magyarfutball.hu

MAC - Terézvárosi TC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1920/1921, 21. forduló
játékvezető : Ujváry Ödön
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.14, 21:02 (szerk.: 2022.03.15, 17:14)
    TTC: Kopácsy— Kovács, Fried— Palko­vics, K­luger, Neumann— Maly, Recht, Győri, Bornst­ein, Rosenberg.
    MAC: Fehér— Kehrlin­g, Szaffka,— Ko­csis, Fodor,­­ Wein­er— Rácz, Bodnár, Kunst, Sz­alay, Boldog.

    Némzeti Sport, 1921. április 5.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.14, 18:58 (szerk.: 2022.03.15, 17:14)
    TTC - MAC 3:0 (1:0)

    Margit­sziget, 2000 néző
    Bíró: Ujváry Ödön

    Meglepetésszerűen nagy gólarányu győzelmet arattak a Terézvárosiak a teljesen formán kívül levő atléták csa­patán. Az eredmény még nem is hü tükre a mérkőzés képének, mert ha a győztes csapat csatárai két abszolut biztos gólhelyzetet el nem hamarkod­nak, az eredmény még nagyobb lehe­tett volna. Mindkét csapat játékosai­nak dicséretes érdemeül szolgál, hogy az intézők közötti háboruskodás okozta paprikás hangulatot egyáltalán nem vitték, át a játéktérre, amitől az előzmények után alaposan lehetett tartani. A győztes csapat minden tagja, a mérkőzés fontosságának tudatában, teljes energiával és nagy lelkesedéssel játszott. A csapat híveinek kellemes meglepetésére fegyelmezetten és fairen dolgozott, aminek meg is volt a meg­érdemelt jutalma. Kopácsi kapus ke­vés dolgát biztosan és határozottan végezte. Két nehéz labdát védett. A hátvédek közül Fried teljesítette a nehezebb és nagyobb munkát, mig a fiatal Kovács hétről-hétre biztatóbb formát játszik. A fedezetsorban kiemelkedő képességű játékos nincsen, tagjai mégis jó átlagos teljesítményt nyujtanak. Legfőbb erényük a fárad­hatatlanság. Nagy technikai készült­séget tanusított a balszélső Rosenberg, akiben a jövő balszélsójét sejt­jük: különösen ha félénkségéről le fog tudni szokni. A jobbszélső Maly még nem heverte ki mult heti sérülé­sét, néhány akciója azonban igy is sikerült volt. A három belső csatárból — bár megfeleltek — hiányzik a meg­felelő nyugodtság. Ennek a tulajdon­ságnak á hiánya okozta, hogy ugy a jobb, mint a balösszekötő egy-egy olyan gólhelyzetet hibázott él, ame­lyet könnyebb lett volna értékesíteni, mint nem.

    A Terézvárosiakkal ellentétben a MAC fáradt és letört csapat benyo­mását keltette. Az egyes játékosokra nem lehetett ráismerni, olyan kezdetleges és léleknélküli játékot produkáltak. A MAC győzelmi esélyeit Bodnár­nak a hét folyamán szenvedett inszakadása. bár nagyon csökkentette, ilyen gyenge játékot még sem vártunk a kék-sárgáktól, különösen nem saját pályájukon, otthoni környezetükben. Egyedül Weiner balfedezet ütötte még az elsőosztáju játékos nivóját. Ó volt a mezőnynek kiemelkedően legjobb játékosa. Mellette csak Kunst és Schleimer nyujtott elfogadhatót. Kunst nagy agilitással dolgozott, de ugy neki, mint Schleimernek semmi sem sikerült, főleg játékostársaik kellő meg­értésének és támogatásának hiánya következtében.

    Kehrling és Szaffka valóságos futball hazardörök: könnyelmű és bizonytalan játékukkal a leglehetetlenebb helyzetekbe sodorták kapusu­kat. Fehér éppen ezért idegesen moz­gott, a kapott gólokért azonban nem ludas, de az áttekintő és a biztos fel­lépés benyomását sem keltette. Fodor, de különösen Kocsis teljésen csödött mondtak. Nehezen startolnak a lab­dára és igy sehogvsem boldogultak a TTC fürge csatáraival szemben; azon­felül nagyon okosan óvatosan el­kerülték a velük való összeütközést. Bodnár sérülése következtében jófor­mán csak statisztált, ami szélsőjének Rácznak eredményes játékát is meg­hiusította. A balszélső, Boldog, egy­szerűen: seholsem volt.

    A mérkőzés első perceiben ugy fest a játék képe, mintha a MAC könnyen nyerné a mérkőzést. Ez a benyomás azonban csak a mérkőzés 10-ik percéig tartott, amig a MAC az első gólt nem kapta. Maly lefut, erős centere egészen Rosenberghez, a TTC balszélsöjéig jut; aki a labdát kapásból, éles lövéssel rendeltetési helyére juttatta. A váratlan eredmény teljesen letörte a MAC-ot. Egy alkalommal Kehrling a kapuvonalnál egy kifelé menő labdát, ahelyett, hogy kiengedte volna, a mezőnybe rugott vissza. A hibásan rugott labda Bornstein elé ke­rül, aki- meglepetésében, két méterről az üres kapu mellé gurította. A második félidőben unalmas középjátékkal teelt el az idő és csak a gólok hoztak némi élénkséget a játékba. A MAC védelem habozása lövéshez juttatja a Terézvárosiak balszélsöjét; akinek éle­sen lőtt labdáját Fehér. Bornstein elé védte, aki a második gólt lőtte. A harmadik gól Szafka hibájából eredt. Szafka formálisan Rechtnek passzolta a labdát, ugy ennek igazán nem ke­rült nagy megerőltetésébe a harmadik gólt megszerezni. Még egy jó alkalma volt a TTC-nek, de Recht helyezett lövése a kapufáról pattant vissza.\'

    Sporthirlap, 1921. április 4.