magyarfutball.hu

2009.03.13 Gaál Miklós nem lepődött meg, tudta, hogy szemmel tartja őt Koeman

Erwin Koeman kihirdette az Albánia és a Málta elleni világbajnoki selejtezőre készülő keretét. A szövetségi kapitány 28 játékost helyezett „riadókészültségbe” a március 28-i és április 1-jei mérkőzésekre, és csak később dönti el, kikre számít az edzőtáborban, illetve a két meccsen. A névsorban csupán két igazi meglepetés akad: az orosz Amkar Perm játékosa, Gaál Miklós először, Fehér Csaba, a NAC Breda középpályása pedig két és fél év után kapott meghívót.

A magyar válogatott március 28-án kulcsfontosságú vb-selejtezőn lép pályára Albániában. Erwin Koeman szövetségi kapitány a találkozón eltiltás miatt nem számíthat két védőre, Bodnár Lászlóra és Juhász Rolandra, akiknek a pótlásával kapcsolatban már hónapok óta folynak a találgatások.

A holland szakember tegnap bő kerete kihirdetésekor általános meglepetést okozott azzal, hogy Gaál Miklósnak is meghívót küldött, de az orosz élvonalban szereplő védő a Nemzeti Sportnak elmondta, számára kevésbé volt váratlan a döntés, ugyanis régóta érdeklődnek iránta a válogatottól.

„Már a nyáron, a Montenegró elleni mérkőzésen is tagja lehettem volna a keretnek. Szekeres Tamás, a válogatott menedzsere elmondta, valaki eljön megnézni a következő meccsemen, de három nap múlva súlyosan megsérültem, és semmi sem lett az egészből” – kezdte Gaál Miklós, aki 2006-ban Pécsről szerződött Portugáliába a Marítimóhoz, majd egy horvátországi kitérő után igazolt 2007-ben az Amkar Permhez.

A játékos elmondta, hogy Szekeres Tamás folyamatosan hívta, érdeklődött, hogy van, hogyan sikerült a műtét, jól megy-e a játék, majd mintegy két hete, az orosz csapat törökországi edzőtáborába elutazott Máté Csaba, a válogatott egyik edzője.

„Habár sokat beszélgettünk, az esetleges kerettagságról nem esett szó köztünk. Máté Csaba nyilván beszámolt a tapasztalatairól, amelyek aligha voltak kedvezőtlenek rám nézve, ha végül Erwin Koeman a kerettagságom mellett döntött” – fogalmazott Gaál.

A ballábas hátvéd hozzátette, véleménye szerint az orosz bajnokság Európa élvonalához tartozik, ő maga nagyon jól érzi magát Oroszországban, és a válogatott meghívó is bizonyítja, jó döntés volt, hogy a Permhez szerződött, ahol két év alatt alapemberré vált.