magyarfutball.hu

2005.06.01 Takács: címeres mez és pezsgő

Három hónappal ezelőtt még Liga bajnoki mérkőzésen szerepelt, kedden pedig már címeres mezben lépett pályára Takács Ákos. Játékosunk a franciák elleni barátságos találkozón debütált a nemzeti együttesben.

Nagyon boldog vagyok, hogy pályára léphettem címeres mezben - mondta a 100%Fradinak Taki. - A válogatottságom ugyanakkor semmit sem változtat azon, hogy továbbra is keményen kell dolgoznom. Remélem, a jövőben is számít rám a kapitány, és lesz még alkalmam meghálálni a bizalmát. Tudom, hogy otthonról, a Fradi-táborból is rengetegen szurkoltak, illetve szurkolnak a csapatnak és nekem, ezt ezúton is köszönöm. Csupán egyet "sajnálok": a bemutatkozásom egy pezsgőmbe került. Vépi Péter ugyanis még jóval azelőtt, hogy bekerültem a Fradi kezdőcsapatába azt mondta, hogy belőlem egyszer válogatott játékos lesz. Ez akkor, a tartalékcsapatból még meglehetősen elképzelhetetlennek tűnt, így "felelőtlenül" fogadtam vele egy pezsgőbe. A fogadást ugyan elbuktam, mégsem szomorkodom...

A Franciaország elleni barátságos mérkőzésen csereként debütált, majd az izlandi VB-selejtezőn már kezdőként kapott lehetőséget a válogatottban Takács Ákos.
- 100%Fradi - Játékosunkkkal a debütálásáról és annak utózöngéiről beszélgettünk.
Mint újoncot, hogyan fogadtak a rutinosabb társak a válogatottban?
- Barátságosan, egyáltalán nem éreztették velem, hogy újonc vagyok. Tiszteletben tartották a kapitány döntését, aki úgy gondolta, helyem van a csapatban. Tudom ugyanakkor, hogy a meghívásom megosztotta a közvéleményt; voltak, akik nem értettek egyet vele, mondván mit keres a nemzeti együttesben egy olyan játékos, aki néhány hónapja még a tartalék bajnokságban szerepelt.
Bántanak ezek a hangok?
- Elég kellemetlen, amikor ilyeneket hall magáról az ember, de tisztában vagyok vele, hogy senkit sem szerethet mindenki. Hogy ez alól én sem vagyok kivétel, azzal most, a válogatottságom kapcsán szembesültem igazán. Azt azonban egyszerűen nem hagyom, hogy ezek a kritikák elvegyék a kedvemet, s emiatt legközelebb bátortalanul játsszak. Továbbra is úgy kell teljesítenem, mint eddig, legalább úgy, de inkább még jobban.
Lothar Matthäus más poszton szánt neked szerepet, mint László Csaba.
- Igen, a válogatottban védekező középpályást játszottam. Ezen a poszton kevésbé volt lehetőségem látványosan játszani. Tudom, hogy sokan hiányolták az elfutásaimat, hiszen a szurkolók úgy ismertek meg, mint aki a szélen "sprintelget", beadásokkal, esetleg gólpasszokkal segíti a támadásokat. A nemzeti csapatban azonban más poszton szerepeltem, így a feladatom is más volt.
Folytatás az argentinok ellen?
Bízom benne, hogy igen, előtte azonban még itt a Fradiban kell újra bizonytanom.