magyarfutball.hu

2004.05.02 Takács is bemutatkozott

Az Újpest elleni találkozó talán legnagyobb pozitívuma az volt, hogy egy újabb saját nevelésű játékos mutatkozhatott be a felnőttcsapatban bajnoki mérkőzésen: a 22 esztendős Takács Ákos.

Taki” korábban már többször is készült az első csapat keretével, részt vett a korábbi évek ciprusi edzőtáborain is, de eddig csak edzőmérkőzésen lépett pályára a felnőtt csapatban. A lila-fehérek ellen a szünetben állt be Gera Zoltán helyére, de természetesen nem a támadósorba, hiszen a 3-as számot viselő Ákos elsősorban védekező feladatokat kapott.
Az 1994 óta a Ferencvárost (és a különböző korosztályos csapatainkat) erősítő védő több alkalommal tapsra „késztette” a nézőket kemény belépőinek, határozott becsúszásainak köszönhetően.
- Nagyon boldog vagyok, hogy végre bemutatkozhattam – mondta Taki. – Annak is, hogy ez hazai pályán és sok néző előtt történt meg, de nem lehetek teljesen elégedett, mert kikaptunk. A tartalékcsapatban általában a védelem jobb oldalán kapok lehetőséget, de most a középpálya közepét kellett bejátszanom, és elsősorban védekező feladatokat bízott rám Pintér Attila. Úgy érzem, ezeket jól elláttam, támadásban viszont nem tudtam annyit hozzátenni a játékunkhoz, amennyit szerettem volna. 0-1 után próbáltam én is jobban támadni, de sajnos nem igazán volt lehetőségem az Újpest kapuja előtt.