magyarfutball.hu

2005.12.27 Rósa Dénes aláírt a Wolverhamptonhoz

Angliába igazolt a Ferencváros labdarúgócsapatának válogatott középpályása, Rósa Dénes, aki már aláírta új, fél plusz két évre szóló szerződését a Wolverhampton Wanderers együttesével.

Az angol másodosztály (Championship League) nyolcadik helyén álló csapat a hét végén, hazai pályán kapott ki a Readingtől, ezt az összecsapást már a helyszínen tekintette meg Rósa Dénes is. A Ferencváros középpályása az angol klub hivatalos honlapja szerint féléves szerződést kötött, amely január elsején lép életbe.

Amennyiben a Wolverhampton vezetői úgy ítélik meg, a továbbiakban is igényt tartanak a válogatott labdarúgó szolgálataira, úgy érvényesítik a kétéves opciót, amely szintén a szerződés része.

"Dénes olyan középpályás, aki mindkét lábával jól bánik, s képes a gólszerzésre. De Gyepessel együtt még sok tanulnivalójuk lesz. Főleg a tempó másabb, így idő kell az akklimatizálódáshoz" - nyilatkozta az egykori angol válogatott labdarúgó és szövetségi kapitány, a Wanderers jelenlegi mestere, Glenn Hoddle.

A szakvezető csalódottságát fejezte ki, hogy Gyepes sérülés miatt nem játszhat a karácsonyi időszakban, s így nem segítheti Rósa beilleszkedését sem.