre még az is gyenge érv, hogy túlzottan a támadással voltak elfog­lalva a bajnokcsapat védői így aztán a 12 gól, az egy­két remek alakítás és a jó néhány látványos akció ellenére némi rossz íz is vegyült a legjobb magyarcsapat és az egyik kieső ­jelölt látszólag parádésra sikerült búcsúgálájába.
    Komora Imre: — A már bajnok és a kieséstől meg­menekült nyíltsisakos talál­kozóján gólparádé született.
    Kiss Imre: — Nagyon örü­lök, hogy csapatom továbbra is NB I-es lehet.

    Népsport
    1984.06.04
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2015.02.01, 11:22 (szerk.: 2021.12.27, 10:09)
    A mérkőzés pályán elért eredményét (6-6) az MLSZ megsemmisítette, helyette 0-0-ás gólkülönbséggel egyik csapat sem kapott pontot.
    Lásd részletes indoklás:
    https://www.magyarfutball.hu/hu/bajnoki-vegeredmeny/35