magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 1 : 3 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.03, 23:38
    Ferenczvárosi T. C. — Újpesti T. E. 3:1,

    (Népszigeti pálya.) A tavalyi formáknak megfelelően végződött a két csapat küzdelme. A zöld-fehérek ismét a régi összeállitásban játszottak (Weisz jobbszélső, Szeitler balszélső, Kutsera jobbösszekötő), Manglitz végre jóformában van, a minek bizonyitéka az, hogy labda melléaz egész mérkőzés folyamán csak egyetlenegyszer rúgott. Rumbold a régi, ellenben Schlosser még nem érte el ta­valyi kitűnő formáját.
    Az újpesti csapat leegrősebb része a védelem; Kazár, Molnár I. és Rozmann kifogástalanok. A csatársor legjobb embere a fürge kis jobbszélső, a ki nagyszerű lövő és Vanicsekkel együtt sok szép és veszélyes támadást intézett. A csapat többi tagja is fejlődésképes ; nem nehéz megjósolni, hogy Molnár II. és Molnár III.-al megerő­södve, a kik márezius 6-án már ismét az U. T. E. színei­ben fognak játszani, igen erős ellenfelei lesznek legjobb csapatainknak is.
    A mérkőzés gyorstempóju és fair volt. F. T. C. fölénye szemmellátható s már az első perczekben veszé­lyes támadásokat hiusit meg U. T. E. résen álló védelme.Schlosser hat méterről rúgott labdáját Kazár kornerre menti. A zöld-fehérek második kornere után U. T. E.jobbszélsője kiszökik, czenterez és beadását Bucsek goallá értékesíti. A váratlan goalt hat percz múlva még várat­lanabb kiegyenlítés követi; Rozmann nagy erővel rúgott labdája ugyanis Korody melléről a goalba pattan. Fritz könnyelmű kifutása miatt az üresen maradt F. T. C.-kapu veszélyben van, U. T. E. jobbszélsőjének lövését azonban Rumbold az utolsó pillanatban kivédi. A 31-ik perczben Schlosser szép lövése meghozza a vezető goalt,mire ismét U. T. E. támad, Manglitz erősen hátraadott labdája kornert eredményez, a mely azonban kihaszná­latlan marad. Közben Weinber a határbirót, egy tizenötéves gyermekifjut, mert nem az ő ízlésének megfelelően ítélkezett, tettleg inzultálta, mire a biró azonnal kiállí­totta. Feltétlen helyesléssel szólhatunk a biró el­járásáról, hogy szigorúan büntette meg a fegyelmezetlen játékost. Az újpestiek a tiz emberrel játszó ellenféllel szemben csakhamar fölénybe jutnak, balszerencséjük miatt azonban a legkedvezőbb helyzeteket sem tudják értékesíteni. Szeitler az U. T. E. védelmét kicselezve lefut, beadott labdáját Schlosser lesben állva a goalba továbbítja, as goalt azonban a biró természetesen nem ítéli meg.
    Félidő 2:1.
    A második félidőben az F. T. C. teljes fölénynyel játszik, s körülbelül húsz perczig egyhuzamban ostromolja az ellenfél kapuját. Weisz, Korody és Schlosser remek lövéseit Kazár bravúrosan védi. A zöld-fehérek kemény munkája a 29-ik perczben végre eredménynyel jár. Weisz szépen kidolgozott labdáját ugyanis Korody a balsarokba helyezett védhetetlen lövéssel goallá értékesíti. A hátra­lévő időben a zöld-fehérek jórészt védekezni kénytele­nek és U. T. E. minden támadását biztosan szerelik le.
    Biró: Kiss Gyula

    Az Újság 1910 február 15.
     
  2. avatar: heimo
    2017.09.03, 16:28
    FTC 3:1 (félidő: 2:1) arányban győz az UTE ellen. Népszigeti pálya.

    FTC múlt évi összeállításában (Weisz jobbszélső, Szeitler balszélső) játszott, a csapat azonban messze van tavalyi formájától, csupán Manglitz és a hosszas betegség után először szereplő Szeitler elégített ki. UTE csapatáról épp az ellenkezője mondható, a csapat teljesen fit és meglátszott rajta, hogy régóta trainingben van. Egy kis szerencsével könnyen megnyerhették volna a mérkőzést, mert FTC góljai közül kettő öngól volt, Bucsek és Surmik pedig olyan helyzeteket hibáztak el, amit készakarva aligha tudnának megtenni. Viszont az is igaz, hogy Schlossert már régen láttuk annyiszor kapu mellé lőni. A játék mindkét részről meglehetős durva modorban folyt, a FTC jobb fedezetét pedig, aki a határbirót inzultálta, a biró kiállította. A mérkőzést Kiss Gyula vezette.

    Nemzeti Sport, 1910. február 19.
     
  3. avatar: heimo
    2017.09.03, 16:20
    A FTC győzelme az UTE fölött előrelátható volt. Az első félidőben még elég jól tartották magukat az újpestiek, de a második félidőben, mint már ez náluk szokás, erősen visszaestek.

    Ferenczvárosi Torna Club—Újpesti Torna Egylet 3:1.

    A mérkőzés a népszigeti pályán volt és a zöld-fehérek biztos győzelmével végződött. A FTC formája még nem kiforrott. Főerősségük Schlosser bizonytalanul játszott. Az első gólt az UTE éri el jobbösszekötőjének váratlan lövése folytán. A kiegyenlítő gólt is az UTE rúgja, amennyiben egyik hátvédje Koródy hátáról a gólba küldi a labdát Félidő végéig a mindinkább fölénybe kerülő FTC még egy gólt rúg. Félidő 2:1 FTC javára.

    Helycsere után Ferenczváros 10 emberrel játszik, mert a bíró Weinbert, aki az egyik határbírót tettleg inzultálta, kiállította. A vezetést azonban még így is megőrzi, sőt Schlosser révén góljait háromra szaporítja. Mindkét csapatnál a védelem végezte a jobb munkát. Biró Kiss Gyula (33 FC) volt.

    Sport-Világ, 1910. február 19.
     
  4. avatar: fgymat
    2016.06.25, 14:34 (szerk.: 2016.06.25, 16:29)
    Igen, ő az, ebben az évben a Magyar Kupa döntőjét is ő vezette.
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: heimo
    2016.04.24, 08:40 (szerk.: 2016.06.25, 11:56)
    F.T.K.— U.T.E. 3:1 (félidő 2:1) — Népsziget. — Nyolcszáz főnyi közönség.

    Gyors iramú fair játék. F.T.K. briliáns formában állandó fölényben játszott. Schlosser pompás, Szeitler hosszú pihenése mellett is fényes formát mutatott. Fritznek könnyű dolga volt, Rumbold és Manglitz még nem all right. A födözetsorban Weinber kitűnő, kár hogy kiállíttatván, nem játszhatott 35 percnél többet. Koródy megközelíti régi formáját. Weisz F. a jobbszélen játszott, Kutsera egyelőre még gyönge. A csapat általában igen jó benyomást keltett. — U.T.E.-ben Kazárt kell dicsérni, hihetetlen labdákat fogott. A védelemben Rosmamn és Klein, a támadásban Goldstein jobbszélső és Vanicsek center igen jó. A csapat Molnár II. és III-al megerősödve okvetetlenül megszabadul a kiesés veszedelmétől. U.T.E. kezd, F.T.K. veszi át a támadást. 20-ik percben Bucsek váratlanul gólt lő, 24-ik percben Kuschner Kórodyra rúgja a labdát, a mely a gólba pattan. A 30-ik percben Schlosser szép gólt rúgott. — A II. félidő egyetlen gólját Kóródy lövi. Bíró: Kiss Gyula.

    F.T.K. II.—U.T.E. II. 7:2. (Utóbbi a szövetségi díjról lemondott), a F.T.K.-nak legjobb ifjúsági játékosai bevonásával nagyszerű II. csapata van.

    Budapesti Hírlap, 1910. február 15.
     
  7. avatar: heimo
    2016.04.24, 08:29 (szerk.: 2016.06.25, 11:56)
    Ferencvárosi Torna Klub—Újpesti Torna Egyesület 3:1 (2:1).

    Az újpesti népszigeti pályán kissé zajos közönség előtt mérkőzött bajnokcsapatunk az UTE ellen, mely fölött biztos győzelmet is aratott. A FTK-nak — mint a jobbik csapatnak — úgy látszik szokássá vált, hogy az első goalt kapujába eressze és csak azután lát komolyan munkájához. A munkához azonban nem szabad sorozni a durvaságot, melyet egyik játékosuk — igaz, hogy nem ellenfélével szemben követte el — hanem egy ártatlan aut-bíróval szemben, aki miatt bírói beavatkozás is következett a zöld-fehérek kárára. Mindamellett győzelme elvitázhatatlan volt.
    Bíró: Kiss Gyula 33 TK.

    Szövetségi-díj. FTK. II.—UTE. II. 7:2.

    Pesti Napló, 1910. február 15.