magyarfutball.hu

2010.12.14 Magyar tehetségek jártak a török megaklubnál

A Galatasaray meghívására egy hetet tölthetett az illusztris török együttes utánpótlás bázisán Radó András és Halmai Ramón, az Illés Labdarúgó Akadémia két növendéke. Az útról a szombathelyihaladas.hu-nak mesélt utóbbi és édesapja, az egykori válogatott futballista, Halmai Gábor.

Az Illés Labdarúgó Akadémia két növendéke, Halmai Ramón és Radó András egy hetet töltött Törökországban a helyi gigacsapat, a Galatasaray meghívására. A két ifjú labdarúgó az együttes U18-as csapatával edzett 3 alkalommal. 70-80 perces edzéseken vettek részt, melyek Halmai Gábor megfigyelése szerint rendkívül intenzívek voltak, a legszembetűnőbb különbség pedig a hazai foglalkozásokhoz képest az, hogy az ottani srácok sokkal jobban élvezik, amit csinálnak.
Halmai Ramón elmondta, nem sok különbséget látott a két ország akadémiájának körülményei között. A játékban azonban már ő is érzékelt különbségeket.
– Azt vettem észre, hogy a török akadémia és az Illés Akadémia között nincs számottevő különbség. A játéknál és labdatartásnál mindenki 100%-osan koncentrált és odatette magát, egyetlen álló embert nem láttam, mindenki kérte a labdát, és ezért nagyon folyamatossá, pörgőssé és intenzívvé vált a labdatartás és a játék egyaránt. A csapat összes tagja nagyon labdabiztos és irtó dinamikus volt, a játékukat a gyors, rövid passzok jellemezték, de nem játszottak nagyon gólra törően. Minden szituációt passzal oldottak meg. Az utolsó nap nagypályás játékkal zárult, szerintünk nagyobb iram volt a játékban, mint egy itthoni NB III-as mérkőzésen – vélekedett a tehetség.