magyarfutball.hu

2003.06.04 Nyilas Elek Győrött játszik

Tarsoly Csaba, az ETO FC elnök-tulajdonosa a bajnokság hajrájában már nyilatkozta, hogy csapatánál alapos változásokra van szükség. Nem a levegőbe beszélt, amit jelez, hogy tíz futballistát tettek szabadlistára.

De a Győrnek a következő bajnokságban is komoly tervei vannak, éppen ezért erősítésre van szüksége. És íme, itt az első átigazolás. Bizonyára sokan meglepődnek majd a következő információn: Nyilas Elek, a Vác és a Ferencváros korábbi 14-szeres válogatott játékosa, aki összesen öt esztendeig profiskodott Izraelben, egy évre az ETO-hoz szerződött. A megállapodásra szerda délelőtt került sor, ami után a csapat megerősítésén fáradozó Tarsoly Csaba és a középpályás is elégedetten állt fel. A labdarúgót ezt követően értük utol: "Egy hete érkeztem haza, és örülök, hogy máris találtam magamnak csapatot. Az ETO hagyományai tiszteletre méltóak, ebben a klubban megtiszteltetés futballozni. Főként most, amikor valami készül Győrben.

A vezetőkkel folytatott beszélgetés során egyértelműen kiderült, hogy ütőképes, lelkes, hajtós csapatot szeretnének, a cél a nemzetközi kupaindulás kivívása, s ehhez szeretnék majd én is hozzájárulni a játékommal. Többen kérdezték, miért a Győrt választom. A válasz roppant egyszerű: ott tettek elém konkrét ajánlatot, ráadásul szeretnék Varga Zoltánnal dolgozni, vele kapcsolatban tudom, mire számíthatok. Azt nem tudom még, hogy Győrbe költözöm-e. Azzal viszont tisztában vagyok, hogy a csapat miként szerepelt a tavasszal, hiszen Izraelben is nézni tudtam az M2 műsorát. Abban bízom, a megújult ETO-ra újra több ezer néző lesz majd kíváncsi.”