magyarfutball.hu

2014.01.27 Pölöskei Zsolt a válogatottról: megtiszteltetés a meghívó

Hosszú utat tett meg középpályásunk a válogatott meghívóig, erről, a Pintér Attilával közös munkáról és csapatunk helyzetéről is beszélt.

- Jól éreztem magam, bármilyen körülmények között nagyon nagy megtiszteltetés a válogatott meghívó - mondta honlapunknak Pölöskei Zsolt. - Ilyenkor persze arra is gondolok, hogy milyen nehéz időszakok állnak mögöttem, hosszú sérülésekkel, és ezek után tudtam odáig felküzdeni magam, hogy felkeltettem Pintér Attila szövetségi kapitány érdeklődését.

- Mit gyakoroltatok az edzőtáborban?

- Ez a két nap leginkább a taktikáról szólt. Amennyire csak lehet, bele akarják vésni a fejünkbe, ha netán bárki odakerülne éles helyzetbe, tudjon segíteni a csapaton, és tudja, hogy mi a dolga a pályán. Több formációt gyakoroltunk, hogy bármikor képesek legyünk váltani akár mérkőzés közben is.

- Tudsz már valamit a folyatásról?

- Pontos információt nem kaptam a kapitánytól a folytatást illetően. Remélem, a közeljövőben is felmerül a nevem a válogatottnál és a célom, hogy beverekedjem magam a legjobb keretbe, hiszen minden fiatal srác azért kezd el futballozni, hogy egyszer magára ölthesse majd a címeres mezt.

- Hogy látod csapatunk helyzetét a felkészülés negyedik hetében?

- Úgy érzem, jó úton jár a csapat. A vezetők megtették azokat a lépéseket, amik elkerülhetetlenné váltak. Igazoltunk két külföldöt megjárt rutinos játékost. Innentől kezdve már tényleg csak rajtunk múlik. Sok felkészülési meccset játszunk, amiket ki kell használni, és maximálisan össze kell szoknunk a bajnokság kezdetére. Egy jó rajt nagyon megkönnyítené a dolgunkat.