magyarfutball.hu

Sabaria FC - III. Kerület FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 16. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.14, 18:50
    Sabaria—III. ker. FC 3:2 (1:2)
    A kerületiek jobban startoltak, de a Sabaria diktálta a finist, amelyben durvult a játék, gólokról vitáztak és sérülések miatt hosszabbítottak
    Góllövő: Boda, Zilahi, Győri II., Belkó, Kovács II
    Szombathely, 2000 néző. Bíró: Antalics.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközy, Vámos, Gábry — Iglódy, Prém, Kovács II., Boda, Belkó.
    III. ker. FC: Fehér — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz II., Magyar — Fenyvesi, Schiller, Zilahi, Lengyel, Győry II.
    A kerületiek kezdenek, de Prém rögtön elcsípi a labdát. Előreadása azonban hosszú és Werner visszatudja rúgni. A Sabaria vehemensen ostromol, de Kovács II. 25 méterről erősen fölé lő.
    A 4. percben Kovács I. taccsra szereli a kerületiek egyik támadását, majd a másik Zilahi offszájdja miatt akad el. Felváltva támadnak a csapatok, Iglódy lefut, Biró kornert vét, de a sarokrúgás eredménytelen. A 12. percben Schiller átengedi a labdát Lengyelnek, de ez Vermes markába lő. Most a Sabaria ostromol, azonban Kovács II. és Prém is tétováz. De hamarosan jobban találják fel magukat. A 15. percben Iglódy Birótól kornert csikar ki.
    Iglódy küldi be a sarokrúgást, Kovács II. várja a labdát, de lyukat rúg, Boda azonban szemfüles és a vetődő Fehér mellett öt méterről megszerzi a vezetést. 1:0.
    Majd kicsattan az öröm a nézők arcán, de nem sokáig tart a vígság, mert a 18. percben már a kerületiek ostromolnak, szintén eredménnyel. Lutz II. hosszú kiadását
    Lengyel fogja, gyorsan kapura lő, Vermes kézzel fogja a labdát, de kiejti és a résen levő Zilahi csekély három méterről egyenlít. 1:1.
    A Sabariát ez kissé lehangolja. A 20. percben Kovács II. lövése mellé megy. Annál jobban jeleskedik a kerületi csatársor. A 22. percben Győry II. kerül remek helyzetbe, lövése nyomán izgatott hangok hallatszanak: — Gól, gól...
    A labda azonban kapufáról pattan vissza. Vermes rávetődik a visszapattanó labdára és nagynehezen meg is szerzi. A kerületiek itt esetleg meccset is nyerhettek volna. A 25. percben újabb támadás során sarokrúgáshoz jut a III. kerület, de Vermes nagy stílusban a fejek felett üti oldalra a labdát. A 26. percben Vámos megsérül kint masszírozzák, míg a 29 percben visszatér.
    Hullámzó a játék, a kapusok foglalkoztatva vannak.
    A 38. percben Kovács II. kitör, Bíró azonban zavarja s a lövést Fehér így kornerre tudja tolni. A sarokrúgás eredménytelen. Egy perccel később Magyar faultolja Iglódyt a 16-oson.
    A szabadrúgásnak Iglódy áll neki, Prém azonban fölé fejeli a labdát. A finis a kerületieké! A 41. percben Lutz II. előreadását Lengyel kapja, még előbbre adja,
    Vámos azonban visszafejeli a labdát. Lengyel mégis újra elcsípi s újra előre adja, a kapu előtt esik le a labda, Kovács I. ráfut, de nagy lyukat rug és most meg Győry II. a szemfüles, egészen közelről, négy-öt méterről szerzi meg a III. ker. FC vezető gólját. 1:2.
    Gól után újra változó a játék képe.
    A Sabaria kezdi a II félidőt, de már a 2. percben a III. kér. FC támad: Magyar 25 méterről alig lő mellé Az 5. percben Iglódy tör előre, kicselezi az egész III. ker. FC-védelmet, de beadását Belkó fejjel mellé teszi. A Sabaria azonban „treffben” van. A 6. percben Kovács II. Belkónak adja ki a labdát, ez még megy vele három métert megcsőrözi, Fehér az erős lövést fogja ugyan, de a labda felpattan kezéből, nyilván a felső hálónak ütközik, visszapattan, a kapus megszerzi, ám a bíró már gólt jelzett. A kerületi játékosok protestálni kezdenek, de az esettől 15 méternyire álló Antalics nagyon határozott formában mutat középre. 2:2.
    Ez lelket önt a szombathelyi nézőkbe és a Sabaria-támadások közben csak úgy viharzik a tempózás. A 10.percben mégis a III. ker. FC rohamoz. Zilahinál a labda, nagy a csatárhelyzete s Vermes, miután nincs más hátra, merészen fut ki, vetődik, pont a csatár lábára és onnan szedi le a labdát. Utána Lengyel mellé lövése az esemény. A 12. percben viszont remek Sabaria-támadás fut végig. Belkó szépen küldi be a labdát, Iglódy lövése azonban Fehér kezében ül. Majd meg Lutz II. a 16-oson hendszet vét. Szabadrúgás: Kovács II. áll neki, de a bíró Belkó lesállása miatt megakasztja az ebből eredő akciót.
    A 18. percben Kovács II. Birótól kornert csikar ki. Hiába tette, Iglódy mögé rúgja. Most azonban újra rohamoz a szombathelyi csapat. A 19. percben Prém szökteti Iglódyt, ez elfut, aztán jól ad be,
    Kovács II-t nagyon fedezik a védők, éppen ezért a center kitolja a labdát Belkónak, Belkó újra beküldi és Kovács II. most már jobb helyzetbe került, három méterről vágja gólba a labdát. 3:2.
    Most már bíznak a szombathelyiek 26. percben Kovács II. törne újra ki, de Lutz faultolja. Kovácsot élesztgetni kell, emiatt egy percig áll a játék, Lutzot figyelmezteti is a bíró.
    A kerületiek természetesen még nem adták fel a reményt, a 34. percben Győry II. remek lövését Vermes kiejti. Nagyon csúszik a labda, Vermes utána kap és megfogja. A játékosok mind jobban igénybe veszik a testi erejüket A 36.percben Fenyvesi beadása közben
    Zilahi ofszájdon áll, s bár a labda már Vámosról, tehát ellenfélről pattan Zilahi elé, a bíró megállítja a játékot, mert még előbb jelezte a lesállást, így Zilahi hiába lőtt a kapuba,
    a gól nem érvényes. A kerületiek most is tiltakoznak az ítélet ellen. A 37. percben Janzsó labda elrúgás közben a kezére esik, alig tud felkelni, fáj nagyon a keze,
    kiáll és nem is jön többé vissza.
    Prém megy hátra hátvédnek, elől csak négy Sabaria-csatár marad. A 42. percben a III. ker. FC támadás közben kornert vét, Kovács I. azonban a sarokrúgásból bejött labdát hirtelen Iglódynak vágja előre és a szélsőt Biró csak kornerre tudja szerelni .A 45. percben még
    Győry II. akar egyenlíteni, de Vermes ártalmatlanná teszi a lövését. A 47. percben ért véget a játék (a két sérülés miatt hoszszabbított a bíró).
    Senkey I., a III. ker. FC trénere: A Sabaria durva csapat. Ezen nagyon csodálkozom. A mi közvetlen védelemünk rossz formában volt. Antalicsot sem láttam még ilyen rossz formában.
    Lelovich, a Sabaria főtitkára és trénere: A II. félidőben jobban bírtuk az iramot és a finist. Az eredmény reális. A III. ker. FC a második félidő vége felé durvult Ezen nagyon csodálkozom.

    Nemzeti Sport, 1931. március 16.