magyarfutball.hu

2019.03.26 Holender Filip a svájci Lugano játékosa lesz!

A svájci első osztály hetedik helyén álló Lugano FC együttese bejelentette, hogy kettő plusz egyéves szerződést kötött Holender Filippel, akinek a nyáron lejár a szerződése a Budapest Honvédnál, így a kétszeres magyar válogatott labdarúgó a következő idényben már Svájcban légióskodik majd.
kép
„Tetszett az a terv, amit a Lugano tulajdonosa, sportigazgatója és vezetőedzője felvázolt előttem, ezért döntöttem a kettő plusz egyéves szerződés aláírása mellett– mondta Holender Filip. – Biztos, hogy nehezebb dolgom lesz, mert a svájci bajnokság erősebb, mint a magyar, de pont ezért választottam Luganot. Szeretnék az új csapatomban és a válogatottban is alapember lenni. Egyúttal el akarom mondani, hogy ez a megállapodás júniustól érvényes, az elkövetkezendő két hónapban semmi másra nem fogok koncentrálni csak a Honvédra. Legfőbb célom, hogy dobogón zárjuk a bajnokságot, és nagyon szeretnék kupagyőztes lenni, és a célok közül a gólkirályi cím az utolsó. Bármennyire jó lesz Luganoban, 10 év után nem lesz könnyű elhagyni Kispestet, már most is nehéz, de júniusban ez az érzés fokozódik majd.”

Holender Filip egyébként a Lugano harmadik magyar játékosa lesz, hiszen a klubnál szerepel a korábbi kispesti Vécsei Bálint, illetve Kecskés Ákos is.