magyarfutball.hu

2020.01.15 Hidi Patrik visszatért Kispestre!

Huszonhat olyan játékos van a Budapest Honvéd történelmében, aki legalább kétszáz NB I-es mérkőzést játszott piros-fekete színekben, közülük egyetlen futballista az, aki még mindig aktív, s ez a bizonyos játékos visszatér Kispestre: a Budapest Honvéd FC hároméves szerződést kötött Hidi Patrikkal!
kép
Hidi Patrik előbb 10 éven keresztül volt a Honvéd labdarúgója, tagja volt a 2017-ben bajnoki címet szerző együttesnek, majd 2017 nyarán a spanyol Real Oviedóhoz szerződött, ahol egy szezont töltött, majd a 2018–2019-es bajnokság őszi idényét Kispesten töltötte, 10 bajnokin lépett pályára, s így jutott el 204 NB I-es meccsig, amelyeken 14 alkalommal volt eredményes. A 29 esztendős középpályás legutóbb a kazah Irtis Pavlodar labdarúgója volt, ahol decemberben lejárt a szerződése, most pedig Kispestre igazolt.

„Amikor legutóbb a Honvédban játszottam, még nem adták át az akadémiai létesítményt, a körülményekben óriási változás történt a távozásom óta. De nemcsak az épület változott, csapatépítésben, koncepcióban, médiamunkában, igazából minden irányban fejlődik a klub – kezdte Hidi Patrik, a szerződéskötést követően. – Nagyon jó érzés, hogy újra itt lehetek, hiszen bármennyi változás is történt, így is otthon érzem magam. Az emberek nagy részét ismerem, majd az újakkal is megismerkedem, örülök, hogy újra itthon vagyok, remélem, sikeres időszak áll előttünk. A kazahsztáni szerződésem lejárta után mindenképpen hosszútávú koncepcióban gondolkoztam, a családom és a saját szempontból is örülök, hogy sikerült a Honvéddal megegyezni. Hároméves szerződést írtam alá, úgyhogy nem abban gondolkozom, hogy mikor mehetek újra külföldre vagy egy másik csapathoz, hosszútávra tervezek. Csak arra koncentrálok, hogy minél sikeresebb legyen az előttünk álló időszak, minél jobb eredményeket érjünk el.”

Hidi Patrik úgy véli, a tabellán most elfoglalt hatodik helyezésnél előrébb is juthat a Honvéd, ehhez viszont sok munkára lesz szükség. A középpályás hozzátette, van némi lemaradása, hiszen keveset edzett még együtt a srácokkal – a törökországi utazás hetében Eppel Mártonnal együtt Kispesten gyakorolt –, és a kazah bajnokság vége, azaz november óta nem játszott meccset, de hangsúlyozta, azért dolgozik, hogy minél gyorsabban elérje az elvárható szintet.
Hidi Patrikot szeretettel köszöntjük újra Kispesten és sok sikert kívánunk neki a Honvédnál!

HIDI Patrik
Született: 1990. november 27.
Poszt: középpályás
Magasság/súly: 186 cm/76 kg
Mezszám: 8
Korábbi klubjai: Budapest Honvéd, Real Oviedo (spanyol), Budapest Honvéd, Irtis Pavlodar (kazah)
NB I-es mérkőzés/gól: 204/14