magyarfutball.hu

Budapesti TC - MTK 0 : 0 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.04, 13:09
    Budapesti Torna-Club—Testgyakorlók 0 : 0.

    (Millenáris pálya.) A Magyar Testgyakorlók Köre az 1907—1908. évi bajnokság győztese tehát a lehető legérdemesebben jutott a bajnoki czimhez, a mennyiben nyolcz ellenfele közül sem az őszi, sem a tavaszi fordulóban vereséget egytől sem szenvedett Pedig ma igen közel állt hozzá, hogy legyőzik és ha nem Domonkos, M. T. K.-nak ez a fényes klasszisu kapuvédje áll a kék-fehérek hálójá­ban, alighanem a piros-fehérek győzelméről adhattunk volna hirt. Károly hiányával M. T. K. csatársora tehetet­len, gyámoltalan és akczióképtelen volt. A mezőnyben kidolgozott támadásaikat sorra a védelem szerelte ie, a mely ma brilliánsul helyezkedett. A Testgyakorlók vé­delme sok munkáját igen szépen végezte, ellentétben B. T. C. védelmével, a mely ma ugyan nemkülönben jól, de bizony erőszakosan dolgozott. Elemér, Biró, Csüdör, Nagy pompásan játszott, de különösen Domonkos, a ki vagy husz labdát bravurosan védett ki.
    A Budapesti Torna Club tényleg ma mutatta tavaszi legjobb formáját. Elejétől végig élénk iramban, önfel­áldozó agilitással és rendkívül lelkesen játszott. Meg­lepetést keltett a csapat mai szép játékstílusa is. külö­nösen a csatársor ügyes összjátéka és ha a csatárláncz jobb oldalán a két Blazsek helyén jobb csatárok szere­peltek volna, a B. T. C. megnyerte volna a mérkőzést, így is igen közel állt a győzelemhez, mert majdnem mind­végig offenzivában volt, mint a legtöbb magyar csatár azonban, a B. T. C. csatárai is a goalrugásra képtelenek. Bihari, a B. T. C. kis kapuvédje néhány labdát igen jól fogott és elsőrangú munkát végzett a védelem, főképpen Simon középfedezet, a kinek a csapat ma sokat köszönhet. A csatársor jegjobb czentere Molnár III. volt, mig Késmárkyról ismét csak annyit jegyezhetünk fel, hogy pompás labdacselező ; ez is az egész tudománya.
    A délutáni óriási záporesó természetesen feláztatta az egész pályát, a mely a játéktér közepén és a Thököly-ut felé eső goal előtt sáros, mig a nagytribünök felé eső oldalon vizes volt. A pályaviszonyok azonban a mérkőzés reális lefolyását nem akadályozták, mindössze néhány akcziót akasztott meg a sárban rekedt labda. A kedve­zőtlen időjárás daczára szépszámú közönség látogatta az idény utolsó bajnoki mérkőzést; a jelenvoltak ma ismét zajos jeleneteket provokáltak Müllender Sándor, a mérkőzés bírája miatt, a ki pedig nagyon gondosan, de nem elég körültekintéssel vezette a mérkőzést. Ugy tünt föl, hogy az első félidőben B. T. C.-nak, a második­ban az M. T. K.-nak kedvez és különös visszatetszést keltett, hogy az első half time-ban Sárközynek egy igen durva és szándékos gáncsát nem torolta meg.
    B. T. C. kezd. M. T. K. két percz után Sárközy miatt, a ki Birót fellöki, szabadrugáshoz jut, a melyet Bihari ment. Kézsmárky lövése magasan a goalon tul repül, mig Vida shotját Bihari rávetéssel, korner árán menti (6 p.). Blazsek II. gurított labdája és Molnár III. szép czentere Domonkost foglalkoztatja. B. T. C. két szabadrugása után Molnár III.-nak lesből rugott czentere nagyon veszélyes helyzetet teremt M. T. K. hálója előtt, de Csüdör ment. Majd Holics vezet támadást, de Yidához előreadott labdája Bihari zsákmánya lesz. M. T. K. szabadrugása után B. T. C. kerül frontba és Kézsmárky ügyes czenterét, majd Blazsek II. labdáját Domonkosnak kell védenie, mig Simon remekül irányított shotja a felső goalléczről pattan ki. Korda éles lövését Domonkos nehezen tartja fel (28. p.). majd M. T. K. következő támadása alkalmával Sárközy a goal felé rohanó Szántót durván elgáncsolja. Az inczidens azonban a biró figyelmét elkerüli, szintúgy a 30. perczben Kézsmárky »fellobbanása« a ki a Manchester United-től ellesett kézmozdulattal arczul ütéssel fenyegeti Szűcsöt. Ismét B. T. C. jut offenzivába, de Molnár III. lövését Domonkos tartja fel, A 35. perczben Bányay menthetetlennek tetsző lerohanását Kovács bravurosan menti, majd szabadrugáshoz jut M. T. K., a melyet a piros-fehérek korner árán tartanak fel (35. p.). A 44. perczben Blazsek vezet igen szép táma­dást, de süvítő lövését Domonkos remekül menti.
    Félidő 0 : 0.
    Szünet után ismét a piros-fehérek uralják a helyzetet és Domonkosnak csakhamar Kézsmárky és Molnár III. shotjaival akad munkája. M. T. K. támadását B. T. C. védelme két durva gáncscsal akasztja meg (6. p.). A 14. perczben Ernst vezet támadást, ügyes czenterét azonban Bihari szépen védi. Bányay középreadott labdáját is B. T. C. kapusa fogja el, mig a piros-fehérek következő erélyes támadását Domi kiszökéssel teszi ártalmatlanná. Simon messziről jól irányított labdáját Domi biztosan fogja, majd M. T. K. támadása sarokrugást eredményez (23. p.). Az utolsó husz perczben jórészt zuhogó esőben folyik a játék. A 29. perczben hands miatt tizenegyeshez jut M. T. K., Csüdör labdáját azonban Bihari remekül kornerre menti. M. T. K. szabadrugásából Ernst vezet támadást, lövését azonban Bihari védi. Csüdör labdát hibáz, mire Blazsek rohan le, de tiz méterrel M. T. K. goalja előtt is hibáz. B. T. C. kornere után (34. p.). Korda veszélyesnek látszó shotját menti Domi, majd a 42. perczben Molnár III. a félvonalon lerohanva, pompás támadást vezet, de a balsarokba szánt süvítő labdáját Domonkos mesésen fogja. Az utolsó két perczben M. T. K. kerül fölénybe ; a kék-fehérek rendkívül erélyesen támad­nak, de B. T. C. védelme résen van, Vida remek magas lövése pedig a felső goalléczre pattan.

    Az Újság 1908 május 29.