magyarfutball.hu

2013.09.02 Devecseri a Válogatott keretben

Mint arról vasárnap este beszámoltunk, a debreceni Mészáros Norbert sérülése miatt Egervári Sándor szövetségi kapitány a Haladás 23 éves belső védőjét, Devecseri Szilárdot hívta be a pénteki románok, és a jövő keddi, észtek elleni világbajnoki-selejtezőkre. A 3-szoros utánpótlás-válogatott futballista hétfő reggel autóba ült, és csatlakozott a válogatotthoz.

- Vasárnap este szólt Artner Tamás vezetőedző és Vörös Csaba technikai vezető, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány számít rám a válogatottban, és hívjam fel - mondta imáron a magyar válogatott telki edzőtáborában Devecseri Szilárd. - Azonnal tárcsáztam a kapitányt, aki jelezte, hétfőn délelőtt szeretettel vár a telki edzőtáborban. Beszélgettünk néhány mondatot, a kapitány közölte, régóta figyelt már, és tervezte, hogy valamelyik barátságos mérkőzésre behív. Mészáros Norbert sérülése miatt azonban keresztülhúzta a számításait, úgy alakultak a dolgok, hogy már most szüksége van rám. Miután letettem a telefont, a szüleimmel közöltem először az örömhírt, aztán ahogy nyilvánosságra került a válogatottságom, égett a telefonvonalam rendesen és a közösségi oldalamat is ellepték a gratulációk. Igyekeztem mindenkinek válaszolni - nem volt egyszerű feladat. Artner Tamás is gratulált, azt mondta: megérdemeltem.

- Természetesen óriási megtiszteltetés, hogy a válogatott kerettel készülhetek, noha arra csekély esélyt látok, hogy Guzmics-Devecseri velső védőpárossal állunk fel Bukarestben - szinte biztos, hogy csere leszek - folytatta Devecseri. - A szombathelyieket - Király Gábort, Koman Vladimirt és persze Guzmics Richárdot - jól ismerem, ők nagyban megkönnyítik a beilleszkedésemet. Egyébként Guzmics Ricsivel lakok egy szobában. Úgy érzem ősszel eddig nekem és a csapatnak is jól ment a játék, és ha úgy alakul, a válogatottban is bizonyítom, hogy rászolgáltam a meghívóra.