magyarfutball.hu

2014.08.18 Litauszki Róbert: Megtiszteltetés a válogatott meghívó

Az Újpest FC középső védője, a magyar válogatott összetartására is meghívott Litauszki Róbert elmondta, hogy élete álma válna valóra, ha a nemzeti csapatban futballozhatna, de egyelőre csak megelőlegezett bizalomként gondol a behívóra.

– Nyilván korai még következtetést levonni, de úgy tűnik, hogy az idei Újpest sokkal összeszedettebb, mint amilyen az előző szezonban volt…
– Ez mindenképpen látszik. Ezért is sajnáljuk, hogy a Pécs ellen elhullajtottunk két pontot, mert egyértelműen a miénk volt a mérkőzés. Az a két pont is sokat számít a tabellán. Szerintem kijelenthető, hogy jobb a csapat, és sokkal koncentráltabban teljesít, mint az előző szezonban. Nyilván szeretnénk a Magyar Kupában és a Ligakupában is jól futballozni, de egyértelmű, hogy idén a bajnokságban sokkal előrébb kell végeznünk.

– Múlt héten már a válogatottal edzettél. Hogy fogadtad a behívót?
– Nekem óriási öröm és megtiszteltetés volt, hogy oda tudtam kerülni. Pláne azért, mert pár hónappal ezelőtt még nagyon messziről indultam. Valószínűleg ez egy megelőlegezett bizalom, de nagyon jól esett. Ez egy visszajelzés, hogy amit csinálok, azt jól csinálom. A válogatott összetartáson is megálltam a helyemet. Ezen a héten is számítottak volna ránk, de a klubkötelezettségek miatt most nem mehettünk. Óriási megtiszteltetés volt, hogy együtt lehettem azokkal a játékosokkal, akiket a legjobbnak tartanak az országban.