magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Sabaria FC 2 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.08, 21:54
    III. ker. FC—Sabaria 2:0 (0:0)
    A gyengébbik csatársor győzött a gyengébbik halfsor ellen
    Góllövők: Fenyvesi, Kormos
    Nagyszombat utca. Bíró: Salgó. 1500 néző.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Bíró — Steiner, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Zilahy, Kormos, Lengyel, Dömötör.
    Sabaria: Vermes — Kovács I., Janzsó — Sárközi, Vámos, Bass — Prém, Kovács II., Borbély, Hollós, Belkó.
    A III. ker. FC választ. A térfél problémájának ezúttal semmi jelentősége sincs, mert az égbolt felhős, szél pedig nem fúj. Nagyszerű futballidő! Középcsatározások vezetik be a játékot. A Sabaria szabadrúgáshoz jut, ez Fehér ölébe esik. A 2. percben Lengyel véletlenül Kovács I. derekába ugrik. A dolog csúnyán fest, de szerencsére nincs baj. A III. ker. hamar észreveszi, hogy Dömötör az egyetlen akcióképes csatár. Amit csak lehet, rájátszanak. A Sabaria ezzel szemben tüntetően, elhanyagolja Belkót. Pedig a kék-sárgáknál is a balszélső a legjobb csatár. Előbb a Sabaria ér el kornert, majd a kerület. Dömötör beadásait és lövéseit a rendkívül mozgékony Vermes teszi ártalmatlanná. Zilahy és Lengyel labdái is munkát adnak a szombathelyi kapusnak.
    Lutz hosszú lövését a kapufa fogja fel.
    Mindkét oldalon van most néhány szép akció, majd az első félóra elteltével erősen hanyatlik a nívó. Fehér egypárszor jó tempóban lép közbe, Vermes kornerre tolja Fenyvesi beadását, sa korner Fenyvesi faultján sikkad el. A 41. percben Hollós - Belkó remekbeszabott támadása következik.
    Belkó pompás centerét Kovács II. kapásból élesen küldi alig kapu fölé.
    Kétszer a Dunába szállt a labda, ezért kéterccel hosszabb a félidő.
    Szünet után
    kerületi korner vezeti be a játékot. Kormos megtalálta a lövő cipőjét, első bombája kapu mellé kerül. Most nagy vervel támad a Sabaria és az első tíz perc az övé. A 12. percben a III. ker. jobbszárnya elfut, a beadást Kormos is, Zilahy is próbálja lőni.
    A labda ott pattog a kapu előtt, a szemfüles Fenyvesi elcsípi és éles lövése a felső kapufa belső lapjáról lepattan a földre. Ekkor már teljes terjedelmével benn volt és hiába perdíti ki a benne levő fals, a bíró gólt ítél. 1:0.
    A szombathelyiek protestálása eredménytelen. A Sabaria most erősít és újabb tíz perce következik, amikor a kerület csak itt-ott jut lélegzethez. A 18. percben Kovács I. faultolja Lengyelt, aki utána megrúgja. Szabadrúgás az ítélet a Sabaria ellen és
    Lengyel kiállítása.
    Röviddel ezután Prém áll egyszer tisztán Fehér kapuja előtt, de késik és Biró ment. Janzsó szabadrúgása arasszal süvít el a kerületi kapu fölött. A 26. percben Vámos túl keményen szereli Kormost.
    Szabadrúgás 20 méterről, aminek Kormos áll neki. Remek, lapos saroklövéssel küldi a labdát a kapu bal sarkába. Vermes hiába vetette magát, érintette is a labdát, de ez sem segített. 2:0. Most keményebb lesz a játék, sok fault esik mind a két oldalon, de Salgó jól fogja a csapatokat. A 39. percben kornerhez jut a Sabaria, de Fehér véd. Erős sötétségben ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 8.