magyarfutball.hu

2017.01.09 Botka Endre a Ferencvároshoz igazolt!

Labdarúgó-csapatunk szerződést kötött Botka Endrével, így a magyar válogatott fiatal védője a Ferencvárosi Torna Club első téli szerzeménye.
kép
Legfrissebb igazolásunk a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, a 22 éves jobbhátvéd profi karrierjét nevelőegyesületében, a Budapest Honvédban kezdte. Az NB I-ben 2014 májusában, 19 évesen mutatkozott be, kezdőként végigjátszotta a Győri ETO elleni találkozót. Nem sokkal később a több játéklehetőség érdekében kölcsönjátékosként Kecskemétre került, ahol 15 mérkőzésen egy gólt szerzett. Az alföldi város csapatában remek teljesítményt nyújtott, többször is bekerült a forduló válogatottjába.

A kölcsönjáték annyira jól sikerült számára, hogy visszatérve anyaegyesületéhez, Marco Rossi együttesében is alapemberré vált, az előző szezonban 31 bajnokin lépett pályára a vörös-feketék színeiben. A jelenlegi bajnokságban 17-szer szerepelt, emellett két Magyar Kupa-meccsen is játszott.

A jó teljesítményre a nemzeti csapatban is felfigyeltek: 2015 augusztusában Bernd Storck szövetségi kapitány meghívta 33 fős bő keretébe Botkát, első válogatottságára azonban tavaly novemberig kellett várnia: a Svédország elleni barátságos mérkőzésen a 69. percben csereként állt be.

Első téli igazolásunk révén – Böde Dániel, Dibusz Dénes, Gera Zoltán, és Lovrencsics Gergő mellett – tovább nőhet azoknak a játékosainknak a száma az első csapat jelenlegi keretében, akik a Ferencvárost képviselik a magyar nemzeti csapatban.

Névjegy
Név: Botka Endre
Születési idő, hely: 1994. augusztus 25., Budapest
Poszt: hátvéd
Nemzetiség: magyar
Korábbi klubjai: Budapest Honvéd (2014-2017), Kecskeméti TE (2014 – kölcsönben)