magyarfutball.hu

2012.05.21 Távozhat a Fradi három legrutinosabb játékosa

Gyakorlatilag biztossá vált, hogy három legrutinosabb játékosa távozik a Ferencvárostól. A pepsifoci.hu úgy tudja, Rósa Dénesnek, Lisztes Krisztiánnak és Balog Zoltánnak is vélhetően a szombati volt az utolsó hazai bajnokija zöld-fehér mezben. Hárman együtt több mint húsz évig játszottak a Fradiban, de a következő szezonban csak epizódszerep jutna nekik.

A múlt héten már több cikkben is beszámoltunk a Ferencvárosnál várható változásokról, elsősorban arra fókuszáltunk, kik szerepelnek a zöld-fehérek erősítési listáján. Az már nem újdonság, hogy távozók is lesznek bőven, ez pedig a csapat legrutinosabb játékosait is érinti.

Lejár a szerződése a csapatkapitány Rósa Dénesnek (35 éves), a karszalagot gyakran viselő Balog Zoltánnak (34), a nyáron visszatért Lisztes Krisztián (36) kontraktusa is csak az opcióval lenne meghosszabbítható – jelen állás szerint egyikük sem marad nyártól.

A pepsifoci.hu úgy tudja, biztossá vált, hogy az együttes legrutinosabb tagjai nyáron távoznak az Üllői útról. Közülük a legtöbbet Balog Zoltán játszotta az idei szezonban, így az ő maradására volt előzetesen a legnagyobb esély. A Ferencvárosnál nyáron új csapat kialakítását tervezik, a keretbe feltétlenül szeretnének igazolni egy belső védőt, Balognak ezért jutna az ideinél lényegesen kisebb szerep a jövőben.

A tervek szerint a védelem közepén Grúz Tamás, Martin Klein, a hátravihető Mark Otten és a leendő új szerzemény állna majd a szakmai stáb rendelkezésére, mindez pedig Balog sorsát is befolyásolta, méltatlan lenne az a helyzet, hogy percekre vessék be olykor-olykor. Nem tudni, a játékos maga hogyan állna mindehhez.

Hogy a rutinos játékosok merre vehetik az irányt, az kérdés, de a jelek szerint egyikük sem töri még a visszavonuláson a fejét: a legidősebb Lisztes úgy fogalmazott tavasszal, egy évet még szeretne az élvonalban játszani. Rósa Dénesnek télen is voltak megkeresései, ez alighanem így lesz nyáron is, Balog pedig még messze van attól, hogy pályafutása befejezésén törje a fejét.

Érdekesség egyébként, hogy a szombati Siófok elleni bajnokin Lisztes Krisztiánt és Rósa Dénest is csereként küldte fel a pályára Détári Lajos, a meccs azon szakaszában (még 0-0-nál) úgy is tűnhetett, hogy egyfajta gesztus lehet mindez, hogy elbúcsúzhassanak az Üllői úti közönségtől, ahol sok szép sikert értek el.

Balog Zoltánt ellenben le kellett cserélni a mérkőzésen, ennek okáról ő maga így írt a Facebookon.

"Sokan kérdeztétek és olvastam találgatásokat, hogy miért cseréltek le. Az utolsó edzésen Simic beletérdelt a combomba, és a meccsen is éreztem a fájdalmat. A szünetben szóltam Dömének, hogy mi a helyzet, de még vissza megyek és játszom, ameddig bírok. Sajnos a 65. percig bírtam. Valószínű, hogy beszakadt a combom. Ezért volt a csere."

A jelek szerint mindhárom játékosnak a szombati volt az utolsó bajnokija az Üllői úti stadionban. Együttesen több mint húsz évet töltöttek a Ferencváros első csapatánál: Balog egy bő évtizeden át erősítette a zöld-fehéreket, Rósa összesen több mint öt évig viselte az FTC mezét, míg az Üllői úton nevelkedett Lisztes a felnőtt csapatnál közel öt szezont tölthetett el.