magyarfutball.hu

2005.10.03 Takács: Szinte biztosan meg kell műteni

Csapatunk vasárnapi, Győr ellen 2-0-ra megnyert találkozóján játékosunk is sérülést szenvedett. Közéjük tartozik Takács Ákos is.
kép
Ákos a második félidő elején kényszerült elhagyni a pályát.
- A Stark Péterrel való ütközést követően kerültem a földre - mondta játékosunk. - Nem éreztem szándékosságot a győri játékos részéről, mindketten lendületből érkeztünk, ütköztünk, nekem pedig az esés következtében szerencsétlenül fordult a térdem.
Mennyire komoly a sérülésed?
- A meccset követően a Sportkórházba vittek, ott töltöttem az éjszakát is. Ma újabb vizsgálatokon estem, illetve esek majd át, így a pontos diagnózis még nem született meg. Annyi biztos, hogy a szalagjaim sérültek meg, és jelen állás szerint szinte biztosra vehető, hogy kedden műtéten esek át.
Ezek szerint nemcsak, hogy ma nem leszel ott a válogatott találkozóján, de nem számíthat rád a szövetségi kapitány a horvátok elleni világbajnoki selejtezőn sem?!
- Igen, ez egészen biztos. Hogy végül mennyi időt vesz igénybe a felépülésem, az attól is függ, hogy valóban szükség lesz-e az operációra, illetve amennyiben igen, milyen eljárással műtenek meg. A legoptimistább vélemények szerint már akár 2-3 hét múlva is elkezdhetem a mozgást, de nem kizárt, hogy ennél hosszabb időt kell kihagynom.
A csapat megszerezte az első győzelmét, mégis, aligha lehet felhőtlen az örömöd...
- A sérülést követő első órák nagyon rosszak voltak, megijedtem, hiszen akkor még nem tudtam, hogy mennyire komoly a sérülésem. Mostanra már megnyugodtam, elfogadtam, hogy ez történt, és igyekszem pozitívan gondolkodni, bízni a mielőbbi felépülésben.