magyarfutball.hu

2014.07.04 Szalai Ádám a Hoffenheimhez igazolt 2018-ig

A Bundesliga élvonalában szereplő Hoffenheim hivatalosan is bejelentette, hogy négy évre szóló szerződést kötött Szalai Ádámmal, aki egy év után távozik a Schalke 04-től. A magyar válogatott csatár sajtóhírek szerint 6 millió euróért váltott klubot, és vasárnap már új csapatával kezdi meg a felkészülést a következő idényre.

Csütörtökön számolt be arról a Bild c. lap, hogy Szalai Ádám a Bundesligán belül vált klubot, és hogy a Hoffenheimhez utazott orvosi vizsgálatra, a "falusi" csapat pedig a cikk szerint 6 millió eurót fizet a Schalkénak a támadóért.

Ma a Hoffenheim hivatalosan is bejelentette, hogy Szalai 2018 június 30-ig aláírt a klubhoz, így már új csapatával kezdi meg a felkészülést vasárnap.

- Ádám a kvalitásaival tökéletesen beleillik majd a Hoffenheim játékába - mondta Alexander Rosen sportigazgató, és a magyar csatár is hasonló véleménnyel volt új klubjáról.

- Nagyon tetszik a csapat offenzív és energikus játéka. Tetszik az itteni mentalitás és a csapat karaktere - idézi a klubhonlap a válogatott futballistát.

A Hoffenheim az előző idényben a Bundesliga harmadik leggólerősebb csapata volt, 34 meccsen szerzett góljánál csak a két gigász, a Bayern és a Dortmund tudott több találatot felmutatni. A gárda a 9. helyen végzett a 2013/2014-es bajnoki szezonban.