magyarfutball.hu

Ausztria - Magyarország 2 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: HSV
    HSV
    2015.06.01, 14:28 (szerk.: 2018.01.05, 13:47)
    A magyar csapatnak csaknem minden tagja a beléje helyezett bizalomra méltónak bizonyult. A kapuban Varga kifogástalan volt, a vehemensen küzdő és nagyszerűen lövő osztrák belső csatároknak minden elképzelhető labdáját nagy önfeláldozással és sokszor bravúrral védte ki. A kapott gólokért gáncs nem érheti.

    A két hátvéd, Vogl II és Feldmann sziklaszilárd védelemnek bizonyult, hatalmas felszabadító rúgásaikkal újra meg újra frontba küldték a csatársort. A fedezetsorban az új válogatott, Viola volt a legjobb, támadásból és védelemből egyformán vette ki a részét s önfeláldozó játékával bizonyította be, hogy a beléje helyezett bizalom indokolt volt. Nyúl a centerben az első félidőben kiválót nyújtott, mindenütt ott volt, ahol jelenléte szükségesnek mutatkozott s nagyszerű labdaadogatása feltűnést keltett. A második félidőben azonban elkészült. A halfsornak leggyengébb embere Kertész III volt, ő is inkább az első félidőben nyújtotta a jobbat, míg a második félidőben egy szerencsétlen esésből kifolyólag akcióképességéből sokat vesztett. E két half visszaesése magyarázza meg egyébként az osztrákok második félidőbeli fölényét.

    Csatársorunkat teljesítményük szempontjából két részre oszthatjuk: a jobbszárny volt a gyengébb, a balszárny és a centercsatár feladatukat viszont kifogástalanul látták el. Brauntól sokkal többet vártunk: klubjának mérkőzésein több fürgeséget, nagyobb agilitást és nagyobb áttörő képességet láttunk tőle. Igaz viszont, hogy az első félidőben feltűnően elhanyagolták, s talán ez szegte kedvét. Kertész II, mint jobbösszekötő kevés hasznos munkát végzett. Még első félidőbeli játéka gyengébb mértékkel mérve elfogadhatónak minősíthető, a második félidőben azonban felesleges driblijeivel, gyakori oktalan faultjaival sok szép támadásunkat állította meg.

    Különálló klasszist képviselt a csatársorban Pataki és Tóth. E kiváló játékosok a racionális játék igazi nagymestereinek bizonyultak. Pataki nagyszerű labdaosztogatása, ésszerű taktikája kiválóan érvényesült, míg Tóth agilitása, csaknem művészi tökélyt elérő labdatechnikája a tőle már megszokott formán is felülemelkedett. Lhottka egynéhány szép lefutásával, precíz passzaival és pontos kornerrúgásaival igazolta, hogy elsőrangú játékos, aki még feltétlenül fejlődni fog. Beválasztása a válogatott csapatba nem volt indokolatlan.

    Forrás:
    Nemzeti Sport 1920. 05. 04.
     
  2. avatar: fgymat
    2012.12.11, 22:06 (szerk.: 2018.01.05, 13:47)
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
     
  4. avatar: fgymat
    2009.05.16, 08:13 (szerk.: 2018.01.05, 13:33)
    A csapatot a válogató bizottság állította össze.
    Erre a mérkőzésre nem utazott a csapattal Zsák Károly, Schlosser Imre, Blum Zoltán és Orth György sem.

    A tartalékosnak tekinthető magyar csapat remekül helytállt, sőt a vezető gólt is sikerült megszereznünk egy 25 méteres lövéssel. A sógoroknak csak 11-esből sikerült kiegyenlíteniük, amit a játékvezető azért ítélt meg, mert Viola kezére rúgták a labdát. A feléledő osztrák reményeket Pataki szinte azonnal lehűtötte, még a félidő vége előtt újra vezetéshez juttatva csapatunkat. A második játékrész azonban már csak egy hazai találatot hozott, ami nem kis részben volt köszönhető annak, hogy Popovich önfeláldozó lelkesedéssel állta útját a magyar támadásoknak.

    A válogató bizottság tagjai ezúttal: Herendi Artúr, Nagy Ferenc, Weisz Ferenc. A fogságban lévő szövetségi kapitány Fehéry Ákos feladatait Harsády József látta el.

    forrás:
    mafoci