magyarfutball.hu

2020.02.10 Márton Gábor lett a Zalaegerszeg új vezetőedzője!

Mint beszámoltunk róla, a mai napon dr. Dobos Barna felajánlotta lemondását, amit a tulajdonos elfogadott. Együttesünk új vezetőedzője Márton Gábor lett, aki fél évre írt alá, másodedzője pedig Takács Lajos lesz. A stábban marad kapusedzőként Vlaszák Géza, erőnléti edzőként pedig Victor Moore.

Márton Gábor korábban 43 NB I-es mérkőzésen irányította a Pécset (pro lincenc hiányában hivatalosan Lőrincz Emil volt a vezetőedző, azonban Márton irányított), majd dolgozott Kozármislenyben, Kaposváron és Siófokon is.

Csapatunk irányítását a mai napon Márton Gábor vette át, aki segítőjével, Takács Lajossal együtt a nyárig írt alá szerződést. Az új stáb (amelynek tagja maradt Vlaszák Géza kapusedző és Victor Moore erőnléti edző) ma délután már edzést is tartott a csapatnak.

Új vezetőedzőnk nem ismeretlen fába vágta a fejszéjét: a Pécset anno kiesőhelyen vette át, majd saját nevelésű fiatalokra épülő, közönségszórakoztató játékot produkáló csapatával a bajnokságot a hetedik helyen fejezte be. 43 NB I-es mérkőzésen ült a kispadon, csak mivel még nem volt meg a vezetőedzői kinevezéshez szükséges pro licence, hivatalosan Lőrincz Emil, a gyakorlatban Márton Gábor irányított (mint jelenleg Kaposváron történik a Waltner Róbert-Disztl László párossal). 2016-ban azonban megszerezte a pro licencet, így már nem volt akadálya, hogy leüljön kispadunkra.

- Az emlékezetes pécsi időszakban legyőztük idegenben a Ferencvárost, megvertük a regnáló bajnok Győrt, valamint három pontot szereztünk a Videoton ellen is - mondta honlapunknak Márton Gábor. - Az Újpest ellen akkor döntetlenig jutottunk, bízom benne, hogy most szombaton azonban az ő skalpjukat is begyűjtjük, és az említett csapatok ellen ismét elkapunk egy jó sorozatot (jövő szombaton a Fehérvárral, március 7-én az FTC-vel mérkőzünk – a szerk.).

Sok idő nem áll rendelkezésre, ugyanis szerdán Lipóton Magyar Kupa-nyolcaddöntőt játszunk, majd szombaton hazai bajnokin fogadjuk az Újpestet.

- Nincs sok időnk, de próbáljuk minél gyorsabban felmérni a csapatot. Van néhány játékos, akikre adott esetben más poszton számítanék, velük már egyeztettem is, illetve természetesen konzultálunk az eddig is a klubnál dolgozó stábtagokkal is, hogy minél több információ birtokában legyünk. Kiskorom óta a foci tölti ki a mindennapjaimat, így próbálok mindig képben lenni és követni a magyar bajnokságokat, kiemelten az NB I-et, illetve különös figyelemmel követem azoknak a játékosoknak a pályafutását, akikkel korábban dolgoztam együtt. Zalaegerszegen is vannak így néhányan, már csak ezért is láttam a ZTE több mérkőzését is a közelmúltban.