magyarfutball.hu

2007.07.14 Józsi György új kihívás előtt

Győrbe igazolt a volt zalaegerszegi Józsi György s három évre kötelezte el magát a zöld-fehérekhez. A középpályásnak a ZTE-nél lejárt a szerződése, úgy érezte, új célokra volt szüksége.

Hiába nőtt fel s lett élvonalbeli futballista Zalaegerszegen Józsi György, úgy gondolta, most váltania kell, ezért mondott igent a győriek hívó szavára.

– Lejárt a szerződésem, új kihívásra volt szükségem – kezdte a Győri ETO frissen igazolt középpályása. – Szimpatikusak azok a tervek, amelyekkel Győrben találkoztam, könnyű volt azonosulni velük, ráadásul úgy érzem, egy jó csapatba kerültem.

– Jó szezont zárt Zalaegerszegen, nem marasztalták?

– Én is úgy gondolom, hogy jól ment a játék. Három gólt lőttem, tizenegy gólpasszt adtam, tehát nem lehetett rám panasz. Második legeredményesebb bajnokságát zárta a Zalaegerszeg. S bár marasztaltak, kicsit úgy éreztem, hogy beskatulyáztak volt csapatomnál. Főképp ezért is döntöttem a váltás mellett.

– A zalai csapaton kívül eddig mindössze egy másik együttesben szerepelt, igaz, az külföldi volt. Hogyan értékeli a Prágában töltött időszakot?

– Tapasztalatszerzésnek kiváló lehetőség volt. Amúgy a szezonban két mérkőzés kivételével mindegyiken játszottam. Végül aztán a két klub nem tudott megegyezni, így visszatértem Zalaegerszegre.

– Milyenek az első benyomásai Győrben?

– Mivel ellenfélként sokat futballoztam itt, valamelyest ismerem a várost. Megfogott a szépülő stadion, s úgy tudom, rendezettek a körülmények. Úgy érzem, jó irányba tart az együttes is, remélem, minél hamarabb még komolyabb célokért kell küzdenünk.

– Sokáig sérült volt, és jelenleg sincs még százszázalékos állapotban.

– A talpamat kellett májusban műteni. Egyelőre csak futócipőben edzem, bár a rúgásokkal már semmi gondom. Ha minden igaz, a jövő héten már teljes intenzitással készülhetek.

– Elsősorban milyen poszton számíthat önre Egervári Sándor vezetőedző az ETO-ban?

– Úgy tudom, a középpálya – ahol mindig is játszottam – bal oldalán kell majd helytállnom.

– Volt csapata súlyos vereséget szenvedett nemrég az Intertoto-kupában...

– Erős ellenféllel találkozott a Zalaegerszeg. Jelenleg sajnos ekkora a különbség a magyar és az orosz futball között.