magyarfutball.hu

2019.08.27 Szalai Ádám visszatért korábbi csapatához, az 1. FSV Mainzhoz!

A Mainz honlapján megjelentek szerint Szalai ingyen érkezik a csapathoz és első körben 2021 nyaráig szóló szerződést írt alá. A 31 éves csatár 2010 és 2013 között már futballozott az együttesnél, 79 bajnokin 21 találatig jutott ebben az időszakban.

„Rendkívül érzelmes pillanat volt az aláírás. Mikor tegnap a városban jártam, sok kellemes emlék jutott eszembe. Jó újra itt lenni. Voltak más ajánlataim is, de boldog vagyok, hogy nem kapkodtam el. Zsigerien érzem, hogy visszatérni a Mainzhoz volt a legjobb döntés, amit hozhattam. Várom az új kihívást és hogy újra a pályán lehessek a Mainz mezében” – nyilatkozta a klub honlapjának Szalai, akit lapértesülések szerint a holland Feyenoord és a török Besiktas is csábított.
Szalai a bejelentést követően hivatalos Facebook-oldalán mondott köszönetet a Hoffenheim szakmai stábjának, illetve szurkolóinak a közösen eltöltött időért és sikerekért.

„Ádám lehet az a fontos darab, ami még hiányzott a kirakósból. Valódi erősítést jelent a pályán és azon kívül is. Tapasztalt, jó felépítésű csatár, aki igazi vezéregyéniség. Megvan minden kvalitása ahhoz, hogy vezér legyen a pályán és azon kívül is. Nem kell bemutatnunk a Mainz és Ádám kapcsolatát. Vissza szeretett volna jönni hozzánk, és amikor a piacra került, éltünk a lehetőséggel, hogy megszerezzük. Örülök, hogy visszatért a csapatunkhoz!” – kommentálta az átigazolást Rouven Schröder, a klub sportigazgatója.
Szalai a Mainz beszámolója alapján felbontotta szerződését korábbi klubjával, a TSG Hoffenheimmel. Utóbbi klubnál kereken száz bajnokin szerepelt 2014-es érkezése és mostani távozása közt.
„Ádám kisebb megszakítással öt évig tartozott a Hoffenheim kötelékébe. Ez egy meglehetősen hosszú idő a futballpiac egyre gyorsabban változó világában. Ádám ez idő alatt olyan fontos gólokat szerzett, mint például a Borussia Dortmund elleni 3–1-es meccsen a 2017–2018-as idény utolsó játéknapján, amivel a klub történetének első Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplését értük el” – fogalmazott Alexander Rosen, a TSG általános igazgatója, aki természetesen minden jót kíván a magyar válogatott játékosának a jövőben.