magyarfutball.hu

Svájc - Magyarország 2 : 4 17:15

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Európa-kupa 1948-53, hivatalos válogatott mérkőzés
294. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Bern, Wankdorf Stadion
játékvezető : Ellis Arthur (Anglia)
nézőszámok:
  1. football.ch: 30.000
  2. Népsport: 35.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: wmisharin
    2023.11.27, 20:19
    kép
     
  2. avatar: Longinus
    2022.07.02, 17:56
    képA két csapatkapitány Neukom és Puskás vezeti a csapatokat a kezdőkörbe.képA magyar válogatott balról jobbra: KOCSIS Sándor, BUDAI II László, CZIBOR Zoltán, ZAKARIÁS József, BOZSIK József, BUZÁNSZKY Jenő, LANTOS Mihály, PALOTÁS Péter, LÓRÁNT Gyula, GROSICS Gyula, PUSKÁS Ferenc. Csere: PALOTÁS Péter helyett HIDEGKUTI Nándor lépett pályára.képKocsist próbálják a svájci védők távol tartani a labdától. Képek forrása: mlsz.hu Facebook
     
  3. avatar: fgymat
    2009.01.14, 19:05
    Sokan voltak kíváncsiak az olimpia bajnokra Bernben. Az is növelte az érdeklődést, hogy ez volt a 25. magyar-svájci összecsapás.

    A hazaiak hatalmas becsvággyal vetették magukat a küzdelembe. Elsöprő erejű támadásokat vezettek. Csatársorunk alig jutott labdához, védelmünk pedig nem volt képes ellen állni az elemi erejű rohamoknak. Alig telt el tíz perc a mérkőzésből és már két góllal vezettek. Válogatottunk megijedt, a játéka kapkodó, türelmetlen lett, az átadások pontatlanok voltak. Félóra után a kapitány cserére szánta el magát. Hidegkutit hozta be középcsatárnak és milyen jól tette! Amint bejött máris hatalmas lövést küldött a hazai kapura. Ezt még mentették szögletre, de ez a lövés volt a jeladás a változásra. Mintha varázslat történt volna a válogatottat megnyugodott, magára talált és beindult a játék. A szünetre már döntetlen állásnál vonultak a csapatok.
    A második félidőben "vissza állt a világ rendje". Csapatunk akkora fölényben játszott, hogy Grosicsnak csak néhány haza adott labdát volt alkalma kézbe vennie. A második játékrész közepére kétgólos vezetésre tettünk szert és ettől kezdve a fiúk már az újabb gólok helyett inkább a közönségnek játszottak, nem kis sikerrel.

    Svájci lapvélemény szerínt: "Aki a magyarokat még nem látta játszani, nem tudja mi az igazi labdarúgás!"

    A csere után az "aranycsapat klasszikus felállása" játszott a pályán.


    forrás:
    mafoci