magyarfutball.hu

2013.03.05 Az ötödosztályba igazol a Fradi volt csapatkapitánya

Egy osztrák portál beszámolója szerint a helyi ötödosztályban, az SK Altheim együttesénél folytathatja pályafutását Rósa Dénes, a Ferencváros korábbi csapatkapitánya, volt válogatott középpályás.

Mint ismert, a Ferencváros korábbi játékosa befejezte idehaza a profi karrierjét, de még teljesen nem áll le a játékkal, több más játékoshoz hasonlóan ő is ausztriai alacsonyabb osztályú levezetéssel zárhat.

Az osztrák igaportal.at szerint Rósa Dénessel erősödhet az ötödik ligás SK Altheim együttese. A hírről beszámoló portál helyi szinten bombaigazolásként írja le a tízszeres magyar válogatott Rósa érkezését, amely azonban nem szokványos igazolás lesz.

Az Altheim egyik vezetője, Josef Lindlbauer elmondta, hogy a tervek szerint Rósa elsősorban a mérkőzésekre fog átmenni Ausztriába, edzéseken kevésbé vesz majd részt. Hozzátette ugyanakkor, hogy mindkét fél tisztában van vele, hogy ebben a megoldásban van rizikó, így, abban állapodtak meg, amennyiben úgy érzi akár a klub, akár a játékos, hogy nem működik a dolog, bármikor megszakíthatják az együttműködést.

Érdekesség, hogy Rósa annál a klubnál játszhat majd, ahol korábban Prukner László is tevékenykedett játékosként és edzőként.