magyarfutball.hu

2008.12.06 Gaál Miklós továbbra is az Amkar Perm játékosa marad

Ha minden jól megy, még hosszú ideig lesz a szép korszakot élő Amkar Perm légiósa Gaál Miklós. A súlyos sérülésből felépülő magyar védő új, két és fél évre szóló szerződést írt alá a legkeletibb európai klubbal – üröm az örömben, hogy Gaál térde még nem az igazi.

„A bajnokság utolsó hetében már részt vettem labdás edzéseken, de megint fájdalmat éreztem a térdemben – mondta lapunknak a 27 éves védő, aki sérüléséig stabil tagja volt a permi kezdő tizenegynek. – A nyáron ugyanaz a lábam sérült meg, amely már néhány évvel ezelőtt is. Cisztát találtak a meniszkuszomon, elhalt porcdarabot vettek ki a térdemből, és úgy látszik, ezt nem lehet kiheverni olyan gyorsan. A klub ajánlott specialistát, és én mindent elkövetek, hogy a fizikoterápiás kezelések segítségével elkerüljem az újabb műtétet.”

A játékos elmondta: elvben még van ideje a felgyógyulásra, hiszen csak január 8-án kell visszatérnie Permbe. Akkor viszont nemcsak egyszerűen ott szeretne lenni, hanem százszázalékosan megfelelni is az első hét orvosi vizsgálatain, mert egy pillanatot sem akar elmulasztani az eseménydúsnak ígérkező új idényből. Az Amkar a negyedik helyen végzett a novemberben záruló orosz bajnokságban, amivel kiharcolta a szereplés lehetőségét az UEFA-kupa helyébe lépő Európai Ligában.

„Eddig is szinte mindig telt ház előtt játszottunk, és a futball-láz, amely az utóbbi években jellemezte a várost, valószínűleg fokozódik. Örülök, hogy, a jelek szerint hosszú távon is részese lehetek ennek” – mondta Gaál, aki két permi éve alatt 38 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára.